Popisovaná zdravotní témata nemohou být náhradou za odborné zdravotní vyšetření. Pro stanovení zdravotních závěrů je vždy třeba obrátit se na lékaře.
V knize Jídlo jako životní styl III. aneb naučte se správně jíst tentokrát nehledejte návod, jak hubnout, ale spíše jak se jídla přestat bát a jak si ho užít.
Porce pro 5 osob
Nutriční hodnoty jedné porce: |
Energie | Bílkoviny | Tuky | Sacharidy | z toho cukry | Vláknina | Sodík |
225 kcal | 14,9 g | 4,6 g | 30,8 g | 20,5 g | 3,2 g | 206,9 mg |
Ingredience:
- 2 polotučné tvarohy (500 g)
- 1 vanilkový pudink
- 500 ml sójového nebo mandlového mléka
- 1 lžička vanilkového cukru
- 1 lžička prášku stévie
- 500 g čerstvého ovoce (lesní směs nebo višně)
Postup:
Z celkového množství mléka odebereme jeden hrnek a v něm rozmícháme pudink. Zbylé mléko zahřejme v rendlíku, vlijeme do něj mléko s rozmíchaným pudinkem, osladíme cukrem a stévií a mícháme, dokud pudink nezhoustne. Necháme vychladnout. Téměř studený pudink vlijeme do mixéru či šlehače a postupně přidáváme tvaroh, až vše vy mícháme a vyšleháme do jemného krému. Do skleniček vrstvíme ovoce a na ně pak vanilkový krém. Zdobíme opět ovocem.
Tip
Můžete ozdobit také plátky mandlí.
Úryvek z knihy Jídlo jako životní styl III.