Popisovaná zdravotní témata nemohou být náhradou za odborné zdravotní vyšetření. Pro stanovení zdravotních závěrů je vždy třeba obrátit se na lékaře.
Přední lékaři se již léta shodují na tom, že hlavními příčinami téměř všech nemocí a předčasného procesu stárnutí jsou: nedostatek enzymů tělu vlastních a deficit buněčné energie.
Co znamená „tělu vlastní enzymatický systém“?
- Člověk se skládá až ze 100 bilionů buněk.
- Naše tělo denně uskuteční 200 milionů chemických procesů.
- Každý dílčí proces je řízen a regulován enzymem vyrobeným tělem speciálně pro tento účel.
- V lékařském lexikonu je uvedeno: „Život“ je řízené vzájemné působení všech procesů, které vykonávají enzymy.
- Nemoc je podle toho analogicky porucha harmonického vzájemného působení enzymů.
- Enzymy v těle pracují se vzájemným překrýváním. Pokud se aktivuje jediný enzym, v okamžiku se uvede do pohotovosti celá kaskáda enzymů.
- Statistiky prokazují, že předpokládaná délka lidského života a jeho kvalita závisí přímo úměrně na funkční schopnosti enzymatického systému, který je tělu vlastní.
- Při narození a kojení obdrží každý kojenec na svou životní cestu velkou zásobu enzymů, které jsou tělu vlastní.
- Aby člověk zůstal vitální a zdravý, záleží na tom, jestli si svou zásobu enzymů zachová. Garantem je strava v přírodním stavu, která zajišťuje přísun potřebných enzymatických součástí.
Nedostatek enzymů – příčina civilizačních nemocí
Přes 80% obyvatel trpí nedostatkem vitálních látek, především enzymů.
Podle celosvětových výzkumů trpí více než 80% obyvatelstva nedostatkem vitálních látek, především enzymů. Prvními příznaky jsou únava, slabá koncentrace, náchylnost k infekcím, problémy s pokožkou, všeobecná nechuť k činnosti a poruchy trávení. Již v tomto stádiu může dojít k poškození buněk a tkání, které vede v pozdějších letech k civilizačním onemocněním.
Již v roce 1991 poukazovali přední vědci v oblasti výživy v tzv. „Deklaraci z Saas Fee“ na to, že nesprávný způsob výživy a chemické zatížení našich potravin jsou hlavním důvodem nejtěžších nemocí.
Důvody nedostatku enzymů
Předčasná sklizeň, dlouhé skladovací doby a další zpracování potravy v potravinářských továrnách, spolu s ozařováním, zahříváním, sterilizací a konzervováním způsobují ohromnou ztrátu životně důležitých enzymů, vitamínů a dalších vitálních látek (mrtvá strava). Například rychlé občerstvení má výživnou hodnotu, která se nebezpečně blíží nule a slouží téměř výlučně k nasycení.
Důvody pro zvýšenou potřebu enzymů
Výživná hodnota moderní stravy jde často nebezpečně blízko k nule.
- Nadváha, nedostatek pohybu a stres. Tyto výdobytky dnešní generace jsou největšími žrouty enzymů! Následkem je zanesení a zničení buněk.
- Používání jedovatých pesticidů (prostředky proti škůdcům) otravuje náš organismus a tím ochromuje nervový systém. Následkem jsou nevysvětlitelná únava, zapomnětlivost a deprese!
- K tomu se přidává dvojitá problematika umělých hnojiv: Umělá hnojiva podporují jak růst rostlin, tak i každé lidské buňky. Tento přehnaný růst bez přirozené stability se podobá stonku pšenice, který se zlomí již při nepatrném větru.
Enzymy tělu vlastní řídí zdraví
Předpokladem pro lidské zdraví je plná aktivita enzymů tělu vlastních, protože tyto enzymy řídí životně důležité procesy – zejména:
- Vázání a odvádění jedů a volných radikálů.
- Odbourávání aterosklerotických nánosů (cholesterol).
- Tekutost krve (zabránění trombózám).
- Uvolnění zablokovaných nervových vedení.
- Léčení ran a mírnění bolesti.
- Hospodaření s kyselinami a zásadami.
- Rovnováhu v žaludku a střevu.
- Hormonální systém.
- Regulaci imunitních systémů.
- Proces léčení u infekčních nemocí (bakterie, viry).
- Rozpoznání a zničení degenerovaných buněk (nádory).
Jak zdraví jsou Němci? Pohled do statistik nemocných v Německu dokazuje, že v našem těle chybí základní zvyšování obranyschopnosti a mobilizace:
Počet obyvatel: 82 mil., stav v roce 2011 Zdroje: Statistická ročenka 2011, Spolková zdravotnická anketa BGS 1998 |
Co pomáhá při prevenci a léčení nemocí?
Chemické léky mají silný účinek, avšak jsou bez výjimky zatíženy vedlejšími účinky (viz příbalové letáky).
90 % všech Němců nad 50 let užívá třikrát denně různé léky, jejichž počet pak neustále stoupá.
Proč?
Léky jsou prostředky boje proti nemocem, ale také proti lidskému tělu. Nevyužívají možnosti uvedení procesů opět do vyváženého stavu v souladu s lidským tělem.
Zasahují do procesů v těle tím, že jsou blokovány enzymy. Toto umrtvení enzymů působí momentálně kladně, ale nepomáhá při odstranění příčin nemoci.
Chemické léky blokují enzymy a tím potlačují procesy samoléčby.
Zcela naopak! Lidský vlastní regulační systém se tím dostane z rovnováhy, potlačí se proces samo-léčení a je připravena cesta pro následné nemoci.
Alternativou jsou rostlinná léčiva – síla bylin je již dávno známá a oblíbená – stejně jako ortomolekulární medicína, která se skládá z vitamínů, minerálů, stopových prvků a enzymů.
Příjem vitamínů, stopových prvků, minerálů a enzymů je účinný jen omezeně.
- Nemoci trávicího traktu omezují nebo znemožňují příjem enzymů, živin a vitamínů.
- Vitamínové preparáty ve velkých dávkách mohou svůj účinek rozvinout jen tehdy, pokud tělo netrpí nedostatkem enzymů.
- Chemicky vyráběné vitamíny a stopové prvky tělo těžko přijímá, protože jim chybí životní energie (bioaktivita).
Obvyklé enzymatické preparáty mají omezenou účinnost:
- V tabletách obdržíte dosud jen enzymy z ovoce, které je pro Evropany cizí (papain z papáje, bromelain z ananasu, obojí je exotické ovoce).
- Dosavadní preparáty s maximálně dvěma až třemi enzymy nepokrývají kompletní potřebu enzymů našeho těla – člověk využívá denně 10.000 různých enzymů – pravděpodobně ještě mnohem víc.
- Enzymy jsou velká bílkovinná tělesa, která mohou být organismem přijímána v nerozštěpené formě jen velmi omezeně.
Rozhodující otázka zní:
„Jak se dostaneme v dnešní době k dostatku funkčních enzymů, které jsou tělu vlastní?“ Odpověď: „Prostřednictvím fermentování vegetariánské léčivé Bio stravy v kaskádách s pomocí živých mikroorganismů!“ |
Ukázka z knihy Diagnóza: Konečně zdráv!