Fazolové kari s hlívou a špenátem

cm fazolove kari

Popisovaná zdravotní témata nemohou být náhradou za odborné zdravotní vyšetření. Pro stanovení zdravotních závěrů je vždy třeba obrátit se na lékaře.

Nejen pro milovníky exotiky máme tento skvělý recept. Pokud v našem receptu použijete sterilované fazole, máte pokrm na stole raz dva. Nejlepší je s rýží, jako příloha se hodí i pečivo nebo placky.

Porce 4-6 35 minut + příprava fazolí

Potřebujeme:

Fazolové kari

Postup:

  1. Den předem dejte namáčet fazole a poté je uvařte v nové osolené vodě doměkka.
  2. Na olivovém oleji osmahněte na kostičky nakrájenou cibuli, poté přidejte na kousky nakrájenou hlívu a za občasného míchání 5 minut restujte.
  3. K cibulce a houbám přidejte kari pastu a promíchejte.
  4. Přidejte sekaná rajčata, mražený špenát, uvařené fazole, kokosové mléko, arašídové máslo, cukr, sůl a 10–15 minut vařte.
  5. Podávejte například s basmati rýží a ozdobené koriandrem.

Tipy

*pro rychlou variantu použijte 2 plechovky sterilovaných fazolí červená ledvina

*pokud vám nevadí, že kari nebude veganské, použijte místo oleje přepuštěné máslo ghí

Přejeme Vám dobrou chuť!