Popisovaná zdravotní témata nemohou být náhradou za odborné zdravotní vyšetření. Pro stanovení zdravotních závěrů je vždy třeba obrátit se na lékaře.
Nejen pro milovníky exotiky máme tento skvělý recept. Pokud v našem receptu použijete sterilované fazole, máte pokrm na stole raz dva. Nejlepší je s rýží, jako příloha se hodí i pečivo nebo placky.
Porce 4-6 | 35 minut + příprava fazolí |
Potřebujeme:
|
Postup:
- Den předem dejte namáčet fazole a poté je uvařte v nové osolené vodě doměkka.
- Na olivovém oleji osmahněte na kostičky nakrájenou cibuli, poté přidejte na kousky nakrájenou hlívu a za občasného míchání 5 minut restujte.
- K cibulce a houbám přidejte kari pastu a promíchejte.
- Přidejte sekaná rajčata, mražený špenát, uvařené fazole, kokosové mléko, arašídové máslo, cukr, sůl a 10–15 minut vařte.
- Podávejte například s basmati rýží a ozdobené koriandrem.
Tipy
*pro rychlou variantu použijte 2 plechovky sterilovaných fazolí červená ledvina
*pokud vám nevadí, že kari nebude veganské, použijte místo oleje přepuštěné máslo ghí
Přejeme Vám dobrou chuť!