Popisovaná zdravotní témata nemohou být náhradou za odborné zdravotní vyšetření. Pro stanovení zdravotních závěrů je vždy třeba obrátit se na lékaře.
Neobvyklé, ale skvělé. Oblíbená dýně hokaido tentokrát v dortu. Vláčný, lehký korpus proložený luxusním tvarohem. Chutnat vám bude jako dezert, ale třeba i k nedělní snídani.
Ingredience
- 200 g dýňového pyré
- 150 g polohrubé mouky
- 150 g třtinového cukru
- 150 ml rostlinného nápoje
- 100 g špaldových vloček
- 80 g rozpuštěného biomásla
- 3 biovejce
- 2 lžičky kypřicího prášku
- 2 lžičky citronové kůry
- 2 lžičky mleté skořice
- lžička 1 lžička mletého sušeného zázvoru
- 0,5 lžičky mletého muškátového oříšku
- 400 g bio tvarohu – na náplň
- 2 vanilkové cukry
Jak na to?
- Připravte si dýňové pyré: vydlabanou, nakrájenou a umytou dýni uvařte v troše vody doměkka (cca 15 minut), vodu slijte, dýni rozmixujte.
- Do misky dejte dýňové pyré, vločky, citronovou kůru a zalijte rostlinným nápojem. Promíchejte a nechte chvíli odpočinout.
- V jiné míse promíchejte mouku s kypřícím práškem, kořením a špetkou soli. Rozpusťte máslo a nechte mírně vychladnout.
- Rozšlehejte vejce s cukrem, přidejte mokrou i suchou směs a nakonec vmíchejte máslo.
- Připravené těsto vylijte do kulaté dortové formy vystlané pečicím papírem. Pečte v troubě rozehřáté na 170 °C asi 35 minut.
- Tvaroh utřete s vanilkovým cukrem. Vychladlý korpus rozkrojte na dva pláty. Potřete tvarohem, spojte s druhým plátem a potřete znovu tvarohem. Před podáváním nechte vychladit v lednici.
www.countrylife.cz