Popisovaná zdravotní témata nemohou být náhradou za odborné zdravotní vyšetření. Pro stanovení zdravotních závěrů je vždy třeba obrátit se na lékaře.
Šťavnaté cizrnové řízečky s nori řasou rozhodně oceníte jako veganskou variantu ryby nejen na sváteční stůl. Doplněny jsou svěžím a lehkým bramborovým salátem.
Ingredience
- 800 g brambor – na salát
- 100 ml zeleninového vývaru – na salát
- 4 lžíce oleje – na salát
- 3 lžíce jablečného octa – na salát
- 1 lžíce dijonské hořčice – na salát
- 1 ks šalotka – na salát
- sůl – na salát
- 120 g cizrny – na řízečky
- 100 g uzeného tofu – na řízečky
- 75 g kukuřičné stouhanky – nařízečky
- 75 g hrašky – na řízečky
- 1 lžíce lahůdkového droždí – na řízečky
- 1 lžíce nori vloček – na řízečky
- 5 lžíce oleje +olej na smažení – na řízečky
- sůl – na řízečky
- kmín – na řízečky
Jak na to?
- Brambory uvařte ve slupce v osolené vodě doměkka tak, aby zůstaly pevné. Ještě teplé je oloupejte a nakrájejte na 1 cm silná kolečka.
- K bramborám ihned přidejte olej, ocet, sůl, hořčici, nasekanou šalotku a postupně za stálého míchání přilévejte horký vývar, dokud se vše nepropojí a nevznikne hustá zálivka.
- Cizrnu uvařte dle návodu na obalu, rozmixujte společně s 50 g tofu najemno. Zbylé tofu rozdrobte a vmíchejte do směsi. Dochuťte lahůdkovým droždím, nori vločkami, drceným kmínem a solí, podle potřeby zahustěte kukuřičnou strouhankou. Z připravené hmoty vytvarujte ploché řízečky.
- Řízečky obalte v těstíčku z hrašky a 120 ml vody, obalte v kukuřičné strouhance.
- Smažte dozlatova v 1 cm vysoké vrstvě oleje. Po usmažení nechte odležet na ubrousku
zdroj: www.countrylife.cz