Cizrnové řízečky s lehkým bramborovým salátem

rizecky e1637572108994

Popisovaná zdravotní témata nemohou být náhradou za odborné zdravotní vyšetření. Pro stanovení zdravotních závěrů je vždy třeba obrátit se na lékaře.

Šťavnaté cizrnové řízečky s nori řasou rozhodně oceníte jako veganskou variantu ryby nejen na sváteční stůl. Doplněny jsou svěžím a lehkým bramborovým salátem.

Ingredience

  • 800 g brambor – na salát
  • 100 ml zeleninového vývaru – na salát
  • 4 lžíce oleje – na salát
  • 3 lžíce jablečného octa – na salát
  • 1 lžíce dijonské hořčice – na salát
  • 1 ks šalotka – na salát
  • sůl – na salát
  • 120 g cizrny – na řízečky
  • 100 g uzeného tofu – na řízečky
  • 75 g kukuřičné stouhanky – nařízečky
  • 75 g hrašky – na řízečky
  • 1 lžíce lahůdkového droždí – na řízečky
  • 1 lžíce nori vloček – na řízečky
  • 5 lžíce oleje +olej na smažení – na řízečky
  • sůl – na řízečky
  • kmín – na řízečky

Jak na to?

  1. Brambory uvařte ve slupce v osolené vodě doměkka tak, aby zůstaly pevné. Ještě teplé je oloupejte a nakrájejte na 1 cm silná kolečka.
  2. K bramborám ihned přidejte olej, ocet, sůl, hořčici, nasekanou šalotku a postupně za stálého míchání přilévejte horký vývar, dokud se vše nepropojí a nevznikne hustá zálivka.
  3. Cizrnu uvařte dle návodu na obalu, rozmixujte společně s 50 g tofu najemno. Zbylé tofu rozdrobte a vmíchejte do směsi. Dochuťte lahůdkovým droždím, nori vločkami, drceným kmínem a solí, podle potřeby zahustěte kukuřičnou strouhankou. Z připravené hmoty vytvarujte ploché řízečky.
  4. Řízečky obalte v těstíčku z hrašky a 120 ml vody, obalte v kukuřičné strouhance.
  5. Smažte dozlatova v 1 cm vysoké vrstvě oleje. Po usmažení nechte odležet na ubrousku

zdroj: www.countrylife.cz