Popisovaná zdravotní témata nemohou být náhradou za odborné zdravotní vyšetření. Pro stanovení zdravotních závěrů je vždy třeba obrátit se na lékaře.
Hutný, uvnitř vláčný dezert s tenkou křupavou vrstvou oříškového krému… Už se vám sbíhají sliny na naše brownies? S laskavým svolením Kristýny Chadrabové @nonglutine, která recept vymyslela, upekla a umožnila nám jeho použití.
SUROVINY
- 85 g Cizrnové mouky Labeta
- 120 g másla
- 60 g ISWARI 85% čokolády nebo jiná vysokoprocentní čokoláda
- 3 vejce
- 175 g moučkového cukru
- špetka soli
- 1/2 sáčku Vanilinového cukru Labeta
- 25 g kakaa holandského typu
- 2 čajové lžičky oříškového krému dle chuti
Postup
Nejprve si ve vodní lázni rozehřejeme čokoládu a promícháme s máslem. Potom odstavíme a necháme chvilku chladnout.
Mezitím si stranou v míse smícháme všechny sypké suroviny – moučkový cukr, sůl, kakao, mouku a vanilinový cukr. Po zchladnutí do čokolády přimícháme vejce. Celou tekutou směs poté za stálého míchání vlijeme do sypké a pořádně rozmícháme.
Těsto nalijeme do menší, vymazané a (bezlepkovou moukou) vysypané formy. Potřeme oříškovým krémem a dozdobíme dle chuti a preferencí (např. můžeme posypat mléčnými čokoládovými kousky, ořechy, kokosem aj.) Pečeme v troubě na 180 stupňů cca 20 min. Těsto by mělo být po zkoušce špejlí na kraji úplně propečené a uvnitř muffinu vláčné.
zdroj: www.labeta.cz