Popisovaná zdravotní témata nemohou být náhradou za odborné zdravotní vyšetření. Pro stanovení zdravotních závěrů je vždy třeba obrátit se na lékaře.
Českou republikou se šíří tsunami nemoci. Rozměry toho, co se nyní děje, jsou už teď alarmující, ale perspektiva je ještě děsivější. A zatímco v Indickém oceánu, dějišti jiného – přírodního tsunami dnes budují rychlý informační systém, aby mohli preventivně chránit obyvatelstvo, naše odpovědné orgány k našemu probíhajícímu tsunami mlčí. Zřejmě na rozdíl od přírodního tsunami je zde na místě otázka, kdo za naši neinformovanost může. Počty obětí našeho „malého“ českého tsunami jsou ale z tím Asijským naprosto srovnatelné. Jen působení je pomalejší. Ale ne zase o tolik.
Poslední údaje?
Dobrá. 2,5 miliónu Čechů trpí na alergie. 770.000 diagnostikovaných na astma. 650.000 cukrovkářů. Dalších zhruba 300.000, kteří o ní ještě neví. Každý třetí čech onemocní na rakovinu. Každý čtvrtý na ni zemře. Rozdíl mezi onou třetinou a čtvrtinou se bude muset potýkat s devastovaným imunitním systémem v důsledku chemoterapie a radioterapie. Straším? Kolik nás je v ČR?
Ale rozhlédněte se dobře kolem sebe. Třicátníci dnes trpí na artrózu 3. stupně. Každý druhý Čech má zvýšený tlak a cholesterol. A umírá na kardiovaskulární nemoci, pokud to nestihl dříve na rakovinu. Raketově se rozjíždí onemocnění střev, jako je Crohnova nemoc nebo ulcerozní kolitida. Cizinci Parkinson a Alzhaimer dnes „bydlí“ už nejenom ojediněle v domovech důchodců. Nejhorší jsou ale trendy – podívejte se na děti – dobrá polovina z nich má problémy s imunitním systémem. Co bude za 20 let? A vývoj ucítíme přesněji, pokud si vzpomeneme, jak to vypadlo před pouhými 20-ti lety.
A jaký virtuální svět vnímáme?
Sledujte bedlivě zpravodajství. „V Dolní Němčí potvrzeno – další kráva má BSE.“ Místo toho, že dnes, právě dnes zemřelo 180 lidí v krutých bolestech na rakovinu? Každý rok jedno velké okresní město vymře na rakovinu. Ne 60.000 krav…, ale lidí!
Další zprávy? „Milión na Grossův byt jsem půjčil já: řekl bývalý akcionář MF Dnes.“ Ještě něco důležitého chcete vědět? „Fotbal: místo Grygery jede do Slovinska Jiránek.“.
Opravdu všem doporučuji začít číst Anastasii, i kdyby jen proto, aby každému umožnila lépe VIDĚT. A následně začít i jednat. Internet je velmi dobrá věc. Umožňuje sdílet více informací než dříve – myslím, že bude sloužit i dobrým věcem. Pokud ale SLOVA budou následovány ČINY. V opačném případě se utopíme v moři slov.
Pojďme dál.
Na západ od nás už začínají tušit, že něco je špatně. Posuďte a domyslete sami tuto informaci: „Krematoria v zemích EU musí být opatřena odlučovači toxických látek, popel z krematoria je zařazen do nejvyšší kategorie nebezpečnosti odpadu.“ Běžné komíny takové odlučovače mít nemusí, ale krematoria ano… (?)
Naše těla zachytávají za posledních 50 let několikanásobně více chemických látek z prostředí, z vody vodovodního řádu, 2,5 kg potravinářské chemie ročně, rtuť z amalgámových zubních vložek, atd. Vyrobili jsme statisíc nových chemických spojení, lehkovážně je využíváme, ani netušíme, jaký mají na nás vliv. DDT, polychlorované bifenyly nejsou zdaleka jediným reliktem minulosti. Náš ministr životního prostředí je druhý „nejotrávenější“ v EU – možná jste reportáž viděli.
Běžná strava za posledních 50 let s desetinásobky objemu masa, uzenin, mléka a mléčných výrobků, rafinovaného cukru, bílé mouky způsobuje, že se nám střeva obalují 5 – 12 kg hnijícího a plísní prorostlého balastu. Tato strava zároveň spolehlivě likviduje přirozenou prospěšnou střevní flóru a ohrožuje přímo imunitu. Nutriční hodnota takovéto stravy je mizerná. Během zmíněných 50 let způsobila prakticky dominující překyselení organismu každého z nás.
Na stránkách tohoto záslužného webu a dalších podobných se spousty lidí přou, a hledají příčinu nemoci. A každý podle své specializace je vidí jinde a doporučuje své JEDINÉ řešení. Tady je to psychika, tady je to karma, tady je to nedostatek vitamínů, na další straně jsou to geopatogenní zóny, špatně poskládané feng šuej v bytě, nebo nedostatek pohybu. A tak se doporučují tady tachyonová energie, psychoterapie, regresní terapie, reiki, tai-či, SRT atd. atd.
Zkusme vidět věci skutečně z úrovně vyšší slupky cibule. Vím, že je to problém, ale zkusme to.
Číňané mají jedno hezké přísloví: OTEC NEMOCI JE NEJISTÝ, MATKOU JE STRAVA. Přemýšlejte o tom. Myslím si, že viděno opravdu z nadhledu je to klíč k pochopení. Pokud by jsme byli vybudováni z kvalitního materiálu, abychom vyrostli a byli pevní jako silný dub, pak i případné poryvy stresu, negativních energií bychom byli schopni přestát daleko lépe.. Každá naše buňka, každá naše tkáň, každý náš orgán je vybudován z toho, co prošlo našimi ústy. A tak buď jsme třtiny ve větru se klátící, nebo silné, statné duby. Pochopte prosím vy všichni, kteří se zabýváte čímkoliv dalším pro zdraví potřebným, to co píšu, není o negaci a smyslu toho, co děláte. Pouze jen opakuji a zdůrazňuji, že otec nemoci je nejistý, ale matkou je strava. K nemoci byli potřební oba dva… A když matka nedá…?
Z tohoto hlediska nelze než doporučit přečíst si něco o současném zemědělství. O stavu zemědělské půdy. Podívat se na rozdíly ve výbavě mezi organicky pěstovanými plodinami a těmi, které většina národa kupuje. Je únor 2005 – běžte si koupit rajčata a promyslete, jakou mají ty červené pytlíky naplněné vodou vitální hodnotu. Promítnout si všechny pesticidy, herbicidy, fungicidy, leštidla. Kdo jí maso, ať se seznámí s podmínkami chovu. Kuřat, telat, vepřového. Hormony. Antibiotika. Masokostní moučka. Bestiální stresující chov – asi proto – že si někdo překládá zvíře = bestie. Probrat zásahy potravinářského průmyslu do takto vyrobených potravin. Vžít se do role designérka potravinářského obalu produktu, který se má prodat. Co je na titulní straně, co je vzadu droboučkým písmem. Možná ještě zkuste být chvilku tzv. chuťovým designérem kombinujícím extrakt z pilin (jahodová příchuť) s želatinou (víme, jak se vyrábí, že) připomínající ovoce ve fujtajbl pamlsku pro naše nejdražší. A pokud se budete zamýšlet i nad svými dětmi a tedy nad budoucností, povšimněte si, co vyvádí Váš potomek, když projíždíte s košíkem v supermarketu kolem dlouhatánského regálu se sladkostmi. Kde se to v něm vzalo…
A ti, kdož brzdí tuto společnost, si mnou ruce. Mnou si ruce nad tím, že se jim podařilo oddělit jednotlivce od celku. Oddělit lidi od jejich budoucnosti. Oddělit lidi od umění nahlížet na celek věcí. Dali nám chléb a hry. Nechutný stále dříve shnilý chléb, ale lákavě zabalený a hloupé hry. Zkuste číst noviny jinak. A zkuste například obhájit, proč je pro nás tak důležitou informací přestup hráče z jednoho týmu do druhého a za kolik. Co je to za hru, která je s většinou společnosti hrána?
Jsme hnáni k tomu přít se o detailech. Často prkotinách. A tam si vyrýsovávat svá ega. Celá společnost buď neřeší nic, nebo řeší pouze akutní věc, která se jim přihodila, či jim byla někým přihozena. Podobně jako lékaři léčí projev nemoci a ne člověka. A tak byznys zemědělsko – potravinářský může fungovat tak, jak funguje. Stejně tak byznys farmaceuticko-medicínský. A statistiky jsou takové, jaké jste četl(a) v úvodu mého příspěvku. Některé zdroje uvádí, že farmacie je dnes na pátém místě v příčinách úmrtí. Ví o tom společnost?
Celá naše společnost je nemocná. Nikdo není sobě sám. Jestliže hovoříme o miliónech nemocných v ČR, tak i Vy jste nemocný(á). A je jedno, jestli máte už stanovenu diagnózu (diagnózy) nebo ne. Nemoc, znamená ne – moc. Ne – moci. Nemohoucnost. Proto podléháme tak snadno jakékoliv moci. Nemoc ale taky znamená utrpení, bolest. A proč by utrpení a bolest měly být zdrojem nepředstavitelných zisků pro největší firmy u nás a v Evropě? Nikdo není sobě sám. Měli bychom si to začít uvědomovat. Vyjít ze svých klecí ven. A osvobozovat z nich i druhé.
Znovu apeluji – zkuste si přečíst Anastasii. I kdyby Vás nezasáhla tak, jak zasahuje tisíce lidí po světě, určitě v ní najdete věci, které Vám objasní vztah strava: moudrost – síla – láska. Možná už to víte. Tak to sdělme dalším lidem. Tady je lék na naši bolest. Ne teleshoppingová linka proti bolesti. Ani se mi nechce opakovat notoricky známá Hippokratova slova: Potrava budiž Tvým lékem a Tvůj lék tvou potravou. Ironií je, že naši lékaři všichni na Hippokrata přísahali. A dnes ať chtějí nebo nechtějí, jsou součástí průmyslu. Tak jsou nastaveny parametry této společnosti. Ptal jsem se teď dvou mladých skoro lékařů, v kterých předmětech se na medicíně učí, co dělat proto, abychom k nim nemuseli chodit. Po delší chvíli si vzpomněli, že ve třetím ročníku v předmětu Hygiena probírali londýnský smog … a ….
Vím, že spousty lidí řeknou (často mi to na přednáškách říkají ? ) – no dobrá, ale kde máme sehnat kvalitní potraviny. Jak máme bojovat se svými letitými stravovacími návyky. Když manželovi dám místo klobásy k večeři zeleninu, tak se se mnou rozvede. Znáte to? Slyšeli jste o tomto problému? Ano, je to pravda. Kromě elitních jedinců se silnou vůlí, se jedná skutečně o většinový problém. I s cenami biopotravin by se dalo pohnout, kdyby byla větší poptávka. I zahrádkáři by začala větší část společnosti. Jen změnit ty návyky. A tady si tvůrci systému mohou být jisti – změnit návyky je to nejtěžší. A tak je jen podporují nevybíravou reklamou na čokoládky plné mléka, plné zdraví…
Ale přátelé – moc času nemáme. Ještě jednou připomínám ty děsivé statistiky a hlavně procenta ročního nárůstu. Diabetes například 10% ročně! To je podle světové zdravotnické organizace charakterizováno jako epidemie. To není o desetiletích času, které na svou změnu máme.
Nepsal bych tento článek, kdybych neměl řešení. 3 roky pracuji se zelenými potravinami. I zde můžete najít články o chlorelle pyrenoidose či šťávě z listů Mladého ječmene. Právě ty 3 roky mě opravňují sdělit následující: Během roku užívání chlorelly a ječmene se většině konzumentů mění chuťové vzorce. Začíná jim chutnat zelenina, ovoce.
Rozeznávají svými smysly nežádoucí potraviny, chemicky upravené, hnijící, plesnivějící. Poznají potraviny, které jim něco přinášejí. Začínají si VYBÍRAT. Z některých z nich se stali takto přirozenou cestou vegetariáni. Tito lidé se zbavili svých chronických onemocnění. Někteří z nich nejdřív odložili plánované operace, aby se později ukázali jako zbytečné. Jsou vitálnější. Začínají se zajímat o věci kolem sebe. Jsou vnímavější na energie. Otevírají se jim a normalizují se čakry. A spousta z nich říká, že když čtou Anastasii, tak se v jejích slovech nacházejí.
Co jsou to zelené potraviny?
Je to něco, jako druhá šance. Během půlroku užívání lidé vyrovnají své pH. Nechají vyhořet své vnitřní i vnější záněty. Celou dobu sytí sebe tou nejkvalitnější bílkovinou. Budují buňky těla organicky vázanými minerály. Aktivují svůj metabolismus plnými přírodními vitamíny. Chrání se před oxidací volných radikálů. Přinášejí v běžné stravě tak žalostně chybějící enzymy. Dokonale „vymetou“ nejen střevní trakt, ale později až do úrovně mezi-buněčného prostoru detoxikují např. od těžkých kovů. Přinášejí chlorofyl – „kondenzované Slunce“. A to je mimochodem třetí nejdražší substance na světě – špenátový chlorofylový separát je skutečně třetí nejdražší po platině. Chlorella se podle chlorofylu jmenuje – má ho nejvíce na světě a pro každého za přijatelný peníz a hlavně ne jako „úchylnost“ v separátu. Tohle je podstatná informace. Společnost stále oddělující, separující jedny do druhých – v oboru o kterém mluvíme – internisty od gynekologů, (zkuste domyslet širší důsledky a projevy ve společnosti i politice) doporučuje lidem rovněž vše oddělené – separované. Nejlépe časem i synteticky vyrobené. A seskládané tzv. „vědecky“. Zelené potraviny již dnes znamenají tak dramatický nárůst v zemích, jako je Japonsko či USA. Jsou holistické. Nejen proto, že je nesmyslné se po jejich vyzkoušení vracet k umělým potravním doplňkům, multivitaminům, multiminerálům, buněčným výživám, ale především proto, že každý člověk, který je užívá alespoň půl roku, SE ZAČÍNÁ ZPRAVIDLA PROBOUZET. Je to dáno jejich vysokou vibrační hodnotou. Jsou to živé potraviny – upravené tak, aby i lidé, kteří ještě nezvládli onu změnu, o které jsme hovořili, mohli jejich blahodárnost využít.
Například Šťáva z listů Mladého ječmene je cenově ekvivalentem piva. Je tedy přijatelná pro každého. A studie provedené již i v ČR na tříměsíčním období ukazují na velmi výrazný ozdravný efekt na většinu známých nemocí. Spolu s chorellou tělo vyčistí, vyživí a nabijí energií Slunce, Vody a Země. Pak se zázračně začnou „hýbat“ i bloky na vyšších jemně-hmotných tělech. A tady milí léčitelé je otázka. Když jdete uklízet chlív, začnete od pavučin v oknech? Které tělo je středem, kde je ten pomyslný chlív. A uklízet začali díky Vaší radě oni sami – Vaši klienti – je to jejich energie, na kterou se navázalo „green foods“. Nejsou jen pasivní příjemci. Vědomě začínají uklízet tu toxickou popelnici zvanou „moje tělo“. Pak je radost s takto uklizenými lidmi dál pracovat. A oni tomu začínají i více rozumět. Nemoci, bloky se pak nevracejí ani netransformují do jiných (což bývá jedno dosud ne zcela pojmenované nebezpečí). A přichází často i pochopení souvislostí, odpuštění, rozpuštění a tím vyčerpání blokačního potenciálu na vyšších jemně hmotných tělech. Končí otupělost lidí, smysly se bystří. Lidé sami přirozeně začínají uspořádávat své prostředí tak, aby bylo zdravé. Přestaví si byt či dům. Přestaví vztahy kolem sebe. Přestaví svůj hodnotový systém deformovaný brainwashingem společnosti. Stávají se z nich hledači. Nejen z těch vyjímečných lidí, kteří si tuto schopnost přinesli z dřívějších životů. Jde o spuštění řetězové reakce. A k tomu je třeba získat „kritické“ množství. „Řekni, mi co jíš a já Ti řeknu, kdo jsi“. Zelené potraviny jsou aditivum současné stravy. Jeden zelený drink přinese tolik vitamínů, minerálů, aminokyselin, stopových prvků, chlorofylu a bioenergie, jako 2 velké hlavy brokolice – tohoto krále zeleniny. Ale syrové, biologicky pěstované a čerstvé brokolice! Zelený nápoj přinese navíc ještě něco – sílu mládí – sílu mladé rostlinky probíjející se za Sluncem ve výšce 1.500 m.n.m., kde je pěstována. Zelené potraviny mohou částečně začít nahrazovat jedno, dvě jídla denně do doby, kdy dojde k explozi a kdy si tato exploze vynutí změny v systému.
A tak vyzývám každého. Nadšence, Léčitele, Lékaře, kohokoliv. Psychoterapeuty stejně jako ředitele firem, učitele jako duchovní. Zastavme ty děsivé statistiky. Každý ve svém okruhu lidí. Zelené potraviny jsou katalyzátorem budoucích důležitých změn. Umožní převést lidi přes těžké období, které je před námi. Blíží se čas, kdy statistiky „prosáknou“ i přes maskovací kampaň řízenou těmi, kdo ovládají. Prostě budou se dotýkat skutečně každého a budou způsobovat bolest. Myslím tím i bolest při pohledu na nemocné dítě či partnera. A nebo souseda či jiného bližního. Už dnes je to cítit. V USA v Institutech „Hippokrates“ léčí beznadějné onkologické pacienty šťávou z ječné a pšeničné trávy. A mají vysokou úspěšnost. To, o čem tady mluvím, je ale jiná věc – rakovina dřív než je diagnostikována, se v lidském těle vyvíjí 5 – 15 let. A v tu dobu podáním zelených potravin se nastartuje imunitní systém a s rakovinou si poradí sám. A tato myšlenka dotažena do důsledku stovek nemocí, jimiž trpí lidé v ČR, je skutečnou změnou současných statistik. Zelená je barva, které nám dal Stvořitel nejvíce. Stvořitel nečiní nic náhodou. Za chvíli, za dva měsíce si to můžeme plně uvědomit. Bohužel přes 50 let chyběla zelená na talíři.
Vraťme vlak společnosti zpět na koleje. Už vykolejil… Jen pasažéři si to ještě nechtějí uvědomit. Diskutují o tom, že na chodbě nesvítí světlo. A i když mají uvnitř sebe takovéto šimrání: „nestalo se náhodou něco s vlakem, nějak moc to drncá?“, tak to zahánějí myšlenkou – mě se nic nestane a ONI by nám přeci řekli, kdyby něco … A průvodčí dál štípe jízdenky.