Úplně obyčejná mrkev Mrkev je jedním z nejběžněji používaných druhů zeleniny vůbec. Asi neznám nikoho, kdo by ji… Zuzana Komůrková 06. 03. 2021
Kolik soli jsme za den schopni spolykat Sodík platí za velmi důležitou látku, která je v přirozené interakci s draslíkem. Pokud jsou oba minerály… Mgr. Zuzana Švédová, Dis. 20. 06. 2016
Češi konzumují dvojnásobek soli, než by měli Nadměrné množství soli ve stravě vede ke zvyšování krevního tlaku a k zadržování vody v… 03. 12. 2012
Nesolená jídla zvyšují riziko mrtvice a infarktu – potvrzuje vědecká studie Už mnoho let je nám připomínáno, abychom snižovali svůj příjem soli, pokud si chceme uchovat… Elizabeth Walling 03. 04. 2012
Potraviny s logem Vím, co jím chrání lidské zdraví Výzkumy odhalily, že trans-mastné kyseliny, nasycené mastné kyseliny, sůl a přidaný cukr jsou příčinou mnoha… 22. 02. 2012
Proč naše tělo potřebuje sůl? V článku Minerální látky jsou pro tělo nezbytné jsme pootevřeli dveře do světa minerálů a… MUDr. Jiří Hanzel 20. 07. 2011