Rádi vám upravujeme nabídku na míru, ale abychom to zvládli, používáme k tomu soubory cookie.
Používáním tohoto webu s tím souhlasíte. Více informací
OK
prozdravi.cz
Vše pro vaše zdraví
krasa.cz
Vše pro vaši krásu
parfemy.cz
Značková parfumerie
hodinky.cz
Značkové hodinářství
sperky.cz
Značkové klenotnictví
vivantis.cz
Být sám sebou
logo  
lékařská poradnakatalog stránekobchod pro zdraví

Najdete nás na facebooku
Zdravá výživa


Super česnek

Zdravý vánoční salát

22.12.2015
Vánoční salát
Živá strava se vyznačuje svou jednoduchostí a ne příliš složitými kombinacemi. Přicházejí však i okamžiky, kdy se scházíme u stolu společně s rodinou a přáteli. Tak tomu je i na Štědrý den. Můžeme si v tento den vytvořit vynikající štědrovečerní večeři - raw vánoční salát s obalovaným avokádem. Vánoční salát jsem tvořila podle ingrediencí klasického salátu, jen jsem je neuvařila. Na talíři vypadá stejně jako klasický salát a rodině i přátelům velmi chutná.

Ingredience:

  • 1 mrkev
  • 1 petržel
  • celer (množství ve stejném poměru k mrkvi a petržele)
  • 1 velká žlutá cibule
  • 1 velké jablko
  • 1 malá cuketa (nebo batáta)

Vše nakrájíme na drobné kostičky, dáme do mísy, promícháme a přidáme raw majolku.

Majolka

Ingredience:

  • 1 šálek kešu ořechů (namočíme na cca 4 hod do čisté vody)
  • místo kešu ořechů můžeme použít 1 větší zralé avokádo
  • citronová šťáva – kyselost dle chuti (2 lžíce)
  • raw hořčice dle chuti (1 lžička)
  • 1/2 lžičky pepře

 

Všechny ingredience umixujeme.

Vánoční salát

Raw hořčice

Ingredience:

  • umixujeme 3 lžíce žluté bio hořčice, pak přidáme:
  • 1/2 hrnku kešu ořechů
  • šťáva z 1 a 1/2 citronu
  • voda na rozředění dle potřeby
  • 1 lžička kurkumy

 

Vše umixujeme na jemno, vznikne množství přibližně 250 g. Uchováváme v lednici v zavřené skleničce.

 

Obalované avokádo

Ingredience:

  • avokádo
  • mix 4barevného pepře
  • chilli paprička
  • sušená zeleninová bylinková směs
  • lněné semínko (spíše zlaté)

 

Avokádo oloupeme, nakrájíme na plátky, které obalíme ve směsi dle vlastních chutí. Doporučuji směs mix 4barevného pepře, chilli papričky, sušené zeleninové bylinkové směsi a lněného semínka. Zeleninovou směs si sušíme sami z bylinek (bylinky sušíme v létě) a zeleniny (mrkev, petržel, celer, cibule, česnek).

 

Knihu Škola živé stravy - Vitariánství jako cesta naleznete v naší nabídce.


Související články a videa:
VIDEO: FIT CELEBRITY: Rozhovor s Annou Hýžovou - začínáme s RAW FOOD
Vánoční salát
Zdravé nepečené vánoční cukroví
Pohankový závin
České Vánoce
Jak přežít svátky bez trávicích obtíží
Hravě o živé stravě – Přínosy vitariánství a vhodnost u dětí
Raw recepty - Tatarka, hranolky a RAW hořčice
Směs z vlašských ořechů
Celerový salát se žampiony a pepřovou kešu zálivkou


22.12.2015
autor: Anna Hýžová
další články v rubrice: Zdravé recepty


 
Cukrovka - příznaky a hodnoty glykemie
Priessnitzův obklad
Mozkové vlny: Která hladina vědomí je pro zdraví nejlepší?
Hemoroidy - léčba, která zabírá
Překyselení organismu a zrádnost jeho jednoduchých řešení
5 tipů pro každodenní detoxikaci
Nízký krevní tlak
Hroznové víno – zásobárna přírodních látek
Očista tlustého střeva pomocí přírodních látek
Jak snížit hladinu škodlivého LDL cholesterolu přirozenou cestou

29,- Kč
(c) 2004-2017 www.celostnimedicina.cz
O násRSS