prozdravi.cz
Vše pro vaše zdraví
krasa.cz
Vše pro vaši krásu
parfemy.cz
Značková parfumerie
hodinky.cz
Značkové hodinářství
sperky.cz
Značkové klenotnictví
vivantis.cz
Být sám sebou
logo  
lékařská poradnakatalog stránekobchod pro zdraví

Najdete nás na facebooku
Joalis


Zdraví na lžičce (komerční sdělení)

14.03.2007
Pupalka dvouletá, která se k nám dostala ze severní Ameriky je vlastně plevel, ale již i u nás existují úspěšní pěstitelé a její pěstování má budoucnost. Boom pupalky začal v civilizovaných zemí kolem roku 1985, kdy výzkumy prokázaly, že olej vylisovaný z jejích semen obsahuje vysoké procento kyselina gama - linolenové.

Pupalkový olej obecně je využíván převážně jako potravinový doplněk. Obsahuje nenasycené mastné kyseliny - olejovou, linolovou a především gama - linolenovou, z které si naše tělo vytváří prostaglandiny. Ty stimulují a regulují tělesné funkce ve všech orgánech těla. Chybí-li, dochází k tzv. krátkým spojením = infarkty, vysoký krevní tlak, artritida, menstruační bolesti, problematická pleť, špatná kvalita vlasů, nehtů atd.

 

Pupalkový olej jako dietetický doplněk dokáže značně pomoci stresovanému organismu, zejména ještě zotavujícímu se po infekcích.


Často pokládaná otázka zní, zda-li nebudeme tlustí, když máme polykat olej. Dnes již víme, že naopak může pomoci obézním lidem, kteří trpí poruchou metabolismu při snižování nadváhy, což potvrdil ve svých výzkumech doktor D. Horrobin z ústavu inovační medicíny v Montrealu.


Shrneme-li tedy účinky pupalkového oleje můžeme ho doporučit při atopickém ekzému, menstruačních problémech, k úpravě krevního tlaku a prevenci infarktu, při špatné srážlivosti krve a nezapomínejme na snižování nadváhy.


Pupalkový olej obohacený o beta-karoten (v balení 50 ml, 100 ml a novinkou je rodinné, ekonomické balení 250 ml od firmy HM Harmonie, s.r.o.), navíc pozitivně přispívá k prevenci vzniku nádorů, zvyšuje práh odolnosti pro poškození kůže slunečním zářením a pomáhá udržovat zdravou pleť, vlasy a nehty.


Plnění v kvalitních plastových lahvičkách rozšiřuje možnost použití i na kuchyňské upotřebení např. do dětské výživy, salátů, mléčných výrobků, polévek a dalších hotových pokrmů. Tím však možnost využití pupalkového oleje v lahvičce nekončí. Lze jej využíti kosmeticky. Pleť jej snáší velmi dobře, zvláště citlivá, poškozená a suchá. Dá se říci, že pupalkový olej s beta karotenem je první pomocí při mnoha poškozeních pokožky.

 


Chcete li si vylepšit svůj krém, či pleťovou masku, přimíchejte k nim trochu oleje z pupalky. Výsledkem budete mile překvapeni.

 


Pupalkový olej má velmi široké využití pro každého. Je jen potřeba o jeho kvalitách vědět a naučit se jich využívat.



Přípravek Pupalkový olej s Beta-karotenem naleznete v naší nabídce.


14.03.2007
komerční sdělení
další články v rubrice: Ostatní


 
Stravování žen po čtyřicítce
Mocná dvojice minerálů
Zdravé vánoční cukroví
Cukrovka - příznaky a hodnoty glykemie
Jak zajistit adekvátní příjem zinku
Priessnitzův obklad
Proč je ve většině případů dobré nedělat kompromis (psychologie vyjednávání podle FBI)
Jak snížit hladinu škodlivého LDL cholesterolu přirozenou cestou
Hemeroidy - léčba, která zabírá
VIDEO: Kolikrát denně máme jíst?

611,- Kč
(c) 2004-2016 www.celostnimedicina.cz
O násRSS