Zdravé vaření s Květou Vondrákovou 6.díl

Máme tu konečně krásné horké dny a co jiného něž si dát něco letního, studeného a chutného.

Letní okurkovo – cuketová RAW polévka

Ingredience:

1 střední okurka Bio nebo domácí

1 menší cuketa bio nebo domácí

Kousek řapíkatého celeru (nemusí být)

Hrst máty ze zahrádky

Šťáva z 1/2 citronu

Šungitová voda

11 lžiček Mechety, koření s Irským mechem

Na zahuštění: Irský mech nebo hrst kešu oříšků

Na ozdobu: lístky máty, semínka, květy, vegan smetana

Postup:

Vše vhoďte do mixéru a rozmixujte na krémovou konzistenci, ozdobte a podávejte. Můžete i s ledem v horké dny.

Jahody se šlehačkou a zmrzlinou

Šlehačka:

Ingredience:

1 šálek kokosové dužiny

1/2 šálku kokosové vody nebo čisté vody

1/4 šálku  makadamových ořechů

1 lžíce erythritolu nebo stévie

špetka soli s Irským mechem

1/2 šálku panenského kokosového bio oleje

Postup:

Kokosový olej rozehřejeme ve vodní lázni.  Mezitím umixujeme zbylé ingredience na šlehačku. Poté přidáme olej a znovu rozmixujeme. Šlehačku necháme na chvíli ztuhnout v lednici.

TIP: potřebujeme výkonný mixér, aby šlehačka byla skutečně hladká. Pokud je hodně tekutá, necháme ji ztuhnout.

Zmrzlina

Ingredience:

banány (necháme zmrazit bez slupky)

1/2 vanilkového lusku

troška citronu

můžete přidat i Irský mech pro lepší konzistenci zmrzliny

POSTUP:

Banány oloupeme, nakrájíme a zmrazíme.  Po zmrazení rozmixujeme s 1/2 vanilkového lusku, který vydlabeme a s trochou citronu zcela dohladka. Můžete i přidat trochu čerstvého ovoce pro chuť a změnu 🙂

Podávejte s jahody nebo vašim oblíbeným letním ovocem .

Krásné pohodové a slunečné léto.

Zpět nahoru

NOVÉ ČLÁNKY KAŽDÝ TÝDEN ZDARMA NA VÁŠ E-MAIL?

Přihlaste se zdarma k odběru novinek z webu Celostnimedicina.cz a už Vám neunikne ani jedna zajímavost ze světa celostní a alternativní medicíny.