prozdravi.cz
Vše pro vaše zdraví
krasa.cz
Vše pro vaši krásu
parfemy.cz
Značková parfumerie
hodinky.cz
Značkové hodinářství
sperky.cz
Značkové klenotnictví
vivantis.cz
Být sám sebou
logo  
lékařská poradnakatalog stránekobchod pro zdraví

Najdete nás na facebooku
Zdravá výživa


Super česnek

Rubrika: Zdravé recepty

O skořici…recept na domácí „yogi“ čaj
25.05.2017
Skořice
„Jé, skořice…“, řekli jste si také? Za svůj život jsem se totiž zatím setkala jen s minimem lidí, kterým by se pod slovem skořice nevybavila nádherná silně aromatická vůně, symbol tepla a výrazná oblíbená chuť. Skořice totiž dokáže dodat pomyslnou třešničku na dortu pokrmům nejen sladkého charakteru – jablečným závinům, ovocným knedlíkům, sladkému pečivu, rajským omáčkám, nákypům, dezertům, ale hodí se i do pokrmů se šmrncem orientu – do kořenitých jídel arabské či asijské kuchyně - jídel, ve kterých se kombinuje chuť rýže (brambor, kuskusu…), zeleniny, červeného masa a rajského protlaku.
Superfood Smoothie Bowl
25.05.2017
Superfood smoothie bowl

Superpotraviny obohatí váš jídelníček o spoustu vitamínů, minerálů, antioxidantů, aminokyselin, enzymů, stopových prvků a vlákniny. Dodají tělu potřebnou energii, podpoří přirozenou imunitu a přispívají k detoxikaci organismu. A navíc skvěle chutnají! Nastartujte svůj den se snídaňovým smoothie plným superpotravin.

Chřest, výtečný základ mnoha zeleninových pokrmů
22.05.2017
Chřest
Mnozí z vás jej možná nikdy nejedli. Pravda, jedná se o poněkud zvláštní zeleninový výhonek. Nicméně, ochutnáme-li, věřím, že brzy podlehneme jeho jemné podmanivé chuti. Ve své podstatě se skládá ze dvou částí, silného kořene a křehkého výhonku.
O jahodách…Recept na jahodovou polévku
18.05.2017
Jahody

Kdy jindy vám připomenout tuto perfektní potravinu, než právě v druhé polovině května, kdy nám brzy nastane jahodová sezóna a mnoho lidí najde jahody nejen v obchodech, ale i na své zahrádce? Popravdě, velká škoda, že sklizeň této úžasné plodiny v našich obvyklých možnostech trvá zhruba necelý měsíc, protože jahoda oplývá, krom své chuti a výrazné barvy, také velmi cennými látkami přinášející našemu tělu hned několik výhod.

Vegetariánství: jenom etika?
18.05.2017
Rodina - zdraví
Většině z nás nemusím představovat vegetariánství. Víte, o co jde. Definice říká, že vegetariánství je takový způsob stravování, kdy je z jídelníčku vyloučeno maso (červené maso, drůbež, mořské plody a maso z jiných živočichů); může zahrnovat i vyloučení vedlejších produktů z porážky živočichů. Takže ve zkratce, klasický vegetarián, nebo chcete-li správně laktoovovegetarián, odmítá maso a jatečné produkty, ale mléko, mléčné výrobky a vejce jí. Existují však i mnohem striktnější větve vegetariánů, nebo naopak umírněnější.
Salát s pampeliškovým medem, křupavou zeleninou a cizrnou
11.05.2017
Pampeliška
Pampeliška patří mezi nejznámější posly jara. Kvete všude kolem nás. Svým zářivě žlutým květem potěší nejen naše oči, ale může obohatit i náš jídelníček. Pampeliškový květ je výborný jako součást jarních salátů, polévek či studených obložených mís. Velmi oblíbený bývá rovněž pampeliškový med. Inspirujte se receptem na salát s pampeliškovým medem, křupavou zeleninou a cizrnou.
Sedmikráska chudobka a další jedlé květy
08.05.2017
Sedmikráska

K sepsání dnešního článku mne inspirovala má 80 letá babička, která i přes svůj pokročilý věk, stále jezdí na kole, obhospodařuje zahradu, pěstuje ovoce a zeleninu, ale také bylinky, které pak sušívá na dobrý čaj. Mimo jiné, naučila mne využít vše, co na zahradě plevelnatě roste a je jen trošku užitečné, jakožto denní porci zdraví ušitou na míru Boží lékárnou. Nikdy nezapomenu na její pojídání sedmikrásek, kterými mnohdy dekoruje talíře.

Špenátový krém s polentovými krutonky
04.05.2017
Špenátová polévka
Jemná krémová špenátová polévka s pečenými polentovými krutonky.
O pohance… Recept na pohankové muffiny
04.05.2017
Pohanka

Ten, kdo se zajímá o pestrost svého jídelníčku, už se s pohankou musel setkat pravděpodobně v nejedné formě. Abych řekla pravdu, moje cesta k tomu, abych si pohanku oblíbila, trvala trochu déle. Ale někteří lidé tvrdí, že aby nám daná potravina zachutnala, když nám zprvu nechutná, musíme ji okusit minimálně sedmkrát. U mě to tolikrát nebylo, ale zpočátku mi pohanka příliš nelahodila chuti kvůli její specifické výrazné vůni, pro kterou ji ale dnes mám ráda a považuji si ji. Všeobecně jsme totiž zvyklí na chuť umělých dochucovadel a přesolených jídel, a když se nad tím člověk zamyslí, dojde k závěru, že již pak neoceníme jednoduché chutě přirozených potravin. Pohanka je toho příkladem. Má tak specifickou chuť, že ji mnoho lidí zavrhne, neboť nechutná jako „běžné“ potraviny, na které jsou zvyklí. Pojďme si ale pohanku představit a něco se o ní dozvědět…

Salát s ořechy a avokádovou zálivkou
27.04.2017
Salát s ořechy a avokádovou zálivkou
Avokádo - superpotravina plná vitamínů a zdravých tuků, která skvěle chutná. Inspirujte se receptem na výtečný salát s ořechy a avokádovou zálivkou.
Článků: 292   1 ... 3 4 5 6 7 ... 30
Drtič kamenů… Chanca Piedra
Jak se rychle zbavit hněvu – extrémně jednoduchá japonská technika
Cukrovka - příznaky a hodnoty glykemie
Nejste špatní, protože jste nemocní!
Priessnitzův obklad
Alfa-lipoová kyselina
Jak snížit hladinu škodlivého LDL cholesterolu přirozenou cestou
Hořčík - symbol klidu a míru v těle
Zdravé nepečené vánoční cukroví
Stresové zatěžování (Tarlovova cysta)

108,- Kč
(c) 2004-2017 www.celostnimedicina.cz
O násRSS