prozdravi.cz
Vše pro vaše zdraví
krasa.cz
Vše pro vaši krásu
parfemy.cz
Značková parfumerie
hodinky.cz
Značkové hodinářství
sperky.cz
Značkové klenotnictví
vivantis.cz
Být sám sebou
logo  
lékařská poradnakatalog stránekobchod pro zdraví


Rubrika: Zdravé recepty

Máte rádi palačinky? Tak se s chutí začtěte
04.06.2018
Palačinky

Téměř všichni lidé, které znám, palačinky zbožňují, ať už na sladko či slano. Dají se uchystat opravdu jakkoli, ze špaldy, z žita, z klasické pšenice, pohanky, ovsa. Těsto lze doplnit o mléko, pokud jej však netolerujete, vystačíte si i s rostlinným mlékem nebo obyčejnou vodou. Palačinky jsou jednoduchou tvůrčí záležitostí, u které smíte popustit uzdu své fantazie. A to nejen co se těsta týká, ale také náplně. Použít můžete klasickou marmeládu, ovoce, zmrzlinu, čokoládu, avokádový krém, luštěninu, sýr, tvaroh. Jednoduše cokoli. A nejlepší na tom je, že k přípravě palačinek většinou postačí několik základních ingrediencí, které míváme běžně doma.

Saláty s moringou
30.05.2018
Salát
Salát vůbec nemusí být fádní záležitostí, i když bych si troufla odhadnout, že většině z nás se pod pojmem salát vybaví zažitá kombinace rajče, okurka, paprika, ledový salát, popřípadě mrkev a zelí. Pro nadcházející období jsou saláty typičtější než pro kterékoliv jiné období. Někdo preferuje salát jako část pokrmu například k obědu, svačině či večeři. A někdo má saláty ve spojitosti s venkovními barbecue a grilováními. Inspirujte se, jak prosvítit Váš receptář salátů, které vynikají tím, že obsahují mnoho kvalitních a výživných komponentů od zeleniny, ovoce, sýrů, zálivek, ale také tím, že jsou dochuceny solí či bylinkovou směsí s moringou, která díky své přírodní růstové látce „zeatinu“ zesiluje účinek všech důležitých živin, které v salátech (a nejen nich) najdete.
VIDEO: Vajíčkové muffiny na doma i na cesty
24.05.2018
Dnes vám doporučím recept na jednoduché vajíčkové muffiny, které si můžete připravit doma na snídani nebo jako jídlo s sebou na cesty.

 

 
Tipy na dětské svačinky
21.05.2018
Dětská výživa

Ze své praxe vím, že dětská svačinka je pro mnohé maminky něco, co je u dětí třeba, ale tak trochu navíc. Mnohem více pozornosti však zasluhují snídaně, obědy, večeře. Na přípravu svačinky pak mnohým maminkám nezbývá čas, takže je řeší tím nejsnazším, co je právě po ruce. Rohlík, sušenka, ovocná či mléčná kapsa, křupky, džus, čokoláda, kobliha…

Semínka, ořechy a máslíčka z nich
17.05.2018
Ořechy a semínka
Jsou to hotové poklady a každé jídlo zásadně obohatí o zdraví prospěšné živiny. Navíc skvěle chutnají, takže zařadit je do jídelníčku není žádná věda. My vám představíme naše osvědčené tipy a jednoduché recepty.
Vezmi si, vždyť to není sladké
07.05.2018
Diabetes

Tak tohle úsměvné souvětí slyšel snad každý diabetik. Cukrovku totiž mnozí z nás „léčí“ tím, že omezí pouze rafinovaný cukr. Tak tomu, bohužel, opravdu není. Důkazem jsou nejenom vysoké glykémie, ale také ukazatel dlouhodobějšího rázu, glykovaný hemoglobin, který výrazně překračuje přirozenou mez. Při diabetu je třeba počítat se všemi sacharidovými přílohami, ale také mléčnými výrobky, ovocem, některou zeleninou. Řepa totiž zvedá glykémii stejně rychle, jako pečený brambor, podobně se však chová například i kukuřice.

Dělená strava aneb rozdělovat jídlo na kytičky a zvířátka?
19.04.2018
Dělená strava
Ve spojení s pojmem „dělená strava“ si asi vzpomenete na její velkou propagátorku Lenku Kořínkovou, která v 90. letech po návratu do České republiky přišla s lehce infantilním rozdělením jídla na kytičky a zvířátka a vydala na toto téma několik knih. Ovšem původním tvůrcem systému dělené stravy je americký lékař Howard Hay. Sestavil ji jako dietu při onemocnění ledvin.
Červená řepa - opomíjená studnice zdraví
12.04.2018
Červená řepa Všichni ji známe, ale málokdo ji bere vážně. Stala se pochoutkou zámožných patricijů Říše římské, ale i obživou chudých. Historie červené řepy zkrátka sahá až do starověku. Kdybychom chtěli popsat její všechny léčivé vlastnosti, vydalo by to na několik stran.
Smoothie a freshe s moringou
05.04.2018
Smoothie
Mixované koktejly z ovoce, zeleniny a dalších přísad zaznamenávají v posledních letech obrovský nárůst v oblibě, rozšiřují se fresh bary, kde si ovocno-zeleninové šťávy, freshe a smoothie můžete snadno a rychle zakoupit.
Vejce jako kompletní potravina
02.04.2018
Vejce

Vejce platí za oblíbený pokrm českého národa. Rádi je snídáme, používáme je při pečení, do polévek, mnozí z nich chystáme pomazánky, majonézu, rolády. Oblíbená jsou také proto, že fungují jako výtečné pojivo. Jejich vzezření je veselé, proto se jimi často dekoruje. Chystáme je naměkko, natvrdo, na hniličku, mnozí je konzumujeme denně. Co o nich však ve své podstatě víme? Dnes bych vám tedy ráda představila vejce, které vnímám jako jednu z nejkompletnějších živočišných potravin.

Článků: 357   1 ... 3 4 5 6 7 ... 36
Cukrovka - příznaky a hodnoty glykemie
Extrasystoly aneb bouchání či vynechávání srdce
Priessnitzův obklad
Nejčastější příčiny bolestí na hrudníku
Jak vyčistit ucpané cévy?
Hemoroidy - léčba, která zabírá
Štítná žláza – jak se přestat „léčit“ a raději se svépomocně uzdravovat - 1. část
Serotonin - osm přirozených způsobů, jak posílit jeho produkci a tím i dobrou náladu
Nízký krevní tlak
Warfarin - co vám u lékaře neřeknou
Správně dávkovaný chlad může snížit nemocnost o více jak 90 % (rozhovor s Liborem Mattušem)
Hemofilové nákazy
Hemoroidy - příznaky a fotky
Zvětšené uzliny na krku
Dornova metoda

30,- Kč
(c) 2004-2019 www.celostnimedicina.cz
O násRSS