prozdravi.cz
Vše pro vaše zdraví
krasa.cz
Vše pro vaši krásu
parfemy.cz
Značková parfumerie
hodinky.cz
Značkové hodinářství
sperky.cz
Značkové klenotnictví
vivantis.cz
Být sám sebou
logo  
lékařská poradnakatalog stránekobchod pro zdraví

Najdete nás na facebooku
Zdravá výživa


Super česnek

Rubrika: Zdravé recepty

Dětské příkrmy snadno a rychle
02.10.2017
Dětská výživa
V minulém díle jsme si představili základní uspořádaní jídelníčku kojence, které dnes doplníme o celou řadu receptur. Stále máme na paměti, že chystáme z nejkvalitnějších surovin, neboť zažívací trakt miminka se neustále dotváří a na vše „nesprávné,“ tedy i nevhodně zvolené, alergenní, reaguje citlivě. Dbáme na pestrost, využíváme lokálních potravin s přihlédnutím na sezónnost.
Přeborníci bez lepku - jáhly
28.09.2017
Jáhly
Není původem ze střední Evropy, přesto se o prosu mluví jako o plodině starých Slovanů. Dostalo se na naše území už při stěhování národů. Přišlo z Asie, kde proso seté vyšlechtili zřejmě v Mongolsku nebo Číně z planého prosa. Samotná zrníčka prosa se přitom konzumovat nedají, slupka je příliš tvrdá a nepoživatelná (ale ptáčkům to nevadí). Proto se odjakživa loupalo, čímž vzniknou jáhly. Jáhly, stejně tak jako pohanka, patřily k těm nejběžnějším potravinám, které se u nás po celá staletí jedly, především ve formě kaší, také se z nich dělaly placky. Proso z polí později vytlačily pšenice a žito, obiloviny, které měly vyšší výnosy. Jako příloha si jáhly svou oblibu také neudržely, brambory a dovozová rýže nastoupily na jejich místo.
Pryč se sacharidy. Ale co dál?
21.09.2017
Losos
Dnes zaměříme svou pozornost na výživové směry, které staví svůj základ na příjmu bílkovin. Je jich nespočet, a to z jednoho prostého důvodu – ve většině případů totiž fungují. Po dlouhém období, kdy jsme se podle výživových doporučení báli tuků, zejména těch živočišných a nasycených, došel vývoj v oblasti výživy k novému zjištění. A to, že ne tuky, ale naopak sacharidy, kterými jsme ty zlé tuky nahradili, mohou za neradostný zdravotní stav populace, nárůst obezity a civilizačních chorob. A tak tedy pryč s nimi. Jenže co dál?
Pšeničné klíčky, vitamíny a minerály nabitá potravina
18.09.2017
Pšeničné klíčky

Existuje nespočet potravin, kterými si lze doslova vylepšit jídelníček, a ačkoli jsou tyto potraviny titěrné, ukrývají zajímavé množství mnohdy i deficitních látek. Na seznam takovýchto nutričních pokladů lze zařadit lahůdkové droždí, byliny, zelené natě, semínka, ořechy, melasu, ale také klíčky, ať už ty pšeničné či žitné, případně jakékoli jiné, pokud jsme zvyklí věnovat se nakličování.

Zázvor…recept na zázvorové sušenky
14.09.2017
Zázvor

Léto se pomalu překlenuje, dny se opět začínají postupně zkracovat a brzy nám nastane chladnější část roku. Abychom byli na toto období dobře připraveni i co se stravování týče, buďme nachystáni s potravinou, na kterou nedám ve studenějších obdobích dopustit. Tou potravinou je zázvor, o kterém bych Vám ráda předala nějaké informace a nabídla recept na zázvorové sušenky.

Lilkové závitky s pestem
07.09.2017
Lilkové závitky s pestem
Pesto - stačí pár ingrediencí, příprava je super jednoduchá, použití široké. Spousta pokrmů se díky pestu rozzáří!
Strava v Moravských Kopanicích
04.09.2017
Hříbek

V minulém článku jsme si představili Žítkovou, svérázný kraj Moravských Kopanic, tzv. bohyní, bylin, kterým se po dlouhá staletí přikládala magická moc, kraj, který tiší výhledem do hlubokých údolí, místo tak trochu samo pro sebe. Dnes bych ráda volně navázala a přiblížila vám, jak se zde po dlouhá staletí lidé stravovali.

Dýně - pro skvělou kuchyni plnou zdraví
31.08.2017
Dýně

Také jste si všimli, že je dýně v posledních letech v našich obchodech velmi dostupnou záležitostí a pyšní se velkou oblibou? Sama se vždy těším na období, kdy je „dýňová sezóna“ a tuto skvělou potravinu seženete i za velmi příznivou cenu.

Červená řepa a její zapojení do studené kuchyně
24.08.2017
Červená řepa

Jak jednoduše ozvláštnit klasický zeleninový salát? Doslova bombou do míchaných salátů může být zapojení červené řepy - zcela prosté, po staletí známé zeleniny, kterou znovu začínáme objevovat a v našich jídelníčkách používat. Například moje babička s dědečkem obhospodařují úžasnou zahrádku, kde pěstují červenou řepu už léta letoucí, ale nikdy jsem ji na našem rodinném stole nezaznamenala. Proč mají lidé zažito, že zeleninový salát je hlavně o rajčatech, salátu, okurce a paprice? Zkusili jste si do něj někdy nakrájet syrovou červenou řepu? Pokud ne, tak je to nejen barevná pastva pro oči, ale řepa zcela rozbije známou chuť míchaného salátu a udělá z něj nevšední chuťový zážitek.

Brambory – potravina pro každý den
10.08.2017
Brambory

Brambory patří do základních potravin lidské výživy. Jsou nenáročné na pěstování, proto jsou poměrně levné a je jich relativně dostatečné množství. V rámci racionální stravy jsou doporučovány dokonce ke každodenní konzumaci, to znamená, že v jednom denním jídle se mohou vyskytovat.

Článků: 316   1 ... 3 4 5 6 7 ... 32
Toxoplazmóza umí měnit psychiku
Nic nepředpokládej. Domněnky tě zbytečně omezují
Přírodní látky pro pevné kosti
Cukrovka - příznaky a hodnoty glykemie
Nízká kvalita imunity
Semínka, ořechy a máslíčka z nich
Acidobazická rovnováha
Jak ulevit nemocným orgánům, rozpustit bolest a pochopit strach – 1. část rozhovoru s Terezou Kramerovou
Štítná žláza – jak se přestat „léčit“ a raději se svépomocně uzdravovat - 1. část
Zahrady a louky jsou plné bylin, sbírejme!
Lactobacillus rhamnosus
Hemoroidy - léčba, která zabírá
Výživa podle krevních skupin
Priessnitzův obklad
Zapomenutý objev německého držitele Nobelovy ceny
Pivovarské kvasnice
Jak na podrážděné oči: Tipy na bylinky, které pomohou při zánětech, alergiích či únavě ze sledování monitoru
Příčinou častých bolestí břicha a zvýšené plynatosti a nadýmání může být laktózová intolerance!
Kuzu - novinka ve zdravé výživě
Jak snížit hladinu škodlivého LDL cholesterolu přirozenou cestou

601,- Kč
(c) 2004-2018 www.celostnimedicina.cz
O násRSS