prozdravi.cz
Vše pro vaše zdraví
krasa.cz
Vše pro vaši krásu
parfemy.cz
Značková parfumerie
hodinky.cz
Značkové hodinářství
sperky.cz
Značkové klenotnictví
vivantis.cz
Být sám sebou
logo  
lékařská poradnakatalog stránekobchod pro zdraví
Zdravá výživa


Ryze ženská přitažlivost

Rubrika: Zdravé recepty

Acai - jak chutná a voní Amazonský prales
25.01.2018
Amazonie V klikatých meandrech amazonského deštného pralesa se v ranním oparu po obvyklých nočních deštích objevují malé podlouhlé loďky. Přestože jsou obsazeny pouze jedním mužem, čára ponoru často nebezpečně atakuje hranu chatrných plavidel. Jsou totiž plná nákladu. Ve velkých proutěných koších sváží do centrálních oblastí acai – plody zdejší palmy Euterpe oleracea. Acai je s místní krajinou spojeno od nepaměti. S řekou, která přináší živiny, s půdou, která dává sílu. S místními sběrači, kteří se neohroženě vydávají do korun palem, aby z výšky až 25 metrů spouštěli trsy tmavě modrého zlata. Pracují šetrně, ale přitom rychle. Dobře vědí, že plody je nutné zpracovat čerstvé, a to nejpozději do 24 hodin, jinak rychle podléhají zkáze.
Rozinky, přírodní cukrátka
15.01.2018
Rozinky

Za ty čtyři roky, co zde přispívám svými články, jsem jich napsala více než 200. Občas se zastavím a snažím se najít téma, které by vás mohlo zaujmout, které je neotřelé, zajímavé, nové. Mnohdy je mi inspirací život sám, taktéž můj 16 měsíční syn, který nyní objevuje svět, přírodu, ale hlavně dobroty. Naposledy mu zachutnaly okurky, borůvky, brokolice, nově teď rozinky. A tak jsem si řekla, proč nenapsat článek právě o nich?

Dresinky a zálivky
28.12.2017
Dresink Nejen na zeleninové saláty, ale i k pečené zelenině, na těstovinový salát nebo jako dip k zeleninovým špalíčkům. V těchto receptech hrají hlavní roli fantastická oříšková másla.
Čarování za štědrovečerním stolem
24.12.2017
Vánoční tradice

S vánočními svátky se odpradávna pojí nejenom klid, duchovní hloubka, rodinná blízkost, nýbrž také kouzlení a čáry, pradávné zvyky, které překonaly zub času a přelily se jako horký vosk do dnešních, moderních dní. V lidové magii, obřadech a zvycích se uchovávaly ohlasy dávných předkřesťanských zvyků, spojených s oslavou zimního slunovratu. Magické praktiky byly v dobách, kdy o životě a smrti rozhodovala dobrá sklizeň a plodnost zvířat, spojeny především se zajištěním dobré úrody. Věštilo se ale i o budoucnosti, zdraví, sňatku, dětech. Jen vzpomeňme na tradiční zvyk, kdy mladá žena hází střevícem. Na kterou světovou stranu ukáže špička, z té přijde její vyvolený muž.

Vánoční pokrmy před mnoha léty
18.12.2017
Vánoční cukroví

Názory na množství a složení vánočních pokrmů se v křesťanském světě v průběhu staletí různí. Jedni volají po střízlivosti a doporučují chudá postní jídla, na druhé straně pak druzí opěvují bohatě prostřený štědrovečerní stůl. Vzpomeňme například benediktínského mnicha Jana z Holešova, současníka Václava IV., jež praví: „Věrní křesťané v předvečer Narození Páně postí se až do hvězdy. A potom, umírněně osvěžíce své tělo, maličko spí a vstávajíce na jitřní bdí a chválí Pána Boha. Jsou však i tací, kteří se v tak slavnostní předvečer přežírají, druzí opíjejí a jiní nejen do večerní hvězdy, ale i do jitřní hvězdy bdí, hrajíce v onen nejsvětější večer kostky.“

Sušenky
14.12.2017
Sušenky
Kdo by neměl rád sušenky? ;) Vyzkoušejte tři různé zdravější variace této dobroty. Sušenky jsou výborné jen tak nebo jako svačina do školy, na výlet nebo místo cereálií nalámané do jogurtu.
Zajímavosti ohledně bramborového salátu
11.12.2017
Bramborový salát

Bramborový salát nás Čechy provází po celý rok. My, takoví milovníci obložených chlebíčků, aspiků, šunkových rolek, jejichž základem je právě bramborový salát, tak nějak jsme si na něj za ta léta zvykli, abychom mu pak vyhradili čestné místo u svátečně prostřeného stolu. Vždyť kolik českých domácností ještě stále upřednostní řízek a bramborový salát před jakýmkoliv jiným nedělním obědem?

VIDEO: GAPS recepty: Jablečná přesnídávka pro děti
06.12.2017
Fermentovaná jablečná přesnídávka. Jednoduchý recept podle diety GAPS, který si určitě oblíbí i vaše děti.
Zelňačka se sušenými švestkami
30.11.2017
Zelňačka se sušenými švestkami Oproti klasické zelňačce tato neobsahuje žádné živočišné ingredience, zahuštěná je díky čočce a vločkám, které nikdo na talíři neodhalí. A uvařte si jí určitě větší množství, protože nejlepší je až druhý den, pěkně rozleželá…
Jde to i bez lepku
23.11.2017
Bez lepku
Dnes narazíme na téma, které bylo před časem díky několika americkým knižním bestselerům vydaným i u nás velice populární – BEZLEPKOVÁ DIETA. Čas od času se ve výživě setkáme s tím, že dojde k označení jednoho jediného pravého viníka obezity, zdravotních neduhů a civilizačních chorob. Kdysi to byl cholesterol potažmo živočišné tuky, což mělo za následek jejich pranýřování, úpravu výživových doporučení směrem ke snížení jejich spotřeby, odklonu od másla, sádla, vajec k vyšší spotřebě rostlinných margarínů. Tuků se veřejnost začala obávat a nahradila tuto důležitou složky potravy jinou – sacharidy a škroby. Kupodivu se nic zásadního ve vývoji počtu civilizačních onemocnění nestalo. Naopak, jejich počet nadále roste. A tak se začalo pátrat, jestli viník není náhodou jinde. A hle… objevil se LEPEK!
Článků: 335   1 ... 3 4 5 6 7 ... 34
Priessnitzův obklad
Správně dávkovaný chlad může snížit nemocnost o více jak 90 % (rozhovor s Liborem Mattušem)
Cukrovka - příznaky a hodnoty glykemie
Nejčastější příčiny bolestí na hrudníku
Hemoroidy - léčba, která zabírá
Jak vyčistit ucpané cévy?
Zdravé nepečené vánoční cukroví
Hemofilové nákazy
Proč je dobré vystavovat se nepohodlí a diskomfortu
Zdravé vánoční cukroví
Warfarin - co vám u lékaře neřeknou
Štítná žláza – jak se přestat „léčit“ a raději se svépomocně uzdravovat - 1. část
Červený čaj neboli Pu-Erh
Serotonin - osm přirozených způsobů, jak posílit jeho produkci a tím i dobrou náladu
Přetrhejte mentální vazby s nemocí. A uzdravte se…
(c) 2004-2019 www.celostnimedicina.cz
O násRSS