prozdravi.cz
Vše pro vaše zdraví
krasa.cz
Vše pro vaši krásu
parfemy.cz
Značková parfumerie
hodinky.cz
Značkové hodinářství
sperky.cz
Značkové klenotnictví
vivantis.cz
Být sám sebou
logo  
lékařská poradnakatalog stránekobchod pro zdraví

Najdete nás na facebooku
Joalis


Rubrika: Zdravé recepty

Jak si uchystat výtečné domácí zmrzliny
18.07.2016
Domácí zmrzlina Kdo by ji nemiloval, šťavnatou zmrzlinu, osvěžující a chladivou, jež je plná chutí, dokonalá pro letní horké dny. Zmrzlinu, na níž se mnohde stojí dlouhé fronty. Jednoduše neodoláme, protože nám chutná. A nejenom nám.
Rostlinný cheesecake s jahodami
14.07.2016
Cheesecake s jahodami
Tento recept je vyzkoušený v restauraci Country Life v Praze a připravila jej pro vás Katarína Cifrová.
Hrstková polévka se zeleninou
07.07.2016
Hrstková polévka se zeleninou
Tento recept je vyzkoušený v restauraci Country Life v Praze a připravil jej pro vás šéfkuchař Petr Klíma.
Melasa, zázračný sirup plný minerálů
04.07.2016
Melasa

Kdo ochutnal a užívá, nejspíše docení všechny ty zázračné vlastnosti, kterých je melasa plna. Její chuť může být zpočátku těžká, možná právě díky vyššímu procentu železa, které vykazuje stejnou vstřebatelnost, jako hemová forma nacházející se v živočišných výrobcích, nicméně, po třech dnech užívání si povětšinou zvyknete. Ačkoli, nikdy nezapomenu na jednu svou přednášku a staršího muže, který mi řekl: „Kurňa, slečno, koupil jsem si již tři piksly a pořád nic, ne a ne si zvyknout…“

Rostlinné kari
30.06.2016
Rostlinné kari
Tento recept je vyzkoušený v restauraci Country Life v Praze a připravil jej pro vás šéfkuchař Petr Klíma.
Léčivá síla černého bezu
27.06.2016
Černý bez

Ten, kdo bez zbožňuje, stejně jako já, si již určitě natrhal voňavé, smetanově zabarvené kvítky, které se posléze velmi snadno suší a zalévají v lahodnou čajovou směs. Keř má jen nízké požadavky na půdu. Postačí sluneční svit, který je pro něj klíčový. Kromě květů lze upotřebit kůru, kořen, listy, taktéž i sladce nakyslé bezinky, které dozrávají v srpnu, jakožto základ mnohých zavařenin, případně šťáv.

Chia cookies
23.06.2016
Chia cookies
Tento recept je vyzkoušený v restauraci Country Life v Praze a připravil jej pro vás šéfkuchař Petr Klíma.
Pinto salátek
16.06.2016
Pinto salátek
Tento recept je vyzkoušený v restauraci Country Life v Praze a připravil jej pro vás šéfkuchař Petr Klíma.
Rizoto s fazolemi adzuki
09.06.2016
Rizoto s fazolemi adzuki
Tento recept je vyzkoušený v restauraci Country Life v Praze a připravil jej pro vás šéfkuchař Petr Klíma.
Šrucha zelná, zdravý jedlý plevel
06.06.2016
Šrucha zelná

Dnes bych vám ráda představila šruchu, zdravou jedlou bylinu, která disponuje zajímavým množstvím omega 3 a 6 NMK, které se v zeleni vyskytují svátečně. Šruchu určitě znáte, roste hojněji na teplých, slunných stanovištích, je celkem nenáročná, většinou se také vehementně rozrůstá. Pokud si však myslíte, že se jedná o některou z dalších módních přešlechtěných záležitostí, zklamu vás. První zmínky sahají již do dávné historie, kdy ji s oblibou využívali staří Egypťané, ne však pouze jako zelenou součást obědového talíře, taktéž jako léčivo. Dále se objevuje ve starověkém Řecku, hojně ji opěvuje například Hippokrates, který šruchu přikládá na řezné rány, hemoroidy, dále z ní chystá tinktury, léčí ženské obtíže, bolestivý žaludek. Postupem času se dostává k nám a na venkově uchvacuje svou jemnou, lehce nakyslou chutí. Časem však šrucha upadá v zapomnění, stejně tak další léčivé a jedlé bylinky, jako je jitrocel, smetánka lékařská, první jarní lipové lístky. Ještě že nám zůstal alespoň medvědí česnek, který svou jedinečnou silou staví z jara na nohy.

Článků: 226   1 ... 3 4 5 6 7 ... 23
Zapomenutý objev německého držitele Nobelovy ceny
Stravování žen po čtyřicítce
Mocná dvojice minerálů
Nejčastější příčiny bolestí na hrudníku
Vladimír Kafka: „Nemoc je dluh lásky na sobě. Vlažnost nás pomalu zabíjí.“ – 1. část rozhovoru
Cukrovka - příznaky a hodnoty glykemie
Priessnitzův obklad
Hemeroidy - léčba, která zabírá
Vladimír Kafka: „Základem vyléčení je vytvořit si jasný obraz toho, kým chci být. Nemoc je reakce.“ – 2. část rozhovoru
Jak snížit hladinu škodlivého LDL cholesterolu přirozenou cestou
(c) 2004-2017 www.celostnimedicina.cz
O násRSS