prozdravi.cz
Vše pro vaše zdraví
krasa.cz
Vše pro vaši krásu
parfemy.cz
Značková parfumerie
hodinky.cz
Značkové hodinářství
sperky.cz
Značkové klenotnictví
vivantis.cz
Být sám sebou
logo  
lékařská poradnakatalog stránekobchod pro zdraví
Zdravá výživa


Ryze ženská přitažlivost

Rubrika: Zdravé recepty

Medvědí česnek již opět klepe na dveře
19.03.2018
Medvědí česnek

A je to opět tady, sezóna medvědího česneku již každým dnem začne, abychom si jej nasbírali do syta a do zásoby. Vím, že je tato, dá se říci, jedna z prvních jarních bylin u čtenářů nevídaně v kurzu. Články věnované medvědímu česneku totiž patří k nejčtenějším. A není divu, vždyť po dlouhé zimě, s minimem slunečního jasu a minimem čerstvého, jsme mnozí až na dřeň kosti vyprahlí a unavení.

Stravování podle principů východu: ájurvéda
08.03.2018
Ajurvéda stravování
Na východě ještě chvíli od minula zůstaneme a seznámíme se s ájurvédou, tradičním indickým léčebným učením. Slovo ájurvéda pochází ze sanskrtu a dá se přeložit jako „vědění o životě“. Je považována za jeden z nejstarších holistických systémů péče o zdraví. Její stáří se odhaduje na 3 000 let. Skutečný počátek ájurvédy však nelze určit. Nejvýznačnější klasická ájurvédská díla byla napsána v prvním tisíciletí před naším letopočtem.
Vazivová tkáň a kyselina křemičitá aneb jak se cítit opět fit I.
05.03.2018
Jóga

Vazivová tkáň doslova drží všechno v těle pohromadě. Šlachy, vazy, chrupavky se starají, aby byly naše kosti optimálně spojeny a aby bylo vůbec možno přenášet sílu na kostru. Každý orgán je obklopen ochranným vazivovým pouzdrem a každý sval přenáší sílu na kost přes šlachu. K těmto strukturám vazivové tkáně se počítají také meziobratlové ploténky. Jen pro zajímavost, každý člověk má, dle velikosti, zhruba 10-12 kg vazivové tkáně. Protože je vazivová tkáň velmi důležitá a ne každý může říci, že je zcela v pořádku, pojďme se společně podívat, co vše můžeme udělat, aby se její stav o něco zlepšil.

Oříškové semifreddo
01.03.2018
Oříškové semifreddo
Pro ty, kteří neví, co je semifreddo, tak je to taková skoro zmrzlina! Díky sněhu z cizrny je krásně nadýchané a nemusí se během mražení promíchávat. Díky vanilce, ořechům a javorovému sirupu krásně voňavé.
Aby nás luštěniny nenadýmaly
26.02.2018
Luštěniny
Luštěniny, naši předkové na nich stavěli jídelníček, zatímco my, stěží jich sníme jednu porci týdně. Přitom, aby tělu skutečně pomohly, bylo by dobré zařazovat je do jídelníčku alespoň třikrát týdně. Jejich největší zdravotní benefit shledávám v tom, že se ve své podstatě jedná o čistou, přirozenou potravinu, bez zbytečných úprav a zásahů. Pokud si je tedy nekoupíme v konzervě.
Kmotře Petře, nepřepepři toho vepře
19.02.2018
Pepř
Koření, které dnes zcela samozřejmě používáme, bývalo kdysi vyváženo zlatem. Běžně se nabízela unce pepře za unci zlata. Pro staré Římany byl pepř dokonce ještě cennější. Pro zajímavost, když Vizigóti dobyli Řím, jako výkupné požadovali přesně 3000 liber pepře, zlata a stříbra. Jak je vidno, koření bývalo velmi drahou, luxusní komoditou, často platilo za nejdražší položku domácího rozpočtu, aby hodnou chvíli odpočívalo v zásuvkách či přihrádkách, které byly střeženy zámkem.
Stravování podle principů východu: tradiční čínská medicína
08.02.2018
TČM Tentokrát zaměříme svoji pozornost směrem na východ, k jednomu z nejstarších pohledů nejen na výživu, a sice tradiční čínské medicíně. Možná vás zaujme její celostní přístup, který se na rozdíl od západní medicíny snaží nemocem spíše předcházet.
Koprová nať, voňavý základ kuchyně
05.02.2018
Kopr

Během vaření ráda využívám sílu a chuť zelených natí. Nejen, že pokrmu dodají své specifické aroma, vitamíny a minerály, zároveň napomáhají eliminovat množství „potřebné“ soli. Pokrm prozáří, projasní, činí jej zajímavým. Navíc, aniž bychom to mnozí řekli, obsahují výjimečné množství vitamínu C. A ten se nyní přes zimu hodí. Kopr lze využít jakkoli, do čerstvých salátů, polévek, omáček, lze jím také dochutit přílohy, provonět pomazánky, doplnit první dětské příkrmy. Kopr bývá nedílnou součástí šetřících diet, během kterých zastíráme neslanou „planou“ chuť.

VIDEO: Domácí recept na salát s pečeným kozím sýrem
01.02.2018
Kozí sýr je má slabost. A proto vám dnes představím svůj oblíbený recept na salát s pečeným kozím sýrem, který si snadno připravíte i doma.
Fazolové kari s hlívou a špenátem
01.02.2018
Fazolové kari
Nejen pro milovníky exotiky máme tento skvělý recept. Pokud v našem receptu použijete sterilované fazole, máte pokrm na stole raz dva. Nejlepší je s rýží, jako příloha se hodí i pečivo nebo placky.
Článků: 346   1 ... 3 4 5 6 7 ... 35
Priessnitzův obklad
Správně dávkovaný chlad může snížit nemocnost o více jak 90 % (rozhovor s Liborem Mattušem)
Cukrovka - příznaky a hodnoty glykemie
Nejčastější příčiny bolestí na hrudníku
Hemoroidy - léčba, která zabírá
Jak vyčistit ucpané cévy?
Zdravé nepečené vánoční cukroví
Hemofilové nákazy
Proč je dobré vystavovat se nepohodlí a diskomfortu
Zdravé vánoční cukroví
Warfarin - co vám u lékaře neřeknou
Štítná žláza – jak se přestat „léčit“ a raději se svépomocně uzdravovat - 1. část
Červený čaj neboli Pu-Erh
Serotonin - osm přirozených způsobů, jak posílit jeho produkci a tím i dobrou náladu
Přetrhejte mentální vazby s nemocí. A uzdravte se…

249,- Kč
(c) 2004-2019 www.celostnimedicina.cz
O násRSS