prozdravi.cz
Vše pro vaše zdraví
krasa.cz
Vše pro vaši krásu
parfemy.cz
Značková parfumerie
hodinky.cz
Značkové hodinářství
sperky.cz
Značkové klenotnictví
vivantis.cz
Být sám sebou
logo  
lékařská poradnakatalog stránekobchod pro zdraví

Najdete nás na facebooku
Zdravá výživa


Rubrika: Zdravé recepty

Čatní z máty a koriandru
03.11.2016
Koriandr

Jednou z rostlin, která má příznivý vliv na žaludek a trávení, je Koriandr. Podporuje tvorbu žaludečních šťáv, působí blahodárně při bolestech břicha, křečích či nadýmání.  Koriandr je rostlina používaná v mnoha kuchyních světa. Její známost sahá až do dob starého Egypta. Čerstvé lístky jsou vhodné jako koření na ryby, do masových nádivek, salátů, pomazánek, omáček a dresingů, semena mají využití ve sladkém pečení.

Fazolovo-houbový guláš
27.10.2016
Fazolový guláš
Fazole - obrovská skupina, která má několik stovek zástupců různých velikostí, tvarů a zbarvení. Domovinou prakticky všech fazolí je americký kontinent. Je zajímavé, že fazole byly v Evropě přijaty o dost lépe než některé, dnes mnohem běžnější, potraviny jako brambory a rajčata. Zatímco posledním dvěma zmíněným trvalo i několik století, než si v Evropě vydobyly důležité postavení, fazole uspěly hned. Jednotlivé druhy mají velmi podobnou chuť, proto je budeme pojednávat v jedné skupině. Z výživového hlediska, některé fazole vynikají obsahem určitých vitaminů a minerálů, barevné fazole pak navíc obsahují antioxidanty.
Posilněte žaludek dýní
20.10.2016
Dýně
Teď je období dýní a obzvláště dýně hokaido dokáže posílit žaludek a slezinu. Tyto dva orgány spolupracují, takže když posílíme slezinu, prospějeme tím žaludku.
Dodejme si optimismus
13.10.2016
Zelňačka
V měsíci říjnu je nejzatíženějším orgánem ŽALUDEK. Je více než kterýkoli jiný orgán našeho těla spojen s psychikou. Tvorbu žaludečních šťáv ovlivňují kromě jiného i emoce. Deprese a strach jejich tvorbu snižují, agresivita a rozhořčení naopak zvyšují. Problémy v citovém životě většinou přinášejí i žaludeční potíže.
Bramboráčky se žlutým hrachem
06.10.2016
Bramboráčky

Hrách je luštěnina známá již několik tisíc let. Patří mezi přirozeně bezlepkové plodiny. Obsahuje rostlinné bílkoviny, vlákninu, minerální látky a vitamíny. Z vitamínů stojí za zmínku vitamín A, vitamíny skupiny B, z minerálních látek pak draslík, fosfor, vápník i hořčík. Hrách je vhodný jako příloha, do polévek i jako mouka k zahušťování pokrmů.

NaRAWzeninový dort
29.09.2016
Raw dort

Lucuma je exotické ovoce pocházející z jihoamerických And. V této oblasti je po staletí známé jako „Zlato Inků“, neboť se opravdu vyvažovalo zlatem. Je oblíbené pro svůj mimořádný zdroj antioxidantů, vlákniny, vitamínů, minerálů a esenciálních stopových prvků. Plod Lucumy vyniká svou přirozenou sladivostí a nízkým glykemickým indexem, což z něj činí ideální alternativu cukru. Využití v kuchyni je opravdu pestré, při přípravě dezertů, zmrzliny či ochucení ovocných koktejlů a snídaňových kaší.

Goji, superpotravina či marketingový tah?
26.09.2016
Goji
Kdo by v dnešní době neznal ony drobnější tmavě červené plody, jež se tvarem podobají rozince? Plody, kterým se přisuzují nemalé léčivé účinky, mnohdy až nadpřirozené? Odkud se vlastně goji vzalo? A jaký je jeho skutečný efekt na lidské zdraví? To vše a ještě více si vysvětlíme v dnešním článku, věnovaném jednomu z nejvýznamnějších nutričních životabudičů.
Banánovo-kukuřičné palačinky s yaconem
22.09.2016
Banánovo-kukuřičné palačinky s yaconem
Yacon je díky fruktooligosacharidům vynikajícím nízkokalorickým sladidlem a je tedy vhodná zejména pro diabetiky a pro ty, kteří se dietně stravují. Zároveň snižuje chuť k jídlu a také hladinu tuků. Proto je vhodná zejména u redukčních diet. Dopřejte si výborné banánovo-kukuřičné palačinky s yaconem.
VIDEO: Jak si doma připravit indické jogurtové lassi
19.09.2016

Lahodné a zdravé indické lassi si snadno a rychle připravíte i doma. Stačí jen kvalitní bílý jogurt a ovoce podle chuti.
Čočková sekaná se semínky
15.09.2016
Čočková sekaná

Čočka patří mezi nejstarší známé plodiny. Díky svému obsahu prospěšných látek a výjimečné chuti se zaslouženě stala součástí našeho jídelníčku. Při vaření si drží tvar, je proto vhodná jako příloha, do polévek i salátů.

Článků: 242   1 2 3 4 5 ... 25
Přírodní prostředky proti migréně
Cukrovka - příznaky a hodnoty glykemie
Stravování žen po čtyřicítce
Mocná dvojice minerálů
Hemeroidy - léčba, která zabírá
Jak snížit hladinu škodlivého LDL cholesterolu přirozenou cestou
Priessnitzův obklad
Nízký krevní tlak
Chceme zdraví a hezkou postavu, ale chováme se tak? 6 tipů, jak to změnit
Začněte s detoxikací: právě teď!
(c) 2004-2017 www.celostnimedicina.cz
O násRSS