prozdravi.cz
Vše pro vaše zdraví
krasa.cz
Vše pro vaši krásu
parfemy.cz
Značková parfumerie
hodinky.cz
Značkové hodinářství
sperky.cz
Značkové klenotnictví
vivantis.cz
Být sám sebou
logo  
lékařská poradnakatalog stránekobchod pro zdraví

Najdete nás na facebooku
Zdravá výživa


Rubrika: Zdravé recepty

O pohance… Recept na pohankové muffiny
04.05.2017
Pohanka

Ten, kdo se zajímá o pestrost svého jídelníčku, už se s pohankou musel setkat pravděpodobně v nejedné formě. Abych řekla pravdu, moje cesta k tomu, abych si pohanku oblíbila, trvala trochu déle. Ale někteří lidé tvrdí, že aby nám daná potravina zachutnala, když nám zprvu nechutná, musíme ji okusit minimálně sedmkrát. U mě to tolikrát nebylo, ale zpočátku mi pohanka příliš nelahodila chuti kvůli její specifické výrazné vůni, pro kterou ji ale dnes mám ráda a považuji si ji. Všeobecně jsme totiž zvyklí na chuť umělých dochucovadel a přesolených jídel, a když se nad tím člověk zamyslí, dojde k závěru, že již pak neoceníme jednoduché chutě přirozených potravin. Pohanka je toho příkladem. Má tak specifickou chuť, že ji mnoho lidí zavrhne, neboť nechutná jako „běžné“ potraviny, na které jsou zvyklí. Pojďme si ale pohanku představit a něco se o ní dozvědět…

Salát s ořechy a avokádovou zálivkou
27.04.2017
Salát s ořechy a avokádovou zálivkou
Avokádo - superpotravina plná vitamínů a zdravých tuků, která skvěle chutná. Inspirujte se receptem na výtečný salát s ořechy a avokádovou zálivkou.
RAW Energy Bars
20.04.2017
Raw Energy Bars
Rychlá, zdravá a výživná svačinka vám dodá energii a výborně chutná.
Tradiční velikonoční pokrmy, zvyky a tradice
17.04.2017
Jaro

Na Boží hod Velikonoční vzala babička k svěcení s sebou do kostela mazanec, víno a vejce. Když to pak domů přinesla, rozkrájelo se svěcené, každý z domácích dostal po kousku a trochu vína. Drůbež a dobytek dostaly zase od obojího jako na Vánoce, aby prý byly domu příchylné a hojný užitek dávaly, povídala babička. (Božena Němcová, Babička)

VÍTEJTE, VELIKONOCE!
13.04.2017
Sněženky
Velikonoce letos zastihnou jaro již v plné síle – na zahradách září narcisy a tulipány, keře a stromy začínají kvést. Stejně jako příroda i my bychom měli být nabití životní energií a těšit se z každoročního počátku koloběhu přírody.
Datle, energetická svačinka sbalená na cesty
10.04.2017
Datle

Nejsme-li přímo zastánci RAW stravování, datlím se povětšinou vyhneme, jakožto něčemu příliš sladkému, co nestojí za řeč. Dnes bych vám však tento hodnotný zdroj energie, který můžeme upotřebit před větším fyzickým výdejem či jako zajímavou součást nejrůznějších dezertů, představila blíže.

VIDEO: FIT-DAY palačinky
06.04.2017

Inspirujte se videoreceptem na proteinové FIT-DAY palačinky s ovocem a agávovým sirupem.
Slané Moringa lívance
30.03.2017
Slané Moringa lívance
Recept na slané lívance s Moringou plněné špenátem a čerstvým sýrem pro vás připravila výživová poradkyně Štěpánka Čápová.
Nudlový salát s řasou wakame
23.03.2017
Nudlový salát s řasou
Wakame je dlouhá řasa s temně zelenými listy, rostoucí v okolí ostrova Hokkaidó. Řasy obsahují o 10-20 procent více minerálních látek než běžná zelenina. Jsou bohaté na bílkoviny, vlákninu, vápník, jód, hořčík, zinek, jód, sodík a železo. Řasou Wakame můžeme obohatit saláty i těstoviny. Výtečná je rovněž do polévek a zeleninových jídel.
Amarant, jak s ním naložit v kuchyni
20.03.2017
Amarant

Amarant řadíme na seznam bezlepkových pseudoobilovin, které pronikají pozvolna do českého jídelníčku. Spolu s quinoou, rovněž bezlepkovou pseudoobilovinou, mohou výrazně doplnit minerální látky, vlákninu či hezkou řádku vitamínů skupiny B. Ve své podstatě konzumujeme drobná zrnka, velikost quinoy bych přirovnala k jahelné kuličce, amarant je pak o něco menší. Ač je titěrný, lze z něj uchystat chuťově zajímavé slané či sladké pokrmy, dezerty, dorty či zdravé dětské svačinky. Ráda jej vkládám do jídelníčku diabetiků, neboť amarant, známý též pod zlidovělým názvem laskavec, disponuje velmi nízkým glykemickým indexem. Díky vláknině pak navíc dobře zasytí. Po uvaření jemně křupe, což docení zejména děti a také ti, kteří rádi polévky. V nich totiž amarant vyniká dvojnásob. Dříve, než se naučíme amarant chystat, pojďme se podívat, odkud vlastně přichází.

Článků: 274   1 2 3 4 5 ... 28
Etikoterapie – 7 pocitů, které nám poškozují zdraví
Cukrovka - příznaky a hodnoty glykemie
Hemoroidy - léčba, která zabírá
Priessnitzův obklad
Vytváření domněnek nás předurčuje k utrpení. Jak je nevytvářet?
5 prospěšných látek pro duši - kde je najít
Hořčík - symbol klidu a míru v těle
Jak to udělat, abyste zvýšili pravděpodobnost, že druzí vyhoví vaší žádosti
Otoky nohou
Překyselení organismu a zrádnost jeho jednoduchých řešení
(c) 2004-2017 www.celostnimedicina.cz
O násRSS