prozdravi.cz
Vše pro vaše zdraví
krasa.cz
Vše pro vaši krásu
parfemy.cz
Značková parfumerie
hodinky.cz
Značkové hodinářství
sperky.cz
Značkové klenotnictví
vivantis.cz
Být sám sebou
logo  
lékařská poradnakatalog stránekobchod pro zdraví


Rubrika: Zdravé recepty

Mlsejte zdravě, sezóna jahod ještě nekončí!
23.07.2013
Banánový koláč s jahodovým pyré

Banánový koláč s jahodovým pyré

Jahody jsou velmi bohatým zdrojem vitamínu C a obsahují lehce stravitelnou vlákninu. Jejich konzumace má příznivý účinek na tvorbu testosteronu, podporují metabolismus, pomáhají při nachlazení a při léčbě srdečních chorob. Pro svou chuť byly dříve považovány za královské ovoce či za ovoce lásky.

VIDEO: Vím, co jím - zmrzlina
12.07.2013

Zmrzlina je výborné letní osvěžení, může být i vhodnou svačinou. Záleží však na tom, jakou vyberete. Kvůli nepozornosti při výběru se může ze zmrzliny stát energetická bomba. Přesto i zmrzlina do vyváženého jídelníčku patří. Stačí sledovat nutriční hodnoty. Karolína Hlavatá s Petrem Havlíčkem vám poradí, jak si výživově vhodnou zmrzlinu vybrat.
VIDEO: Restaurace REBIO - příprava vegetariánského salátu
10.07.2013
Ukázka: příprava vegetariánského salátu šéfkuchařem Vlastimilem Kelblem v restauraci REBIO v Brně.
Cuketa s nádivkou
20.06.2013
Cuketa se stala v posledních 20 letech oblíbenou surovinou k přípravě polévek, jako příloha k masu, ke grilování nebo jako součást zeleninových salátů. Obsahuje zdraví prospěšnou vlákninu, provitamin A, vitaminy skupiny B, vitamin E a stopové prvky. Pomáhá detoxikovat organismus, hlavně na zažívací trakt a na střeva. Zároveň vitamin A chrání střevní sliznice proti infekcím, zánětům a mikroorganismům.
Velký dietní plán II. - Strava dětí pod lupou
22.05.2013

V době, kdy se váha dětí řeší více než kdy jindy, se zároveň mění i požadavky na skladbu jídelníčku. Co a v jakém věku by měly vaše ratolesti jíst, aby správně rostly, vyvíjely se a přitom netloustly?
Když jsou děti malé, je mnohem snadnější mít je pod kontrolou. Pečovat o ně 24 hodin, denně, rozhodovat za ně, poučovat je a předcházet případným zdravotním i osobním komplikacím způsobeným nevhodnou stravou, nedostatečným pohybem či spánkem, stresem apod. Jakmile povyrostou, částečnou zodpovědnost za ně přebírá školka a pak i škola. Je čistě na vás, jak je do života vybavíte a jak se samy o sebe dokážou postarat.
Hummus – cizrnová pomazánka
16.05.2013
Cizrna Zdravé recepty rozhodně nejsou méně chutné, než ostatní. Přinášíme recept z cizrny, která je vynikajícím zdrojem vlákniny.
Detoxikace organismu – jídelníček doporučený lékařem
23.04.2013

Využijme výživu coby nástroj k procesu uzdravování. Zapomeňte na pořádání lukulských hodů, tzv. "překombinovávat", jezení vyhraněné skupiny sladkých nebo slaných jídel, které jsme si vybrali podle svého naturelu.
Falafel
18.04.2013
Vysoké hladině cholesterolu můžeme předcházet. Stačí vyhýbat se cigaretám, zdravě se hýbat a vynechat z jídelníčku potraviny plné cholesterolu a nezdravých živočišných tuků. Přinášíme recept na čistě vegetariánský pokrm z cizrny, který je velice oblíbený.
Polévka minestrone
14.03.2013
Únavu může vyvolávat lepek

Celiakie neboli nepřiměřená reakce organismu na lepek obsažený v některých obilovinách patří k autoimunitním onemocněním. Stále přibývá osob, u nichž probíhá skrytě nebo s netypickými příznaky jako zdánlivě bezdůvodná únava nebo puchýřky na pokožce. Diagnózu potvrdí až vyšetření protilátek typických pro celiakii.

Prozatím jediná možnost při onemocnění celiakií je celoživotně dodržovat bezlepkovou dietu. Zapovězené potraviny jako pšenice, žito, ječmen, oves plnohodnotně nahradí kukuřice, pohanka, proso, jáhly, rýže, brambory nebo luštěniny, a to i při přípravě masitých pokrmů nebo moučníků.

Tvarohový dort
14.02.2013
Přinášíme vám recept vhodný pro osoby, které trápí nemocný žlučník. Žlučníkové záchvaty se dostavují nejčastější v noci, a to jako důsledek konzumace nevhodného nebo velkého množství jídla přes den, případně nadměrné fyzické námahy. Při současné infekci v oblasti žlučových cest může dojít k akutnímu zánětu provázeném teplotou, třesavkou, zimnicí a bolestmi. Riziko vzniku žlučníkových kamenů snižuje, když výrazně omezíte přísun živočišných tuků. Na to je zapotřebí dbát už při výběru surovin a tepelném zpracování. Když maso, tak jen libové, nejlépe telecí, kuřecí, krůtí nebo králičí. A rozhodně se vyhýbejte čerstvému chlebu a pečivu.
Článků: 361   1 ... 33 34 35 36 37
Cukrovka - příznaky a hodnoty glykemie
Extrasystoly aneb bouchání či vynechávání srdce
Priessnitzův obklad
Nejčastější příčiny bolestí na hrudníku
Jak vyčistit ucpané cévy?
Hemoroidy - léčba, která zabírá
Štítná žláza – jak se přestat „léčit“ a raději se svépomocně uzdravovat - 1. část
Serotonin - osm přirozených způsobů, jak posílit jeho produkci a tím i dobrou náladu
Nízký krevní tlak
Warfarin - co vám u lékaře neřeknou
Správně dávkovaný chlad může snížit nemocnost o více jak 90 % (rozhovor s Liborem Mattušem)
Hemofilové nákazy
Hemoroidy - příznaky a fotky
Zvětšené uzliny na krku
Dornova metoda

690,- Kč
(c) 2004-2019 www.celostnimedicina.cz
O násRSS