prozdravi.cz
Vše pro vaše zdraví
krasa.cz
Vše pro vaši krásu
parfemy.cz
Značková parfumerie
hodinky.cz
Značkové hodinářství
sperky.cz
Značkové klenotnictví
vivantis.cz
Být sám sebou
logo  
lékařská poradnakatalog stránekobchod pro zdraví

Najdete nás na facebooku
Zdravá výživa


Super česnek

Rubrika: Zdravé recepty

VIDEO: Domácí recept na salát s pečeným kozím sýrem
01.02.2018

Kozí sýr je má slabost. A proto vám dnes představím svůj oblíbený recept na salát s pečeným kozím sýrem, který si snadno připravíte i doma.
Fazolové kari s hlívou a špenátem
01.02.2018
Fazolové kari
Nejen pro milovníky exotiky máme tento skvělý recept. Pokud v našem receptu použijete sterilované fazole, máte pokrm na stole raz dva. Nejlepší je s rýží, jako příloha se hodí i pečivo nebo placky.
Dobroty pro naše ledviny
29.01.2018
Mufiny
V lednu a únoru máme chránit své ledviny a močový měchýř. Podle tradiční čínské medicíny jsou ledviny ukazatelem délky života a je v nich skryta vrozená životní energie. Na psychické úrovni odrážejí naše vztahy a city. Močový měchýř souvisí s tím, co ve svém životě ne/zadržujeme a ne/pouštíme ven.
Acai - jak chutná a voní Amazonský prales
25.01.2018
Amazonie
V klikatých meandrech amazonského deštného pralesa se v ranním oparu po obvyklých nočních deštích objevují malé podlouhlé loďky. Přestože jsou obsazeny pouze jedním mužem, čára ponoru často nebezpečně atakuje hranu chatrných plavidel. Jsou totiž plná nákladu. Ve velkých proutěných koších sváží do centrálních oblastí acai – plody zdejší palmy Euterpe oleracea. Acai je s místní krajinou spojeno od nepaměti. S řekou, která přináší živiny, s půdou, která dává sílu. S místními sběrači, kteří se neohroženě vydávají do korun palem, aby z výšky až 25 metrů spouštěli trsy tmavě modrého zlata. Pracují šetrně, ale přitom rychle. Dobře vědí, že plody je nutné zpracovat čerstvé, a to nejpozději do 24 hodin, jinak rychle podléhají zkáze.
Rozinky, přírodní cukrátka
15.01.2018
Rozinky

Za ty čtyři roky, co zde přispívám svými články, jsem jich napsala více než 200. Občas se zastavím a snažím se najít téma, které by vás mohlo zaujmout, které je neotřelé, zajímavé, nové. Mnohdy je mi inspirací život sám, taktéž můj 16 měsíční syn, který nyní objevuje svět, přírodu, ale hlavně dobroty. Naposledy mu zachutnaly okurky, borůvky, brokolice, nově teď rozinky. A tak jsem si řekla, proč nenapsat článek právě o nich?

Dresinky a zálivky
28.12.2017
Dresink
Nejen na zeleninové saláty, ale i k pečené zelenině, na těstovinový salát nebo jako dip k zeleninovým špalíčkům. V těchto receptech hrají hlavní roli fantastická oříšková másla.
Čarování za štědrovečerním stolem
24.12.2017
Vánoční tradice

S vánočními svátky se odpradávna pojí nejenom klid, duchovní hloubka, rodinná blízkost, nýbrž také kouzlení a čáry, pradávné zvyky, které překonaly zub času a přelily se jako horký vosk do dnešních, moderních dní. V lidové magii, obřadech a zvycích se uchovávaly ohlasy dávných předkřesťanských zvyků, spojených s oslavou zimního slunovratu. Magické praktiky byly v dobách, kdy o životě a smrti rozhodovala dobrá sklizeň a plodnost zvířat, spojeny především se zajištěním dobré úrody. Věštilo se ale i o budoucnosti, zdraví, sňatku, dětech. Jen vzpomeňme na tradiční zvyk, kdy mladá žena hází střevícem. Na kterou světovou stranu ukáže špička, z té přijde její vyvolený muž.

Vánoční pokrmy před mnoha léty
18.12.2017
Vánoční cukroví

Názory na množství a složení vánočních pokrmů se v křesťanském světě v průběhu staletí různí. Jedni volají po střízlivosti a doporučují chudá postní jídla, na druhé straně pak druzí opěvují bohatě prostřený štědrovečerní stůl. Vzpomeňme například benediktínského mnicha Jana z Holešova, současníka Václava IV., jež praví: „Věrní křesťané v předvečer Narození Páně postí se až do hvězdy. A potom, umírněně osvěžíce své tělo, maličko spí a vstávajíce na jitřní bdí a chválí Pána Boha. Jsou však i tací, kteří se v tak slavnostní předvečer přežírají, druzí opíjejí a jiní nejen do večerní hvězdy, ale i do jitřní hvězdy bdí, hrajíce v onen nejsvětější večer kostky.“

Sušenky
14.12.2017
Sušenky
Kdo by neměl rád sušenky? ;) Vyzkoušejte tři různé zdravější variace této dobroty. Sušenky jsou výborné jen tak nebo jako svačina do školy, na výlet nebo místo cereálií nalámané do jogurtu.
Zajímavosti ohledně bramborového salátu
11.12.2017
Bramborový salát

Bramborový salát nás Čechy provází po celý rok. My, takoví milovníci obložených chlebíčků, aspiků, šunkových rolek, jejichž základem je právě bramborový salát, tak nějak jsme si na něj za ta léta zvykli, abychom mu pak vyhradili čestné místo u svátečně prostřeného stolu. Vždyť kolik českých domácností ještě stále upřednostní řízek a bramborový salát před jakýmkoliv jiným nedělním obědem?

Článků: 319   1 2 3 4 5 ... 32
Celer – léčivá potravina
Priessnitzův obklad
Melatonin - hormon tmy a spánku
Collesova zlomenina
Cukrovka - příznaky a hodnoty glykemie
„Hodný“ HDL cholesterol a „zlý“ LDL cholesterol
5 tipů, jak posilovat mozek!
Účinky alkoholu na lidské tělo z hlediska ajurvédy
Jak ulevit nemocným orgánům, rozpustit bolest a pochopit strach – 1. část rozhovoru s Terezou Kramerovou
Psychosomatika: zdánlivě triviální věda

219,- Kč
(c) 2004-2018 www.celostnimedicina.cz
O násRSS