prozdravi.cz
Vše pro vaše zdraví
krasa.cz
Vše pro vaši krásu
parfemy.cz
Značková parfumerie
hodinky.cz
Značkové hodinářství
sperky.cz
Značkové klenotnictví
vivantis.cz
Být sám sebou
logo  
lékařská poradnakatalog stránekobchod pro zdraví

Najdete nás na facebooku
Joalis


Rubrika: Zdravé recepty

Zapečená brokolice se sýrem
14.08.2012

Játra jsou chemickou laboratoří těla
Lidé s nemocnými játry se musí především vyvarovat konzumace jakéhokoliv alkoholu. Kromě toho jim škodí i tučné uzeniny a masa, tučné mléčné výrobky, čerstvé a kynuté pečivo, luštěniny nebo ostré koření.
Pečeme zdravě bez lepku - Celiakie – co tato diagnóza znamená?
02.08.2012

V době hned po stanovení diagnózy celiakie potřebuje váš trávicí systém skutečně mimořádné rozmazlování. Trávicí proces ještě neprobíhá nejlépe a celé řadě potravin je třeba věnovat zvýšenou pozornost. Velké množství objemného, těžko stravitelného jídla vašemu žaludku a celému trávicímu ústrojí neudělá moc dobře. Problémy ale mohou působit i jinak zdravá jídla jako pokrmy z mléka a ovoce. V každém případě byste se měli držet dietních doporučení alergologa a gastroenterologa, případně dietní sestry či výživového poradce.
Kuře ve vinném těstíčku
11.06.2012

Dnes existují dva přístupy k dietě při tomto onemocnění. První – konzervativní – nařizuje nekompromisní zásady životosprávy. Diabetici mají přísný režim a zcela se vyhýbají sladkým jídlům i příliš kalorické stravě.
Hezky česky hravě a zdravě - Hovězí svíčková s celozrnným knedlíkem
07.06.2012
Hezky česky hravě a zdravě
Proč vznikla tato kniha? Důvod je jednoduchý. Na jedné straně se na nás z reklam valí různá tradiční česká jídla v „čas šetřícím“ provedení, kdy jsou prvotní potraviny různě (někdy až hrůzně) upraveny, a na straně druhé je chvályhodné tažení některých (ne tedy všech) našich šéfkuchařů za návrat k typickým, poctivým českým jídlům. Ale ouha – typické, poctivé české jídlo je mnohdy tučné a plné bílé mouky – tedy sice pro mnohé z nás chutné, nicméně ale plné prázdných kalorií. V naší druhé knize se snažíme o lehkou transformaci českých jídel. Používáme kvalitní, přirozené suroviny, ale trochu upravujeme technologii zpracování tak, aby jídlo bylo sice méně energeticky vydatné, ale živinově hodnotnější.
Velký dietní plán - Grilujte, ale zdravě
04.06.2012

Gril do letní kuchyně patří, a pokud zrovna přemýšlíte, zda patří i do zdravé kuchyně dietám, pak zní odpověď ANO! Jen to chce zamyslet se nad tím, co budete grilovat, jakým způsobem to uděláte a jak často takto připravené jídlo budete jíst.
Kapr na pomeranči
23.05.2012
Kapr
Vysoké hladině cholesterolu můžeme předcházet. Stačí vyhýbat se cigaretám, zdravě se hýbat a vynechat z jídelníčku potraviny plné cholesterolu a nezdravých živočišných tuků.
Sardinková pomazánka s vejci
07.05.2012

Celiakie neboli nepřiměřená reakce organismu na lepek obsažený v některých obilovinách patří k autoimunitním onemocněním. Stále přibývá osob, u nichž probíhá skrytě nebo s netypickými příznaky jako zdánlivě bezdůvodná únava nebo puchýřky na pokožce. Diagnózu potvrdí až vyšetření protilátek typických pro celiakii.
Čím vitalizovat náš organizmus poránu?
08.01.2012
Článek upozorňuje na pitný režim a vhodný výběr ranních nápojů podle barevné kvality. Když se ráno probudíte, nezbývá mnoho času do odchodu do práce, viďte? Rychle provedete nezbytnou hygienu a úpravu zevnějšku, něčeho se napijete, eventuálně najíte – a spěcháte k místu svého pracoviště. Tím něčím, co pijete, bych se chtěla chvilku zabývat.
Bílý chřest nebo raději zelený?
26.08.2011
Chřest není jenom gurmánskou delikatesou, ale navíc je také zdravý. Oblíbený a známější je chřest bílý, ale poslední roky zelený chřest stále více získává na své oblíbenosti.
Pampeliškové recepty
04.06.2008

Smetánka lékařská (Taraxacum officinale) je typickou jarní bylinkou. Její krásné žluté květy tvoří koberce až do kilometrových vzdáleností. Dříve jí lidé nazývali elixírem života. Je totiž léčivá úplně celá od květů až po kořeny. Pampeliška je jedním z nejúčinnějších čističů krve. Má obrovskou schopnost vytahovat toxiny z těla. Už první lístečky začátkem jara je dobré používat do salátů, polévek, pomazánek.

Článků: 232   1 ... 20 21 22 23 24
Zapomenutý objev německého držitele Nobelovy ceny
Stravování žen po čtyřicítce
Mocná dvojice minerálů
Nejčastější příčiny bolestí na hrudníku
Vladimír Kafka: „Nemoc je dluh lásky na sobě. Vlažnost nás pomalu zabíjí.“ – 1. část rozhovoru
Cukrovka - příznaky a hodnoty glykemie
Priessnitzův obklad
Hemeroidy - léčba, která zabírá
Vladimír Kafka: „Základem vyléčení je vytvořit si jasný obraz toho, kým chci být. Nemoc je reakce.“ – 2. část rozhovoru
Jak snížit hladinu škodlivého LDL cholesterolu přirozenou cestou
(c) 2004-2017 www.celostnimedicina.cz
O násRSS