prozdravi.cz
Vše pro vaše zdraví
krasa.cz
Vše pro vaši krásu
parfemy.cz
Značková parfumerie
hodinky.cz
Značkové hodinářství
sperky.cz
Značkové klenotnictví
vivantis.cz
Být sám sebou
logo  
lékařská poradnakatalog stránekobchod pro zdraví

Najdete nás na facebooku
Zdravá výživa


Express Diet - 7 proteinových jídel

Rubrika: Zdravé recepty

Dýně - pro skvělou kuchyni plnou zdraví
31.08.2017
Dýně

Také jste si všimli, že je dýně v posledních letech v našich obchodech velmi dostupnou záležitostí a pyšní se velkou oblibou? Sama se vždy těším na období, kdy je „dýňová sezóna“ a tuto skvělou potravinu seženete i za velmi příznivou cenu.

Červená řepa a její zapojení do studené kuchyně
24.08.2017
Červená řepa

Jak jednoduše ozvláštnit klasický zeleninový salát? Doslova bombou do míchaných salátů může být zapojení červené řepy - zcela prosté, po staletí známé zeleniny, kterou znovu začínáme objevovat a v našich jídelníčkách používat. Například moje babička s dědečkem obhospodařují úžasnou zahrádku, kde pěstují červenou řepu už léta letoucí, ale nikdy jsem ji na našem rodinném stole nezaznamenala. Proč mají lidé zažito, že zeleninový salát je hlavně o rajčatech, salátu, okurce a paprice? Zkusili jste si do něj někdy nakrájet syrovou červenou řepu? Pokud ne, tak je to nejen barevná pastva pro oči, ale řepa zcela rozbije známou chuť míchaného salátu a udělá z něj nevšední chuťový zážitek.

Brambory – potravina pro každý den
10.08.2017
Brambory

Brambory patří do základních potravin lidské výživy. Jsou nenáročné na pěstování, proto jsou poměrně levné a je jich relativně dostatečné množství. V rámci racionální stravy jsou doporučovány dokonce ke každodenní konzumaci, to znamená, že v jednom denním jídle se mohou vyskytovat.

Jak navýšit železo stravou u anemických dětí
07.08.2017
Dítě a zdravé jídlo
Anémií rozumíme stav, kdy hladina železa klesá pod přijatelnou úroveň, přesněji klesá množství červených krvinek a tedy i hemoglobinu, což může narušit celkový vývoj dítěte. 16 % železa totiž přísluší tkáni, kam řadíme také tkáň mozkovou. Zbylých 57 % připadne na hemoglobin, 7 % na svaly, 20 % na játra, slezinu, ledviny, kostní dřeň.
Jáhly, jako základ mnoha výtečných pokrmů
31.07.2017
Jáhly
O jáhlech jsem již psala několikrát, neboť vynikají jedinečnými léčivými účinky na celý zažívací trakt, oči, slezinu, ledviny, vlasy, zuby či kůži. Tyto jemné žluté kuličky mají svůj základ v prosném zrnku, bohatém na celou řadu minerálních látek, z nichž zmiňme například hořčík, železo, zinek, křemík, draslík či fosfor. Z vitamínů je pak přítomná převážná většina vitamínů skupiny B. Jáhly řadíme na seznam přirozeně bezlepkových potravin, které se vyznačují středním glykemickým indexem. Ten se pohybuje kolem 55 – 60. Záleží však, jak moc je během chystání rozvaříme.
Pak Choi, alias chutný čínský mangold
24.07.2017
Pak - choi

Již jste měli tu čest pochutnat si na křupavém a chutí jemně připomínajícím zelí pak choi? Pravda, v našich podmínkách není tolik rozšířen, přesto na něj na trzích čas od času narazím. Pak – choi řadíme do čeledi brukvovitých, ač v nás mnohých může vyvolávat dojem zelí, o to se ve své podstatě nejedná, neboť nevytváří hlávku. Zelenina se vyznačuje bílým silnějším stonkem, který je zakončen svěže zelenými lístky. Ty se mohou vařit, dusit, péci, ale také grilovat či napařovat. Osobně je však upřednostňuji spíše začerstva, díky čemuž si uchovávají širokou škálu benefitů, které se s narůstající teplotou mohou začít vytrácet. Zmiňme například životodárné enzymy, mnohé antioxidanty, které jsou termolabilní. Během varu navíc zelenina ztrácí svůj křupavý charakter, který je u pak choi tolik vítaný.

VIDEO: Rychlý recept na hráškovou pomazánku
20.07.2017

Můj tip na pomazánku z tvarohu, šlehačky a mraženého hrášku.
Kapusta, superhvězda mezi zeleninou
17.07.2017
Kapusta
Dnešní článek bych velmi ráda věnovala zelenině z čeledi brukvovitých, do které řadíme rovněž i květák, brokolici, zelí či ředkev. Onen titul superhvězdy jsem si vypůjčila od amerického nutricionisty, Jonnyho Bowdena, který kapustu pokládá za vitamínový skvost, ačkoli se tak mnohým vždy nejeví. Otázkou je, zda se kapusta, častý pokrm školních jídelen, svého nedobrého statusu vůbec kdy zbaví.
Je zdravá strava skutečně nákladná?
10.07.2017
Zdravá výživa

Tento dotaz slýchávám poměrně často, ať už na přednáškách či konzultacích, během kterých vyjadřujete obavu, že si nic z výčtu zdravějších surovin nebudete moci dovolit. Jednorázově snad ano, ne však již dlouhodobě. Dnešním článkem bych tedy velmi ráda vyvrátila onen fakt, který je pro mnohé překážkou a mnohdy zabraňuje vyzkoušet si něco nového.

O datlích…recept na banánovo-datlové muffiny
29.06.2017
Datle
Mnoho z nás má datle spojené s předvánočním časem kvůli obchodníkům, kteří je v tomto období zařazují do své nabídky vánočních potravinových produktů. Já Vám ráda předložím informace o datlích i nyní, uprostřed léta, neboť datle mají u mě v kuchyni vyhrazené místo po celý rok. Nejčastěji však v sušené formě, kterou tady v Čechách seženeme nejsnadněji, přestože čerstvé datle obsahují méně kalorií, cukru, avšak více vitamínu C.
Článků: 279   1 2 3 4 5 ... 28
Priessnitzův obklad
Záhadná celiakie
Cukrovka - příznaky a hodnoty glykemie
Pryč se sacharidy. Ale co dál?
Program Ano NO - Oxid dusnatý – přirozený zázračný kardiovaskulární lék
Hemoroidy - léčba, která zabírá
Překyselení organismu a zrádnost jeho jednoduchých řešení
Jak posílit imunitu dětí po nástupu do škol a školek?
5 mýtů o detoxikaci
Nepříjemné situace jako zkoušky: radujte se z nich!

807,- Kč
(c) 2004-2017 www.celostnimedicina.cz
O násRSS