prozdravi.cz
Vše pro vaše zdraví
krasa.cz
Vše pro vaši krásu
parfemy.cz
Značková parfumerie
hodinky.cz
Značkové hodinářství
sperky.cz
Značkové klenotnictví
vivantis.cz
Být sám sebou
logo  
lékařská poradnakatalog stránekobchod pro zdraví

Najdete nás na facebooku
Joalis


Rubrika: Zdravé recepty

VIDEO: Základní recept na zmrzlinu
15.06.2017

Moje oblíbená zmrzlina, kterou připravíte i bez zmrzlinovače. Potřebujete jen dvě základní ingredience a hotova je za tři minuty.
Popenec břečťanovitý, plevel, který léčí
12.06.2017
Popenec
Možná vám také roste na zahrádce v širokých kobercích záplavy fialových kvítků. Rostlinka stěží přerůstá výšku 20 centimetrů. Její šlahouny se však plazí a mohou dosahovat vzdálenosti několika metrů. Řadíme ji do čeledi hluchavkovitých. Typická je stoupavá lodyha s řapíkatými, ledvinovitými až srdčitými listy. Kvete modrofialově, z úžlabí listů.
Veganství má striktní pravidla
08.06.2017
Zelenina
Podle definice, veganství zahrnuje druh stravy, filozofii a životní styl spočívající v odmítnutí konzumace živočišných produktů. Na rozdíl od běžných vegetariánů se tedy vegani zříkají ve svém stravování nejen masa, ale i vajec, mléčných výrobků, nebo třeba medu. Mnoho veganů z přesvědčení odmítá využití (či zneužití) zvířat jednak pro lidské stravování, ale také nesouhlasí s rybařením, myslivostí, kožešinovým průmyslem, cirkusy či zoo. Důslednější vegani jsou proti používání výrobků z kůže, vlny a hedvábí nebo kosmetiky testované na zvířatech.
Co je to zdravé jídlo?
08.06.2017
Superjídelníček
Zdravé jídlo je takové, které odpovídá potřebám konkrétního člověka a zároveň je připravené ze zdravých a kvalitních surovin a správným technologickým postupem. Správný technologický postup zdůrazňuji, protože i z těch nejkvalitnějších surovin se dá vyrobit jídlo nutričně a kvalitativně zcela nevhodné.
O pšenici špaldě… recept na rychlý špaldový chléb
01.06.2017
Pšenice
V této rubrice píši o potravinách, o kterých se domnívám, že určitě stojí za zmínku.  I proto se vyloženě třesu na to, že se Vám můžu rozepsat o mé velmi oblíbené plodině! Tou vyvolenou je totiž moje nejoblíbenější obilovina – špalda. Celým názvem pšenice špalda, neboť špalda je opravdu druhem známé klasiky. Musím se Vám přiznat, že lidem klasickou bílou pšenici příliš nedoporučuji ke každodennímu stravování, avšak rozhodnutí vždy nechávám na nich. Osobně se ale klasické pšenici vyhýbám a naopak velmi vyhledávám špaldu ve všech možných formách – v pečivu, těstovinách, kroupách, vločkách…
O skořici…recept na domácí „yogi“ čaj
25.05.2017
Skořice
„Jé, skořice…“, řekli jste si také? Za svůj život jsem se totiž zatím setkala jen s minimem lidí, kterým by se pod slovem skořice nevybavila nádherná silně aromatická vůně, symbol tepla a výrazná oblíbená chuť. Skořice totiž dokáže dodat pomyslnou třešničku na dortu pokrmům nejen sladkého charakteru – jablečným závinům, ovocným knedlíkům, sladkému pečivu, rajským omáčkám, nákypům, dezertům, ale hodí se i do pokrmů se šmrncem orientu – do kořenitých jídel arabské či asijské kuchyně - jídel, ve kterých se kombinuje chuť rýže (brambor, kuskusu…), zeleniny, červeného masa a rajského protlaku.
Superfood Smoothie Bowl
25.05.2017
Superfood smoothie bowl

Superpotraviny obohatí váš jídelníček o spoustu vitamínů, minerálů, antioxidantů, aminokyselin, enzymů, stopových prvků a vlákniny. Dodají tělu potřebnou energii, podpoří přirozenou imunitu a přispívají k detoxikaci organismu. A navíc skvěle chutnají! Nastartujte svůj den se snídaňovým smoothie plným superpotravin.

Chřest, výtečný základ mnoha zeleninových pokrmů
22.05.2017
Chřest
Mnozí z vás jej možná nikdy nejedli. Pravda, jedná se o poněkud zvláštní zeleninový výhonek. Nicméně, ochutnáme-li, věřím, že brzy podlehneme jeho jemné podmanivé chuti. Ve své podstatě se skládá ze dvou částí, silného kořene a křehkého výhonku.
O jahodách…Recept na jahodovou polévku
18.05.2017
Jahody

Kdy jindy vám připomenout tuto perfektní potravinu, než právě v druhé polovině května, kdy nám brzy nastane jahodová sezóna a mnoho lidí najde jahody nejen v obchodech, ale i na své zahrádce? Popravdě, velká škoda, že sklizeň této úžasné plodiny v našich obvyklých možnostech trvá zhruba necelý měsíc, protože jahoda oplývá, krom své chuti a výrazné barvy, také velmi cennými látkami přinášející našemu tělu hned několik výhod.

Vegetariánství: jenom etika?
18.05.2017
Rodina - zdraví
Většině z nás nemusím představovat vegetariánství. Víte, o co jde. Definice říká, že vegetariánství je takový způsob stravování, kdy je z jídelníčku vyloučeno maso (červené maso, drůbež, mořské plody a maso z jiných živočichů); může zahrnovat i vyloučení vedlejších produktů z porážky živočichů. Takže ve zkratce, klasický vegetarián, nebo chcete-li správně laktoovovegetarián, odmítá maso a jatečné produkty, ale mléko, mléčné výrobky a vejce jí. Existují však i mnohem striktnější větve vegetariánů, nebo naopak umírněnější.
Článků: 267   1 2 3 4 5 ... 27
Etikoterapie – 7 pocitů, které nám poškozují zdraví
Cukrovka - příznaky a hodnoty glykemie
Hemoroidy - léčba, která zabírá
Priessnitzův obklad
Vytváření domněnek nás předurčuje k utrpení. Jak je nevytvářet?
5 prospěšných látek pro duši - kde je najít
Hořčík - symbol klidu a míru v těle
Jak to udělat, abyste zvýšili pravděpodobnost, že druzí vyhoví vaší žádosti
Otoky nohou
Překyselení organismu a zrádnost jeho jednoduchých řešení
(c) 2004-2017 www.celostnimedicina.cz
O násRSS