prozdravi.cz
Vše pro vaše zdraví
krasa.cz
Vše pro vaši krásu
parfemy.cz
Značková parfumerie
hodinky.cz
Značkové hodinářství
sperky.cz
Značkové klenotnictví
vivantis.cz
Být sám sebou
logo  
lékařská poradnakatalog stránekobchod pro zdraví

Najdete nás na facebooku
Zdravá výživa


Super česnek

Rubrika: Zdravé recepty

Miniquiche s červenou quinoou
09.11.2017
Miniquiche
Tyto recepty máme moc rádi! Jsou efektní, přitom příprava není náročná. Mají mnoho variant a obměn, upotřebíte i zbytky z jiného vaření. Dají se konzumovat teplé i studené a můžete je připravit i den předem. Jakmile jednou zkusíte, určitě zařadíte do repertoáru.
Granátové jablko, ovoce výtečných vlastností
06.11.2017
Granátové jablko

K nákupu granátového jablka mne přivedl náš roční syn, kterému se v obchodě tuze líbilo, ale také Jonny Bowden, americký nutricionista, který o něm velmi hezky píše v knize 150 nejzdravějších potravin na světě. Jsem sice zastáncem regionálních potravin, pokud možno z organicky pěstovaných zdrojů, nicméně jedná-li se o vitamínový „zázrak“ nabitý zdravím, proč neučinit malou výjimku. Navíc, když v průběhu dlouhé zimy bude třeba vitamíny rozumně doplnit.

Avokádová pomazánka s Organic Chlorellou
02.11.2017
Avokádová pomazánka

Hledáte recept na netradiční pomazánku? Tato jemně krémová pomazánka zaujme i svoji zelenou barvou, osvěží každý typ pečiva, oživí váš jídelníček a také poskytne tělu celou řadu užitečných látek. Vyzkoušejte ji také v pikantní obměně s chilli a česnekem, nadchnete jistě všechny fajnšmekry!

Jsou bezlepkové potraviny skutečně zdravé?
30.10.2017
Bez lepku

Nedávno proběhl internetem článek, který si vzal na paškál „mléčný“ nápoj značky Zajíc, který doslova roznesl na kopytech. Je třeba říci, že právem, neboť tento výrobek, jenž je rostlinnou alternativou kravského mléka, obsahuje řadu ingrediencí, které si se zdravou výživou příliš nezadají. Zmiňme například glukózový sirup, rychle zdvihající hladinu krevního cukru, případně kaseinát sodný, mléčnou bílkovinu, která, by se mohla zdáti v pořádku, ne však jako součást rostlinné náhražky mléka. Tváří-li se nápoj, jako rostlinný, zaujme především vegany a ty, kteří kasein z nějakého důvodu nemohou. A právě u těch, byť i minimální množství kaseinu, může spustit alergickou reakci.

Houbová polévka s pohankou
26.10.2017
Houbová polévka s pohankou
Rychlá, chutná, jednoduchá, veganská, bezlepková, sytá, co víc si u polévky přát. A když přidáte luštěninové placičky, máte perfektní a plnohodnotný oběd nebo večeři.
Jak si uchystat pravou žaludovku
23.10.2017
Žaludy

Naši předkové využívali přírodních darů v mnohem větší míře nežli my dnes. Každé roční období vybízelo ke sběru, ať už bylin, plodů, případně hub, což mi nedovolí opomenout poznámku, že těch je letos skutečně požehnaně : -)

Výlet za kořeny makrobiotiky
19.10.2017
Makrobiotika
Název makrobiotika pochází z řeckého makrós bios, což znamená dlouhý život. „Narodila“ se v Japonsku a vychází z taoistického učení jin a jang. Zakládá se na poznání energií jídla (surovin) a umění využívat je ve snaze o docílení energetické harmonie.
Přeborníci bez lepku - quinoa
12.10.2017
Quinoa
Merlík chilský aneb quinoa není novější plodinou než pohanka nebo proso, v jihoamerických Andách se pěstovala už před 4 000 lety. Inkové ji považovali za posvátnou a po bramborách pro ně byla druhou nejdůležitější plodinou. Na rozdíl od brambor nebo kukuřice si po objevení Ameriky cestu do Evropy nenašla, naopak Evropané její pěstování potlačili a udržela se v nehostinných a odlehlých oblastech. Postupně se za podpory místních vlád a různých asociací opět rozšířila a dnes jsou největšími pěstiteli Bolívie, Peru a Ekvádor. První pokusy o pěstování quinoy i v Evropě a jinde už však také proběhly. Myšleno je pěstování pro zemědělské využití. Quinou jako okrasnou rostlinu totiž v našich zemích už dávno máme – pěstuje se často v botanických zahradách.
Přeborníci bez lepku - pohanka
05.10.2017
Pohanka
Pohanka k nám doputovala z Asie, ale o něco později než jáhly. Ve 12. století ji do Evropy přivezli při svých nájezdech „pohanské“ kmeny Tatarů, díky nimž získala své jméno. Během několika století se, podobně jako jáhly, vyšvihla mezi základní plodiny, které se u nás jedly. Stejně jako jáhly se připravovala nejvíc ve formě kaše, z pohankové mouky se dělaly placky a chleba. V 18. století pak obě plodiny ustoupily pšenici a žitu. Z botanického hlediska pohanka nepatří mezi trávy (kam naopak patří obiloviny), ale je příbuzná takovým plodinám, jako je šťovík nebo rebarbora.
Dětské příkrmy snadno a rychle
02.10.2017
Dětská výživa
V minulém díle jsme si představili základní uspořádaní jídelníčku kojence, které dnes doplníme o celou řadu receptur. Stále máme na paměti, že chystáme z nejkvalitnějších surovin, neboť zažívací trakt miminka se neustále dotváří a na vše „nesprávné,“ tedy i nevhodně zvolené, alergenní, reaguje citlivě. Dbáme na pestrost, využíváme lokálních potravin s přihlédnutím na sezónnost.
Článků: 285   1 2 3 4 5 ... 29
Cukrovka - příznaky a hodnoty glykemie
Priessnitzův obklad
Mozkové vlny: Která hladina vědomí je pro zdraví nejlepší?
Hemoroidy - léčba, která zabírá
Překyselení organismu a zrádnost jeho jednoduchých řešení
5 tipů pro každodenní detoxikaci
Nízký krevní tlak
Hroznové víno – zásobárna přírodních látek
Očista tlustého střeva pomocí přírodních látek
Jak snížit hladinu škodlivého LDL cholesterolu přirozenou cestou
(c) 2004-2017 www.celostnimedicina.cz
O násRSS