prozdravi.cz
Vše pro vaše zdraví
krasa.cz
Vše pro vaši krásu
parfemy.cz
Značková parfumerie
hodinky.cz
Značkové hodinářství
sperky.cz
Značkové klenotnictví
vivantis.cz
Být sám sebou
logo  
lékařská poradnakatalog stránekobchod pro zdraví

Najdete nás na facebooku
Joalis


Rubrika: Zdravé recepty

Nudlový salát s řasou wakame
23.03.2017
Nudlový salát s řasou
Wakame je dlouhá řasa s temně zelenými listy, rostoucí v okolí ostrova Hokkaidó. Řasy obsahují o 10-20 procent více minerálních látek než běžná zelenina. Jsou bohaté na bílkoviny, vlákninu, vápník, jód, hořčík, zinek, jód, sodík a železo. Řasou Wakame můžeme obohatit saláty i těstoviny. Výtečná je rovněž do polévek a zeleninových jídel.
Amarant, jak s ním naložit v kuchyni
20.03.2017
Amarant

Amarant řadíme na seznam bezlepkových pseudoobilovin, které pronikají pozvolna do českého jídelníčku. Spolu s quinoou, rovněž bezlepkovou pseudoobilovinou, mohou výrazně doplnit minerální látky, vlákninu či hezkou řádku vitamínů skupiny B. Ve své podstatě konzumujeme drobná zrnka, velikost quinoy bych přirovnala k jahelné kuličce, amarant je pak o něco menší. Ač je titěrný, lze z něj uchystat chuťově zajímavé slané či sladké pokrmy, dezerty, dorty či zdravé dětské svačinky. Ráda jej vkládám do jídelníčku diabetiků, neboť amarant, známý též pod zlidovělým názvem laskavec, disponuje velmi nízkým glykemickým indexem. Díky vláknině pak navíc dobře zasytí. Po uvaření jemně křupe, což docení zejména děti a také ti, kteří rádi polévky. V nich totiž amarant vyniká dvojnásob. Dříve, než se naučíme amarant chystat, pojďme se podívat, odkud vlastně přichází.

Chia pudink
16.03.2017
Chia pudink
Chia jsou drobná semínka šalvěje hispánské. V kuchyni mají široké využití díky schopnosti vázat na sebe tekutinu – smícháním s tekutinou vznikne chia gel, který použijete při přípravě pudinku, marmelády, koktejlů a kaší. Chia se dají použít i při pečení chleba, sušenek, muffinů. Mají lehce oříškovou chuť.
Bramborové preclíky s olivovou pomazánkou
02.03.2017
Bramborové preclíky
Bramborové preclíky s olivovou pomazánkou - skvělé občerstvení kdykoliv budete mít chuť.
„Celozrnné“ pečivo jako marketingový tah?
23.02.2017
Chléb

Není tomu tak dlouho, co jsem zažila zajímavé setkání s mužem, který pracuje jako pekař v jedné velké pekárně, a kterému jsem vysvětlovala principy diety po operaci žlučníku. Když jsme se dostali k tomu, že v rámci jeho doporučené diety by neměl jíst celozrnné pečivo, tak odvětil, že od té doby, co ví, co se do tzv. „celozrnného pečiva“ dává, tak už většinu takového pečiva nejí. To byla voda na můj mlýn – tahle informace mě totiž vůbec nenechala chladnou a chtěla jsem vše vysvětlit.

FIT-DAY snídaňové smoothie
16.02.2017
Snídaňové smoothie
Nastartujte svůj den s proteinovým FIT-DAY snídaňovým smoothie.
Tortilla s fazolovo-pekanovým čevabčiči
09.02.2017
Tortila
Pekanové ořechy - blízcí příbuzní vlašských ořechů, kterým se podobají i vzhledově. Jsou však o něco měkčí a nemají tak hořkou slupku, pro mnoho lidí jsou proto chutnější a stravitelnější. I ony obsahují omega 3 mastné kyseliny, ale je jich tu asi jen desetina toho, co ve vlašských ořeších. Přesto je dobré dávat si pozor na skladování, větší množství pekanů skladujte raději v mrazáku.
FIT-DAY protein chia pudink
02.02.2017
Chia pudink
Dopřejte si kdykoliv během dne zdravý proteinový chia pudink.
Plněné papriky mletým masem a mozzarelou
26.01.2017
Plněné papriky
Recept na plněné papriky mletým masem a mozzarelou pro Vás připravila výživová poradkyně Štěpánka Čápová.
Tuřín, neprávem opomíjený
23.01.2017
Tuřín

Pamatuji si, kdy jsem jako desetiletá narazila v jedné výpravné knize na tuřín, který se zde nedočkal zrovna dobré pověsti, neboť příslušel těm nejchudším a dobytku, jakožto odpadní zelenina. Vrchnost, ta si pochutnávala na zcela jiných laskominách. Paradoxem však je, že pokud byl dobrý rok a úroda vzkvétala, nižší vrstvy se těšily dobrému zdraví, zatímco ty vyšší, zcela přejedené a kaloricky hluboce uspokojené, trpěly nejrůznějšími metabolickými neduhy, diabetem II. typu a dnovým onemocněním nevyjímaje. Tak tomu však bylo vždy, tmavý chléb, luštěniny, kořenová zelenina, ovoce ze zahrádek, masa poskrovnu, domácí sýr, ovesné, jahelné kaše, to vše zdobilo stoly skromného malého obyvatelstva. Čím jsme pak v hierarchii stoupali výše, tím jsme naráželi na bílé pečivo, sladké pamlsky, maso, tučné sýry, uzeniny, víno… A to se pak samozřejmě podepisovalo na zdravotním stavu panstva.

Článků: 236   1 2 3 4 5 ... 24
Zapomenutý objev německého držitele Nobelovy ceny
Stravování žen po čtyřicítce
Mocná dvojice minerálů
Nejčastější příčiny bolestí na hrudníku
Vladimír Kafka: „Nemoc je dluh lásky na sobě. Vlažnost nás pomalu zabíjí.“ – 1. část rozhovoru
Cukrovka - příznaky a hodnoty glykemie
Priessnitzův obklad
Hemeroidy - léčba, která zabírá
Vladimír Kafka: „Základem vyléčení je vytvořit si jasný obraz toho, kým chci být. Nemoc je reakce.“ – 2. část rozhovoru
Jak snížit hladinu škodlivého LDL cholesterolu přirozenou cestou

464,- Kč
(c) 2004-2017 www.celostnimedicina.cz
O násRSS