prozdravi.cz
Vše pro vaše zdraví
krasa.cz
Vše pro vaši krásu
parfemy.cz
Značková parfumerie
hodinky.cz
Značkové hodinářství
sperky.cz
Značkové klenotnictví
vivantis.cz
Být sám sebou
logo  
lékařská poradnakatalog stránekobchod pro zdraví

Najdete nás na facebooku
Zdravá výživa


Rubrika: Zdravé recepty

Pryč se sacharidy. Ale co dál?
21.09.2017
Losos
Dnes zaměříme svou pozornost na výživové směry, které staví svůj základ na příjmu bílkovin. Je jich nespočet, a to z jednoho prostého důvodu – ve většině případů totiž fungují. Po dlouhém období, kdy jsme se podle výživových doporučení báli tuků, zejména těch živočišných a nasycených, došel vývoj v oblasti výživy k novému zjištění. A to, že ne tuky, ale naopak sacharidy, kterými jsme ty zlé tuky nahradili, mohou za neradostný zdravotní stav populace, nárůst obezity a civilizačních chorob. A tak tedy pryč s nimi. Jenže co dál?
Pšeničné klíčky, vitamíny a minerály nabitá potravina
18.09.2017
Pšeničné klíčky

Existuje nespočet potravin, kterými si lze doslova vylepšit jídelníček, a ačkoli jsou tyto potraviny titěrné, ukrývají zajímavé množství mnohdy i deficitních látek. Na seznam takovýchto nutričních pokladů lze zařadit lahůdkové droždí, byliny, zelené natě, semínka, ořechy, melasu, ale také klíčky, ať už ty pšeničné či žitné, případně jakékoli jiné, pokud jsme zvyklí věnovat se nakličování.

Zázvor…recept na zázvorové sušenky
14.09.2017
Zázvor

Léto se pomalu překlenuje, dny se opět začínají postupně zkracovat a brzy nám nastane chladnější část roku. Abychom byli na toto období dobře připraveni i co se stravování týče, buďme nachystáni s potravinou, na kterou nedám ve studenějších obdobích dopustit. Tou potravinou je zázvor, o kterém bych Vám ráda předala nějaké informace a nabídla recept na zázvorové sušenky.

Lilkové závitky s pestem
07.09.2017
Lilkové závitky s pestem
Pesto - stačí pár ingrediencí, příprava je super jednoduchá, použití široké. Spousta pokrmů se díky pestu rozzáří!
Strava v Moravských Kopanicích
04.09.2017
Hříbek

V minulém článku jsme si představili Žítkovou, svérázný kraj Moravských Kopanic, tzv. bohyní, bylin, kterým se po dlouhá staletí přikládala magická moc, kraj, který tiší výhledem do hlubokých údolí, místo tak trochu samo pro sebe. Dnes bych ráda volně navázala a přiblížila vám, jak se zde po dlouhá staletí lidé stravovali.

Dýně - pro skvělou kuchyni plnou zdraví
31.08.2017
Dýně

Také jste si všimli, že je dýně v posledních letech v našich obchodech velmi dostupnou záležitostí a pyšní se velkou oblibou? Sama se vždy těším na období, kdy je „dýňová sezóna“ a tuto skvělou potravinu seženete i za velmi příznivou cenu.

Červená řepa a její zapojení do studené kuchyně
24.08.2017
Červená řepa

Jak jednoduše ozvláštnit klasický zeleninový salát? Doslova bombou do míchaných salátů může být zapojení červené řepy - zcela prosté, po staletí známé zeleniny, kterou znovu začínáme objevovat a v našich jídelníčkách používat. Například moje babička s dědečkem obhospodařují úžasnou zahrádku, kde pěstují červenou řepu už léta letoucí, ale nikdy jsem ji na našem rodinném stole nezaznamenala. Proč mají lidé zažito, že zeleninový salát je hlavně o rajčatech, salátu, okurce a paprice? Zkusili jste si do něj někdy nakrájet syrovou červenou řepu? Pokud ne, tak je to nejen barevná pastva pro oči, ale řepa zcela rozbije známou chuť míchaného salátu a udělá z něj nevšední chuťový zážitek.

Brambory – potravina pro každý den
10.08.2017
Brambory

Brambory patří do základních potravin lidské výživy. Jsou nenáročné na pěstování, proto jsou poměrně levné a je jich relativně dostatečné množství. V rámci racionální stravy jsou doporučovány dokonce ke každodenní konzumaci, to znamená, že v jednom denním jídle se mohou vyskytovat.

Jak navýšit železo stravou u anemických dětí
07.08.2017
Dítě a zdravé jídlo
Anémií rozumíme stav, kdy hladina železa klesá pod přijatelnou úroveň, přesněji klesá množství červených krvinek a tedy i hemoglobinu, což může narušit celkový vývoj dítěte. 16 % železa totiž přísluší tkáni, kam řadíme také tkáň mozkovou. Zbylých 57 % připadne na hemoglobin, 7 % na svaly, 20 % na játra, slezinu, ledviny, kostní dřeň.
Jáhly, jako základ mnoha výtečných pokrmů
31.07.2017
Jáhly
O jáhlech jsem již psala několikrát, neboť vynikají jedinečnými léčivými účinky na celý zažívací trakt, oči, slezinu, ledviny, vlasy, zuby či kůži. Tyto jemné žluté kuličky mají svůj základ v prosném zrnku, bohatém na celou řadu minerálních látek, z nichž zmiňme například hořčík, železo, zinek, křemík, draslík či fosfor. Z vitamínů je pak přítomná převážná většina vitamínů skupiny B. Jáhly řadíme na seznam přirozeně bezlepkových potravin, které se vyznačují středním glykemickým indexem. Ten se pohybuje kolem 55 – 60. Záleží však, jak moc je během chystání rozvaříme.
Článků: 274   1 2 3 4 5 ... 28
Etikoterapie – 7 pocitů, které nám poškozují zdraví
Cukrovka - příznaky a hodnoty glykemie
Hemoroidy - léčba, která zabírá
Priessnitzův obklad
Vytváření domněnek nás předurčuje k utrpení. Jak je nevytvářet?
5 prospěšných látek pro duši - kde je najít
Hořčík - symbol klidu a míru v těle
Jak to udělat, abyste zvýšili pravděpodobnost, že druzí vyhoví vaší žádosti
Otoky nohou
Překyselení organismu a zrádnost jeho jednoduchých řešení
(c) 2004-2017 www.celostnimedicina.cz
O násRSS