prozdravi.cz
Vše pro vaše zdraví
krasa.cz
Vše pro vaši krásu
parfemy.cz
Značková parfumerie
hodinky.cz
Značkové hodinářství
sperky.cz
Značkové klenotnictví
vivantis.cz
Být sám sebou
logo  
lékařská poradnakatalog stránekobchod pro zdraví

Najdete nás na facebooku
Zdravá výživa


Rubrika: Zdravé recepty

VIDEO: Rychlý recept na hráškovou pomazánku
20.07.2017

Můj tip na pomazánku z tvarohu, šlehačky a mraženého hrášku.
Kapusta, superhvězda mezi zeleninou
17.07.2017
Kapusta
Dnešní článek bych velmi ráda věnovala zelenině z čeledi brukvovitých, do které řadíme rovněž i květák, brokolici, zelí či ředkev. Onen titul superhvězdy jsem si vypůjčila od amerického nutricionisty, Jonnyho Bowdena, který kapustu pokládá za vitamínový skvost, ačkoli se tak mnohým vždy nejeví. Otázkou je, zda se kapusta, častý pokrm školních jídelen, svého nedobrého statusu vůbec kdy zbaví.
Je zdravá strava skutečně nákladná?
10.07.2017
Zdravá výživa

Tento dotaz slýchávám poměrně často, ať už na přednáškách či konzultacích, během kterých vyjadřujete obavu, že si nic z výčtu zdravějších surovin nebudete moci dovolit. Jednorázově snad ano, ne však již dlouhodobě. Dnešním článkem bych tedy velmi ráda vyvrátila onen fakt, který je pro mnohé překážkou a mnohdy zabraňuje vyzkoušet si něco nového.

O datlích…recept na banánovo-datlové muffiny
29.06.2017
Datle
Mnoho z nás má datle spojené s předvánočním časem kvůli obchodníkům, kteří je v tomto období zařazují do své nabídky vánočních potravinových produktů. Já Vám ráda předložím informace o datlích i nyní, uprostřed léta, neboť datle mají u mě v kuchyni vyhrazené místo po celý rok. Nejčastěji však v sušené formě, kterou tady v Čechách seženeme nejsnadněji, přestože čerstvé datle obsahují méně kalorií, cukru, avšak více vitamínu C.
Léto plné chutných a osvěžujících nápojů
26.06.2017
Žena s džusem

Dnešním článkem bych se velmi ráda zaměřila na odpovídající pitný režim, kterým si lze, v průběhu horkých letních dní, zpříjemnit posezení na zahradě, u vody, v práci, případně i jízdu autem či vlakem. Americký nutricionista Jonny Bowden doporučuje na každý kilogram tělesné hmotnosti vypít zhruba 30 ml vody, nicméně, každý z nás jsme jedinečný a fungujeme dle svých vlastních tělesných principů, plynoucích dle specifických zákonů. Proto, snažme se tedy především naslouchat potřebám vlastního těla.

Mandlové palačinky
22.06.2017
Mandle

Mandle jsou jedním z nejbohatších rostlinných zdrojů vápníku a fosforu, obsahují nezanedbatelné množství vitamínů B1 a B6, vitamínu E, hořčíku, zinku, mědi a manganu a kvalitních nenasycených mastných kyselin. Mandle jsou skvělé nejen samotné na mlsání, můžeme z nich vyrobit lahodné mandlové mléko či namlít na mouku. Mandlová mouka je výborná na pečení cukroví a sušenek, do těsta na palačinky, do dezertů, krémů a pro výrobu marcipánu.

VIDEO: Základní recept na zmrzlinu
15.06.2017

Moje oblíbená zmrzlina, kterou připravíte i bez zmrzlinovače. Potřebujete jen dvě základní ingredience a hotova je za tři minuty.
Popenec břečťanovitý, plevel, který léčí
12.06.2017
Popenec
Možná vám také roste na zahrádce v širokých kobercích záplavy fialových kvítků. Rostlinka stěží přerůstá výšku 20 centimetrů. Její šlahouny se však plazí a mohou dosahovat vzdálenosti několika metrů. Řadíme ji do čeledi hluchavkovitých. Typická je stoupavá lodyha s řapíkatými, ledvinovitými až srdčitými listy. Kvete modrofialově, z úžlabí listů.
Veganství má striktní pravidla
08.06.2017
Zelenina
Podle definice, veganství zahrnuje druh stravy, filozofii a životní styl spočívající v odmítnutí konzumace živočišných produktů. Na rozdíl od běžných vegetariánů se tedy vegani zříkají ve svém stravování nejen masa, ale i vajec, mléčných výrobků, nebo třeba medu. Mnoho veganů z přesvědčení odmítá využití (či zneužití) zvířat jednak pro lidské stravování, ale také nesouhlasí s rybařením, myslivostí, kožešinovým průmyslem, cirkusy či zoo. Důslednější vegani jsou proti používání výrobků z kůže, vlny a hedvábí nebo kosmetiky testované na zvířatech.
Co je to zdravé jídlo?
08.06.2017
Superjídelníček
Zdravé jídlo je takové, které odpovídá potřebám konkrétního člověka a zároveň je připravené ze zdravých a kvalitních surovin a správným technologickým postupem. Správný technologický postup zdůrazňuji, protože i z těch nejkvalitnějších surovin se dá vyrobit jídlo nutričně a kvalitativně zcela nevhodné.
Článků: 263   1 2 3 4 5 ... 27
Emocionální kolotoč
Cukrovka - příznaky a hodnoty glykemie
Hemoroidy - léčba, která zabírá
VIDEO: Proč nízkokalorické diety nefungují?
Hořčík - symbol klidu a míru v těle
5 tipů, jak zatočit s letními obtížemi přírodní cestou: Proti pocení šalvěj, na štípance olše
Priessnitzův obklad
4+2 způsoby, jak rozproudit lymfu!
Skořice – cinsulin
TAJEMSTVÍ RELAXACE A JÓGA NA HORÁCH - Třídenní workshop

57,- Kč
(c) 2004-2017 www.celostnimedicina.cz
O násRSS