Úplně obyčejná mrkev Mrkev je jedním z nejběžněji používaných druhů zeleniny vůbec. Asi neznám nikoho, kdo by ji… Zuzana Komůrková 06. 03. 2021
Pórek, sladší verze cibule Dostáváme se společně na sklonek podzimu, kdy venku přituhuje, mrzne až praští, padá sníh. Kdy… Mgr. Zuzana Švédová, Dis. 21. 12. 2020
Sladké fíky – zdroj vitamínů a antioxidantů Fíky jsou plody fíkovníku smokvoně (Ficus carica). Ten pochází původně z Orientu, ale v současnosti… PharmDr.Tomáš Arndt 03. 11. 2020
Vlákninou proti nemocem Musím vzpomenout na doby, kdy se vláknina považovala za balast, tj. za něco, co projde… MUDr. Pavel Šácha 28. 11. 2018
Perspektivní chitosan Chitosan má výrazně lepší schopnost vázat tuk než vláknina rostlinná. Pojme 4-6 x větší množství tuků vzhledem k vlastní hmotnosti. Zjednodušeně… MUDr. Pavel Šácha 26. 09. 2018
Vláknina – užitečný pomocník při zácpě Zácpa sice není život ohrožující problém, ale dokáže nás hodně potrápit. Pokud trvá dlouho, může… PharmDr.Tomáš Arndt 11. 09. 2018