Pórek, sladší verze cibule Dostáváme se společně na sklonek podzimu, kdy venku přituhuje, mrzne až praští, padá sníh. Kdy… Mgr. Zuzana Švédová, Dis. 21. 12. 2020
Sladké fíky – zdroj vitamínů a antioxidantů Fíky jsou plody fíkovníku smokvoně (Ficus carica). Ten pochází původně z Orientu, ale v současnosti… PharmDr.Tomáš Arndt 03. 11. 2020
Vlákninou proti nemocem Musím vzpomenout na doby, kdy se vláknina považovala za balast, tj. za něco, co projde… MUDr. Pavel Šácha 28. 11. 2018
Perspektivní chitosan Chitosan má výrazně lepší schopnost vázat tuk než vláknina rostlinná. Pojme 4-6 x větší množství tuků vzhledem k vlastní hmotnosti. Zjednodušeně… MUDr. Pavel Šácha 26. 09. 2018
Vláknina – užitečný pomocník při zácpě Zácpa sice není život ohrožující problém, ale dokáže nás hodně potrápit. Pokud trvá dlouho, může… PharmDr.Tomáš Arndt 11. 09. 2018
Psyllium husk Psyllium husk je jiný název pro rozpustnou vlákninu získanou ze semen z oplodí jitrocelu vejčitého (latinsky… PharmDr.Tomáš Arndt 08. 09. 2018