prozdravi.cz
Vše pro vaše zdraví
krasa.cz
Vše pro vaši krásu
parfemy.cz
Značková parfumerie
hodinky.cz
Značkové hodinářství
sperky.cz
Značkové klenotnictví
vivantis.cz
Být sám sebou
logo  
lékařská poradnakatalog stránekobchod pro zdraví
Zdravá výživa


Ryze ženská přitažlivost

Rubrika: Výživa

Desatero zdravého hubnutí
07.02.2006
Jak zhubnout?
Tahle palčivá otázka skloňovaná v poslední době ve všech pádech. Jak se moc netrápit, a přesto shazovat kilogramy? Jak se tedy dá trvale zhubnout? Neexistuje jeden univerzální recept, pomocí kterého byste mohli zhubnout. Každý člověk je komplikovaná individualita a ne všichni reagují na určité podněty stejně. Užitečným vodítkem je to, že zdravé hubnutí je takové, které nezanechá špatné následky na vašem těle.
Častá konzumace hranolků v raném věku zvyšuje riziko rakoviny
06.02.2006
Výzkum, který si objednala Americká nadace pro výživu dětí, ukázal, že u dětí ve věku od tří do pěti let, konzumujících alespoň jednou týdně hranolky, se riziko pozdějšího onemocnění rakovinou prsu zvýšilo až o 27 procent. Výzkum řídila Karin Michelsová z Ženské nemocnice v Bostonu.
Vyvážená strava
19.01.2006
Jedním z nejdůležitějších faktorů ovlivňujících naše zdraví je způsob našeho stravování. Často si ovšem neuvědomujeme, jak je vztah mezi nemocí a výživou těsný; časový interval mezi obdobím, kdy se nesprávně stravujeme, a vypuknutím nemoci může dosahovat až několika desítek let. Lidské tělo je totiž schopno relativně dlouho se nepříznivým podmínkám přizpůsobovat - než nakonec reaguje nemocí. Můžeme se setkat i s lidmi, kteří se při všech svých nezdravých návycích dožívají vysokého věku. Ti jsou ovšem dnes stále výjimečnějšími "případy" - a to, jestli my k nim patříme či nikoliv, se dozvíme, až nám bude pětadevadesát.
Karcinogeny ve stravě
07.10.2005
Hamburger Oficiální vládní dokument zařadil látky, které se tvoří v mase při jeho tepelné úpravě, mezi původce rakoviny. Heterocyklické aminy, známé pod zkratkou MeIQ, jsou na seznamu NTP novým přírůstkem. Jsou totiž silnými mutageny.31. ledna 2005, Národní toxikologický program (National Toxicology Program - NTP), který v USA vydávají Národní ústavy zdraví (National Institutes for Health), zveřejnil svou poslední aktualizaci přehledu rakovinotvorných látek. Na seznamu 246 sloučenin jsou také heterocyklické aminy, které se tvoří při dlouhodobém vystavení masa prudkému ohni.
Zdravější stravování
06.10.2005
Doporučují FAO (Organizace pro zemědělství a výživu) WHO (Světová zdravotnická organizace) ve zprávě agentury OSN. Podle ní by lidé neměli získávat z jednoduchých cukrů více než 10 % kalorií. Měli by zvýšit příjem ovoce a zeleniny, více se pohybovat. Jen tak se mohou vyvarovat vzniku chronických chorob.
Sladidlo aspartam zřejmě vyvolává u krys rakovinu
11.08.2005

Sladidlo aspartam, používané jako náhražka cukru ve více než 6000 druhů potravinářských výrobků na celém světě, zřejmě vyvolává u krys rakovinu. Vyplývá to z výzkumu italských vědců v Bologni.
Výživa v těhotenství
05.08.2005
Budoucí maminka ovlivňuje zdraví svého dítěte již před početím. Pro optimální vývoj plodu je důležitá správná výživa matky před i během těhotenství, stejně jako její psychické vyladění a pohoda. Budoucí matka by se měla ještě před početím zbavit i drobných zdravotních problémů, které by se mohly v těhotenství zhoršit a přenést se i na dítě.
Výživa - co tělo potřebuje
01.08.2005
Dostatečná výživa musí dodat tělu dostatek energie, minimální množství bílkovin (se všemi esenciálními = nezbytnými kyselinami) a cukrů, minerální látky (včetně stopových prvků), esenciální mastné kyseliny a vitamíny. Dále musí být k dispozici dostatek vody. Pro zajištění pasáže, zejména tlustým střevem, musí potrava obsahovat tzv. balastní látky nebo-li nestravitelné složky potravy (vláknina, lignin).
Jezte maso
20.07.2005
Jezte maso Když naše tělo potřebuje mnoho energie, nejvíce ji získá z živočišné bílkoviny - masa. Živočišné tkáně jsou k tomu předurčeny, aby poskytly energii. Mnoho lidí v naší společnosti se odklání od potřeby přijímat maso, mají k tomu stále více a více důvodů. Skoro každému je jasné, co obsahuje maso, které je z velkochovu, a kterým jsou zásobovány velkoobchody a hypermarkety. ý karcinogen, protibakteriální látka sulfamethazin)."
Potravinové doplňky - Význam a současná problematika
16.05.2005
Naše zdraví může být výrazně ohroženo, pokud uvěříme současným lékařským oficiálním názorům a mýtům potravinářského průmyslu. Ty se shodují v tom, že když se stravujeme „správně“ (což je nazýváno všeobecně tzv. vyváženou dietou), nepotřebujeme zvláštní přívod vitaminů, minerálů, stopových prvků apod. Toto je proklamováno současnou oficiální administrativou po desetiletí a vyznačuje se značným negativním postojem k užívání potravinových doplňků.
Článků: 891   1 ... 86 87 88 89 90
Priessnitzův obklad
Správně dávkovaný chlad může snížit nemocnost o více jak 90 % (rozhovor s Liborem Mattušem)
Cukrovka - příznaky a hodnoty glykemie
Nejčastější příčiny bolestí na hrudníku
Hemoroidy - léčba, která zabírá
Jak vyčistit ucpané cévy?
Zdravé nepečené vánoční cukroví
Hemofilové nákazy
Proč je dobré vystavovat se nepohodlí a diskomfortu
Zdravé vánoční cukroví
Warfarin - co vám u lékaře neřeknou
Štítná žláza – jak se přestat „léčit“ a raději se svépomocně uzdravovat - 1. část
Červený čaj neboli Pu-Erh
Serotonin - osm přirozených způsobů, jak posílit jeho produkci a tím i dobrou náladu
Přetrhejte mentální vazby s nemocí. A uzdravte se…

909,- Kč
(c) 2004-2019 www.celostnimedicina.cz
O násRSS