prozdravi.cz
Vše pro vaše zdraví
krasa.cz
Vše pro vaši krásu
parfemy.cz
Značková parfumerie
hodinky.cz
Značkové hodinářství
sperky.cz
Značkové klenotnictví
vivantis.cz
Být sám sebou
logo  
lékařská poradnakatalog stránekobchod pro zdraví
Zdravá výživa


Ryze ženská přitažlivost

Rubrika: Výživa

Příčinou častých bolestí břicha a zvýšené plynatosti a nadýmání může být laktózová intolerance!
17.05.2018
Sklenice mléka

Často Vás bolí břicho, trpíte nadýmáním? Tyto příznaky mohou nastat jen po příjmu některého druhu potravy, často po mléčných produktech obsahujících laktózu.

Zahrady a louky jsou plné bylin, sbírejme!
14.05.2018
Chrpa

Byliny jsou kouzelné, svým hlubokým terapeutickým účinkem mohou napravit to, co běžná lékařská věda ne. Mnohdy ji dokonce skvěle doplní, předčí. Vždyť v dřívějších dobách nebylo moderní medicíny a lidé za pomocí bylin dovedli léčit i těžké neduhy. Bylinky platily za přirozené léky Boží apatyky, mnohé z nich byly užívány preventivně, denně, k posílení imunity, očistě, povzbuzení, zklidnění.

Výživa podle krevních skupin
10.05.2018
Výživa podle krevních skupin
Tento způsob stravování staví na faktu, že každý jsme geneticky a metabolicky trochu odlišný. Máme jiný základ po předcích, jiné trávení a jinak umíme využívat jednotlivé zdroje energie. Propagátorem metody byl naturopat Dr. Peter J. D‘Adamo, který navázal na výzkumy svého otce. Vycházely ze zjištění, že každá krevní skupina vznikala v jiném období vývoje lidstva. Krev tedy v sobě nese genetické informace o životním stylu a podmínkách v tom kterém období.
Není margarín jako margarín II
08.05.2018
Margarín

Nedávno jsem napsal článek, v němž jsem uvedl, jaký je rozdíl mezi složením másla, margarínu a roztíratelného tuku. K tomuto tématu, které čtenáře zaujalo, bych rád ještě uvedl několik poznámek.

Vezmi si, vždyť to není sladké
07.05.2018
Diabetes

Tak tohle úsměvné souvětí slyšel snad každý diabetik. Cukrovku totiž mnozí z nás „léčí“ tím, že omezí pouze rafinovaný cukr. Tak tomu, bohužel, opravdu není. Důkazem jsou nejenom vysoké glykémie, ale také ukazatel dlouhodobějšího rázu, glykovaný hemoglobin, který výrazně překračuje přirozenou mez. Při diabetu je třeba počítat se všemi sacharidovými přílohami, ale také mléčnými výrobky, ovocem, některou zeleninou. Řepa totiž zvedá glykémii stejně rychle, jako pečený brambor, podobně se však chová například i kukuřice.

Nebojte se tuků!
06.05.2018
Máslo

Tuk, to nejsou jenom řízky, sádlo a faldy. Bez tuků bychom ve zdraví žili jen stěží. Kvalitní tuky totiž představují nenahraditelný zdroj energie, a dokonce tvoří základ buněčných membrán. Proto bychom je do jídelníčku měli rozhodně zahrnout, a to každý den. Otázkou je, jaké tuky by se nám měly dostat na talíř…

Výhody pomalého hrnce a tajemství dobrých polévek
30.04.2018
Polévka z česneku V průběhu letošní zimy mne zlákala nabídka pomalého hrnce, jehož kouzlu jsem téměř okamžitě podlehla. A nejen já, se mnou celá rodina, která si zamilovala dlouze vařené vývary, nejrůznější omáčky, ale také marmelády, na jejichž přípravu se v létě velmi těším.
Ostropestřec mariánský – přírodní detoxikační prostředek
26.04.2018
Ostropestřec mariánský Ostropestřec mariánský je bodlák, jež má krásné, jasně růžové květy. Je řazen mezi význačné léčivé byliny. I díky svému vzhledu je využíván nejen jako léčivý prostředek, ale i jako okrasná rostlina. Ostropestřec je jednoletá či dvouletá rostlina, které se nejvíce bude dařit na slunných místech, například v oblasti středomoří, a v největším rozkvětu bývá mezi měsíci červenec a září. Pěstovat ho lze i u nás v České republice, jen bude potřeba mu zajistit teplotu přinejmenším dosahující 25°C.
Není margarín jako margarín
24.04.2018
Margarín
Tento článek je zaměřen na otázku, co jsou vlastně náhražky másla a z čeho jsou složené z pohledu farmaceuta. Reklama na „margaríny“ se velmi často objevuje v televizi i v médiích, aniž často tušíme, z čeho se skládají.
Proč je himalájská sůl lepší než běžná kuchyňská sůl?
19.04.2018
Himalájská sůl
Solení a příjem soli z potravin a pokrmů je velkým tématem odborníků na výživu po celém světě. Kuchyňská sůl, kterou běžně solíme, obsahuje prvek sodík, který je pro lidské tělo nezbytný, na druhou stranu jeho nadbytečný příjem organismus zatěžuje, protože regulační mechanismy organismu musí více vyrovnávat hospodaření s vodou, udržovat homeostázu = stálost vnitřního prostředí, tedy vyváženost minerálních látek a stopových prvků a vody.
Článků: 881   1 ... 3 4 5 6 7 ... 89
Priessnitzův obklad
Správně dávkovaný chlad může snížit nemocnost o více jak 90 % (rozhovor s Liborem Mattušem)
Cukrovka - příznaky a hodnoty glykemie
Nejčastější příčiny bolestí na hrudníku
Hemoroidy - léčba, která zabírá
Jak vyčistit ucpané cévy?
Zdravé nepečené vánoční cukroví
Hemofilové nákazy
Proč je dobré vystavovat se nepohodlí a diskomfortu
Zdravé vánoční cukroví
Warfarin - co vám u lékaře neřeknou
Štítná žláza – jak se přestat „léčit“ a raději se svépomocně uzdravovat - 1. část
Červený čaj neboli Pu-Erh
Serotonin - osm přirozených způsobů, jak posílit jeho produkci a tím i dobrou náladu
Přetrhejte mentální vazby s nemocí. A uzdravte se…

518,- Kč
(c) 2004-2019 www.celostnimedicina.cz
O násRSS