prozdravi.cz
Vše pro vaše zdraví
krasa.cz
Vše pro vaši krásu
parfemy.cz
Značková parfumerie
hodinky.cz
Značkové hodinářství
sperky.cz
Značkové klenotnictví
vivantis.cz
Být sám sebou
logo  
lékařská poradnakatalog stránekobchod pro zdraví


Rubrika: Výživa

Dieta masožravce. Petr Mára o stravování postaveném výhradně na mase
30.05.2019
Petr Mára není odborník na výživu, zdravotní potíže ho ale přivedly k tomu, že začal experimentovat s různými stravovacími styly. Dnes je to už přes 245 dnů, kdy má ve svém jídelníčku pouze maso a jak říká, díky takzvané carnivore diet se cítí nejlépe. Jak takové stravování ve skutečnosti vypadá a v čem Petrovi pomohlo můžete zjistit v našem společném rozhovoru.
Jak na výborný a zdravý oběd do sklenice
25.05.2019
sklenice Pokud si chystáte oběd do práce, na cesty nebo na piknik, chcete, aby vaše jídlo bylo zdravé, chutné, dalo se bezpečně transportovat, zkuste vrstvené obědy v zavařovačkách. Fantazii se meze nekladou, kombinací je nekonečně mnoho, obsah přizpůsobíte sezóně, takže vás obědové skleničky nikdy neomrzí. A navíc zde můžete upotřebit zbytky z přípravy jiných pokrmů.
Jak a kdy jíst správně ovoce + 3 kroky k oživení těla (Renča z Mixie)
17.05.2019
ovoce

Dnes se k výživě vyjadřuje kdekdo: Moderním hitem poslední doby je například masová hysterie proti ovoci. Většinu ovoce prý kvůli velkému množství cukru nemáme konzumovat. V dnešním článku dávám prostor opačnému názoru, či spíše mnohaleté zkušenosti. Renata Zezuláková má přes 12 let praxe v gastronomii a se svým přítelem Mojmírem čtyři roky provozovala v Kroměříži ovocný Mixe bar. Společně obsloužili více jak 36 000 zákazníků – mnozí z nich následně referovali, že správná konzumace ovoce jim pomohla zmírnit či zcela odstranit zdravotní obtíže. Nechť si na ovoce udělá názor každý sám, myslím, že Renča z Mixie nám ale, co se „ovocného know-how“ týče, má určitě co nabídnout…

Kmín není jen nedílnou součástí brambor, ale i lékem
13.05.2019
kmín

Kdo by jej neznal, voňavý, chuťově zajímavý kmín, bez něhož se neobejde mnohá polévka, placky, pečivo, brambory či prokvašené zelí. Ve své podstatě hovoříme o dvouleté rostlině, která kvete vždy až napřesrok. Její mírně zahnuté nažky se pak široce používají jak v české, tak německé, rakouské, ale i skandinávské kuchyni. Svět kmín jednoduše miluje, například v Alsasku se tradičně k typicky tamnímu sýru Munster podává vždy talířek s několika zrnky kmínu. I likér kummel čili kmínka je tradičně dochucován kmínem. Semínka kmínu se taktéž podávají po skončení jakéhokoli indického hodování.

Už naše babičky chystaly Ghí a vůbec, byly ve všem soběstačnější
06.05.2019
Ghi

V současné době málokterá hospodyňka peče vlastní chleba, přepouští máslo, sbírá byliny, suší si koření, případně, využívá darů procesu fermentace, díky němuž si chystá kefír, jogurt, sýr či vitamíny nabité prokvašené zelí. V dnešní době neuvěřitelného nadbytku je snazší vše obstarat, jednoduše koupit, nicméně tím, že je vše zautomatizované, a tak snadno dostupné, přicházíme o malé, drobné radosti, kterými je například chystání jídla.

Vše o pohance
02.05.2019
pohanka Pohanka zahřívá, obsahuje mnoho cenných živin a naopak žádný lepek. K dispozici je v mnoha různých podobách.
Alergie a její příčiny
30.04.2019
alergie V dnešním světě jsou alergie obecně daleko častější než dříve. Mohou se projevit celou řadou obtíží, mezi nejčastější patří dýchací problémy, zažívací obtíže, nebo kožní projevy. Alergie se vyskytuje především v dětské populaci.
Piniové oříšky
23.04.2019
pinie

Piniové oříšky patří mezi méně známější oříšky, ale jedná se o velmi zajímavé zpestření jídelníčku zdravé výživy.

Uvařit si je naprostý základ a zvládne to každý!!!
22.04.2019
jídlo

Osobně si myslím, že uvařit jednoduchý, harmonický, zdravím oplývající jídelníček není žádná věda. Rovněž i u lidí, kteří dle svých slov, připálí i čaj. Z počátku je sice třeba porozumět základním ingrediencím, pochopit jejich vzájemnou souvztažnost, vůni, chuť, vyvážený soulad, jakmile si však osvojíme několik jednoduchých pravidel, co se týče vaření, staneme se soběstačnými.

Jíme-li nesmyslné potraviny, není divu, že jsme již ve 30 letech nemocní
08.04.2019
sladkosti

Svého kamaráda jsem neviděla zhruba pět let. Mezitím zestárnul, výrazně přibral, zešedivěl, kdy ve svých 30 letech vypadal o dobrých 15 let starší. Pohodář, vegetarián, člověk se silnými duchovními základy, tak jsem jej celý život znala. Před pár dny mi od něj přišla velmi naléhavá zpráva, která poukazovala na vysokou hladinu LDL cholesterolu, triglyceridů v krvi, špatné jaterní funkce. K tomu při výšce 175 cm, váží rovných 105 kilo.

Článků: 909   1 2 3 4 5 ... 91
Cukrovka - příznaky a hodnoty glykemie
Extrasystoly aneb bouchání či vynechávání srdce
Priessnitzův obklad
Nejčastější příčiny bolestí na hrudníku
Jak vyčistit ucpané cévy?
Hemoroidy - léčba, která zabírá
Štítná žláza – jak se přestat „léčit“ a raději se svépomocně uzdravovat - 1. část
Serotonin - osm přirozených způsobů, jak posílit jeho produkci a tím i dobrou náladu
Nízký krevní tlak
Warfarin - co vám u lékaře neřeknou
Správně dávkovaný chlad může snížit nemocnost o více jak 90 % (rozhovor s Liborem Mattušem)
Hemofilové nákazy
Hemoroidy - příznaky a fotky
Zvětšené uzliny na krku
Dornova metoda

968,- Kč
(c) 2004-2019 www.celostnimedicina.cz
O násRSS