prozdravi.cz
Vše pro vaše zdraví
krasa.cz
Vše pro vaši krásu
parfemy.cz
Značková parfumerie
hodinky.cz
Značkové hodinářství
sperky.cz
Značkové klenotnictví
vivantis.cz
Být sám sebou
logo  
lékařská poradnakatalog stránekobchod pro zdraví


Rubrika: Výživa

BIOHACKING 3: Vychytávky pro lepší spánek, co dělat po probuzení a silová jóga (Jan Hovad)
15.03.2019
hovad

Biohacking se zabývá tím, aby naše tělo za pomoci technologií, nejnovějších vědeckých studií a nejúčinnějších metod fungovalo tím nejlepším možným způsobem. Z knih, které jsou přeloženy do češtiny lze doporučit zejména Čtyřhodinové tělo a Nástroje titánů od Timothy Ferrisse. Jsou to ale tlusté bichle a vyzkoušení všech tam zmiňovaných metod by zabralo minimálně několik měsíců. Proto mě těší, že existuje člověk –  Jan Hovad – , který otestoval to nejlepší nejen od Ferrisse, ale přibližně z dalších 700 knih. V článku dnes najdete i přímo Honzou vytvořenou nahrávku desetiminutové meditace.

Když nás v dospělosti navštíví plané neštovice
11.03.2019
dítě

Je pravdou, že neštovice jsou z 90 % dětskou záležitostí, nicméně, může se stát, že se jim v dětství úplně vyhnete, nepřijdete s nimi vlastně vůbec do styku, případně, z nějakého důvodu je imunitní systém zvládne, aniž by se projevily. Stejně jsem to měla i já, ač jsem jim byla v dětství vystavena, nikdy jsem je nedostala, až nyní, ve 35 letech. Všichni víme, že neštovice v dospělosti mohou mít mnohem těžší průběh, který se může projevit pneumonií (zápalem plic), meningitidou (zánětem mozkových blan) či encefalitidou (zánětem mozku). V některých případech pak neštovice mohou vyústit v záněty kloubů, srdce, ledvin, varlat, jater či duhovky.

Sušená jogurtová kultura
09.03.2019
Jogurt

Sušená jogurtová kultura je určena pro domácí přípravu jogurtu nebo jogurtového mléka. Někdy je označována jako startovací kultura.

Domácí proteinové tyčinky
04.03.2019
Proteinové tyčinky

Osobně proteinové tyčinky miluji, snažím se vždy vybírat tak, aby byly prosty zbytečných příměsí, rafinovaného cukru, fruktózy, glukózo fruktózového sirupu a v prvé řadě sóji. Aby byly skutečně zdravé a abych neplatila, jak je u mnohých výrobků zvykem, převážně za značku a líbivý obal. Najít odpovídající proteinovou tyčinku bývá mnohdy kumšt, přiznávám. A pokud již seženete, příliš si nepochutnáte, případně, jste šizeni na proteinu, kterého se v celé tyčince nachází mnohdy ani ne 20 %. Tak co s tím? Tyčinky si vyrobte. Výhodou domácích tyčinek je, mimo jiné, i fakt, že si je poskládáte ze surovin, které máte skutečně rádi, v kvalitě, kterou uznáváte, v příchutích, které preferujete.

Období šestinedělí je možná nejzranitelnějším obdobím ženy
25.02.2019
Miminko

Svým původním povoláním jsem historik, který se brzy po závěrečných státnicových zkouškách dostal k dalšímu studiu, tentokráte výživy. Nebyl to rozmar, spíše nutnost, neboť jsem onemocněla diabetem I. typu, který vyžadoval nové vědomosti. Ač by se zdálo, že jsou tyto obory diametrálně odlišné, opak je pravdou. Zrovna dnes, v tomto článku, využiji znalosti každého z nich.

Kojící maminky, snídejte!!!
18.02.2019
Kojjící maminka Hezká řádka kojících maminek, které znám, jednoduše nesnídá. Protože se stále řadím mezi maminky, které své dítko kojí, zkusila jsem si jeden den vynechat snídani. A můžu říci, že horší energetický propad jsem ještě nezažila.
Podívejme se na předkrm jinak...
16.02.2019
Předkrm V tomto článku bych se chtěla věnovat předkrmům. Jak už slovo samotné napovídá, jedná se o něco, co jíme před samotnou krmí čili před hlavním chodem. Mně se líbí anglické slovo „starter“, které dobře vyjadřuje, oč tu běží – nastartovat naše chuťové pohárky.
Kozí mléko ochrání před stresem a psychickými problémy děti i dospělé
14.02.2019
Kozí mléko

Pokud hledáte způsob, jak výrazně obohatit jídelníček, věřte, že i docela „běžná“ potravina, jako je kozí mléko, udělá s vašim zdravím hotové zázraky. Novinkou na českém trhu je Sušené kozí mléko instantní, které si určitě oblíbíte v teplé i studené kuchyni a v případě potřeby s ním můžete zcela nahradit mléko kravské.

Provoňte dům čerstvě upečeným chlebem
11.02.2019
Chléb K sepsání dnešního článku mne vede touha, prostřednictvím které bych vás ráda naučila zadělat těsto, to nechat kynout a následně z něj upéci čerstvý voňavý chléb. S prvním kváskovým pečením jsem začínala zhruba před třemi lety. Chléb se mi nedařil a tak, brzy jsem vše vzdala. Veškeré dění tohoto světa má však svůj čas. Nyní je tomu zhruba měsíc, kdy jsem opět zadělala na chléb, kynul hezky v teple, povyskočil, a když jsem jej pekla, domem se rozlila lákavá vůně čerstvého pečiva.
Máme-li doma někoho na dietě, není potřeba vařit pro každého člena rodiny zvlášť
04.02.2019
Dítě Podnět k dnešnímu článku mi dala mladá maminka, která si stěžovala, že tráví celý den v kuchyni. Jedno z dětí má alergii na lepek a bílkovinu kravského mléka, proto vaří jemu zvlášť a následně pak zbytku rodiny. U nás doma je situace obdobná, alergie na lepek, bílkovinu kravského mléka, navíc je třeba dodržovat diabetický režim, nicméně, vařím vždy jen jedno hlavní jídlo, které máme všichni společné.
Článků: 899   1 2 3 4 5 ... 90
Cukrovka - příznaky a hodnoty glykemie
Extrasystoly aneb bouchání či vynechávání srdce
Priessnitzův obklad
Nejčastější příčiny bolestí na hrudníku
Jak vyčistit ucpané cévy?
Hemoroidy - léčba, která zabírá
Štítná žláza – jak se přestat „léčit“ a raději se svépomocně uzdravovat - 1. část
Serotonin - osm přirozených způsobů, jak posílit jeho produkci a tím i dobrou náladu
Nízký krevní tlak
Warfarin - co vám u lékaře neřeknou
Správně dávkovaný chlad může snížit nemocnost o více jak 90 % (rozhovor s Liborem Mattušem)
Hemofilové nákazy
Hemoroidy - příznaky a fotky
Zvětšené uzliny na krku
Dornova metoda
(c) 2004-2019 www.celostnimedicina.cz
O násRSS