Biochemické okénko – LAUROVÁ, K TABULI! triviální název: kyselina laurová latinsky: Acidum lauricum systematický název: kyselina dodekanová Kyselina laurová je nasycená… Mgr. Tereza Viktorová 23. 01. 2021
Už naše babičky chystaly Ghí a vůbec, byly ve všem soběstačnější V současné době málokterá hospodyňka peče vlastní chleba, přepouští máslo, sbírá byliny, suší si koření,… Mgr. Zuzana Švédová, Dis. 06. 05. 2019
Příčiny zánětu zdánlivě nenápadné Významnou roli při rozvoji zánětu hrají volné radikály; ty mohou poškozovat buňky a vést k degenerativním… MUDr. Pavel Šácha 02. 01. 2019
Není margarín jako margarín II Nedávno jsem napsal článek, v němž jsem uvedl, jaký je rozdíl mezi složením másla, margarínu… 08. 05. 2018
Nebojte se tuků! Tuk, to nejsou jenom řízky, sádlo a faldy. Bez tuků bychom ve zdraví žili jen… Mgr. Alena Polakovičová 06. 05. 2018
Není margarín jako margarín Tento článek je zaměřen na otázku, co jsou vlastně náhražky másla a z čeho jsou složené… PharmDr.Tomáš Arndt 24. 04. 2018