prozdravi.cz
Vše pro vaše zdraví
krasa.cz
Vše pro vaši krásu
parfemy.cz
Značková parfumerie
hodinky.cz
Značkové hodinářství
sperky.cz
Značkové klenotnictví
vivantis.cz
Být sám sebou
logo  
lékařská poradnakatalog stránekobchod pro zdraví

Najdete nás na facebooku
Joalis


Rubrika: Výživa

Ořechy a jejich klady i zápory
20.07.2017
Mandle

V dnešním článku bych Vám chtěla nabídnout několik informací o ořechách. Sama je totiž považuji za jednu z nejúžasnějších a nejzdravějších skupin potravin. Potravinový trh nabízí i v České republice širokou nabídku druhů, ať již všeobecně známé vlašské, lískové a pistáciové ořechy, mandle, kešu, ale i méně tradiční druhy jako para ořechy, makadamové a piniové. Naopak Vás možná překvapí, že takové arašídy (z rostliny podzemnice olejné) nepatří do skupiny ořechů, ale do luštěnin.

Kapusta, superhvězda mezi zeleninou
17.07.2017
Kapusta
Dnešní článek bych velmi ráda věnovala zelenině z čeledi brukvovitých, do které řadíme rovněž i květák, brokolici, zelí či ředkev. Onen titul superhvězdy jsem si vypůjčila od amerického nutricionisty, Jonnyho Bowdena, který kapustu pokládá za vitamínový skvost, ačkoli se tak mnohým vždy nejeví. Otázkou je, zda se kapusta, častý pokrm školních jídelen, svého nedobrého statusu vůbec kdy zbaví.
Ryby na talíři českého strávníka
13.07.2017
Ryba
Dnešním článkem o rybách, které se pro léto hodí stejně jako pro zimu, bych velmi ráda navázala na článek minulý, ve kterém jsem nabízela přehled kladů a záporů konzumace hovězího masa. Ryby to na českém strávníkově talíři nemají vůbec snadné, a to ať již mluvím o rybách sladkovodních či mořských.
Klady a zápory hovězího masa
06.07.2017
Skot
Pojídání masa je obecně jedno z nejdiskutovanějších témat v lidském stravování. Rozhodne-li se člověk být vegetariánem, měl by dbát na to, aby byl jeho jídelníček pestrý a nestrádal na některé živiny. Znám totiž vegetariány, kteří pojali své přesvědčení nejíst maso tak, že například masité obědy nahrazují sladkými pokrmy (buchty se šodó, ovocné knedlíky atp.), což nevidím jako vhodné řešení. Zdali maso jíst či ne, si musí rozhodnout každý člověk sám, měl by však předem zvážit všechna pro a proti a nedělat předčasné závěry bez nastudování tohoto tématu.
O datlích…recept na banánovo-datlové muffiny
29.06.2017
Datle
Mnoho z nás má datle spojené s předvánočním časem kvůli obchodníkům, kteří je v tomto období zařazují do své nabídky vánočních potravinových produktů. Já Vám ráda předložím informace o datlích i nyní, uprostřed léta, neboť datle mají u mě v kuchyni vyhrazené místo po celý rok. Nejčastěji však v sušené formě, kterou tady v Čechách seženeme nejsnadněji, přestože čerstvé datle obsahují méně kalorií, cukru, avšak více vitamínu C.
Léto plné chutných a osvěžujících nápojů
26.06.2017
Žena s džusem

Dnešním článkem bych se velmi ráda zaměřila na odpovídající pitný režim, kterým si lze, v průběhu horkých letních dní, zpříjemnit posezení na zahradě, u vody, v práci, případně i jízdu autem či vlakem. Americký nutricionista Jonny Bowden doporučuje na každý kilogram tělesné hmotnosti vypít zhruba 30 ml vody, nicméně, každý z nás jsme jedinečný a fungujeme dle svých vlastních tělesných principů, plynoucích dle specifických zákonů. Proto, snažme se tedy především naslouchat potřebám vlastního těla.

Vitality green mix
20.06.2017
Vitality green mix
Revoluční doplněk stravy na podporu imunitního systému, ve kterém najdete jedinečnou kombinaci zelené složky a extraktů ze superpotravin.
7 snadno dostupných potravin, které jsou víc než „super“
11.06.2017
Salát - rajčata a špenát
Superfoods frčí a není se čemu divit. Tyhle přírodní klenoty jsou plné antioxidantů, vitaminů a minerálů. Věděli jste však, že i u nás jsou k mání desítky úžasných přírodních skvostů, které obsahují nespočet zdraví prospěšných látek? Navíc jsou dobře dostupné a vynikající…
Veganství má striktní pravidla
08.06.2017
Zelenina
Podle definice, veganství zahrnuje druh stravy, filozofii a životní styl spočívající v odmítnutí konzumace živočišných produktů. Na rozdíl od běžných vegetariánů se tedy vegani zříkají ve svém stravování nejen masa, ale i vajec, mléčných výrobků, nebo třeba medu. Mnoho veganů z přesvědčení odmítá využití (či zneužití) zvířat jednak pro lidské stravování, ale také nesouhlasí s rybařením, myslivostí, kožešinovým průmyslem, cirkusy či zoo. Důslednější vegani jsou proti používání výrobků z kůže, vlny a hedvábí nebo kosmetiky testované na zvířatech.
O pšenici špaldě… recept na rychlý špaldový chléb
01.06.2017
Pšenice
V této rubrice píši o potravinách, o kterých se domnívám, že určitě stojí za zmínku.  I proto se vyloženě třesu na to, že se Vám můžu rozepsat o mé velmi oblíbené plodině! Tou vyvolenou je totiž moje nejoblíbenější obilovina – špalda. Celým názvem pšenice špalda, neboť špalda je opravdu druhem známé klasiky. Musím se Vám přiznat, že lidem klasickou bílou pšenici příliš nedoporučuji ke každodennímu stravování, avšak rozhodnutí vždy nechávám na nich. Osobně se ale klasické pšenici vyhýbám a naopak velmi vyhledávám špaldu ve všech možných formách – v pečivu, těstovinách, kroupách, vločkách…
Článků: 752   1 2 3 4 5 ... 76
Emocionální kolotoč
Cukrovka - příznaky a hodnoty glykemie
Hemoroidy - léčba, která zabírá
VIDEO: Proč nízkokalorické diety nefungují?
Hořčík - symbol klidu a míru v těle
5 tipů, jak zatočit s letními obtížemi přírodní cestou: Proti pocení šalvěj, na štípance olše
Priessnitzův obklad
4+2 způsoby, jak rozproudit lymfu!
Skořice – cinsulin
TAJEMSTVÍ RELAXACE A JÓGA NA HORÁCH - Třídenní workshop
(c) 2004-2017 www.celostnimedicina.cz
O násRSS