Voňavá dýňová polévka

Dýňová polévka se zabydlela už téměř ve všech domácnostech. Není divu. Tato krémová, sytá polévka se dá se připravit na spoustu způsobů. Naše je okořeněná badyánem, skořicí a zázvorem, a tak vám bude připomínat Vánoce. Pochutnáte si na ní ale kdykoliv.

Ingredience

  • 1 dýně hokkaido
  • 2 cibule
  • 1 lžíce čerstvého zázvoru

Jak na to?

  1. Dýni umyjte, vydlabejte semínka a nakrájejte na měsíčky. Smíchejte se 2 lžícemi oleje, hrubozrnnou solí, provensálským kořením a pečte do měkka při 170 °C.
  2. Cibuli nakrájejte nahrubo a osmahněte na oleji. Přidejte červenou čočku, badyán, skořici, zázvor, osmahněte a zalijte 1 litrem vody. Vařte asi 15 minut.
  3. Z vývaru vyjměte koření, přidejte upečenou dýni, povařte a rozmixujte do hladkého krému.
  4. Polévku zjemněte na talíři rostlinnou smetanou a posypejte opraženým sezamovým semínkem.

Dobrou chuť.

Zpět nahoru