prozdravi.cz
Vše pro vaše zdraví
krasa.cz
Vše pro vaši krásu
parfemy.cz
Značková parfumerie
hodinky.cz
Značkové hodinářství
sperky.cz
Značkové klenotnictví
vivantis.cz
Být sám sebou
logo  
lékařská poradnakatalog stránekobchod pro zdraví

Najdete nás na facebooku
Joalis


Vitamín D - vyšší příjem pravděpodobně snižuje riziko rakoviny, roztroušené sklerózy a cukrovky na polovinu

30.08.2011
Dle výsledků výzkumu, které byly nedávno publikovány v časopise Anticancer Research (Výzkum proti rakovině), vědci z University of California (UC) San Diego School of Medicine a Creighton University School of Medicine v Omaze zjistili, že většina lidí potřebuje mnohem vyšší příjem vitamínu D.

Tímto jednoduchým krokem lze snížit riziko vzniku vážných nemocí – včetně rakoviny – zhruba o 50 procent.



Nová studie se týkala výzkumu, kterého se zúčastnilo několik tisíc dobrovolníků, kteří brali doplňky stravy obsahující 1000 až 10 000 IU vitamínu D denně. Výzkumníci odebírali účastníkům krev, aby zjistili hladinu 25-vitaminu D, což je převažující forma vitamínu D cirkulující v krevním oběhu.



„Zjistili jsme, že denní dávka vitaminu D u dospělých osob by se měla pohybovat v rozmezí 4 000 až 8 000 IU, aby byla zajištěna hladina vitamínu D v krvi potřebná k snížení rizika na polovinu u několika nemocí – rakoviny prsu, rakoviny tlustého střeva, roztroušené sklerózy a cukrovky typu 1“, řekl médiím Dr. Cedric Garland, profesor rodinné a preventivní medicíny v UC San Diego Moores Cancer Center.



Dodal, že minimální množství vitamínu D potřebné k prevenci proti nemocím je mnohem vyšší než minimální dávka 400 IU denně, která byla původně předepsána ve 20. století k léčbě a prevenci rachitidy. Nicméně, zvýšení dávky vitamínu D na 4 000 IU a více denně je, dle zprávy National Academy of Sciences Institute of Medicine z prosince 2010, bezpečné.



„Většina vědců, kteří se zabývají problematikou vitaminu D, věří, že 40 až 60 ng/ml je přiměřená koncentrace 25-vitaminu D v krvi potřebná k prevenci většiny chorob souvisejících s nedostatkem vitamínu D,“ řekl Dr. Garland. „ Bohužel, dle výsledků nedávného výzkumu (National Health and Nutrition Examination Survey), pouze 10 procent americké populace dosahuje těchto hodnot, přičemž se převážně jedná o lidi pracující venku.“



Významný biomedicínský vědec Robert P. Heaney, doktor z Creighton University řekl, že výsledky nové studie založené na desetiletích výzkumu benefitů vitamínu D na zdraví ho nepřekvapily. „Teď je čas prakticky pro každého začít brát víc vitamínu D jako prevenci některých vážnějších typů rakoviny, některých dalších vážných onemocnění a zlomenin,“ řekl Dr. Heaney tisku.


30.08.2011
autor: S. L. Baker
zdroj: Z www.naturalnews.com volně přeložila Viktoria Kopecká.
další články v rubrice: Výživové doplňky


 
Bioženy ohrožují zemi
Vyvážená strava - pomoc při překyselení
Vitamín B3 – Niacin
Dýně Hokaido
Cukrovka - příznaky a hodnoty glykemie
Hemeroidy - léčba, která zabírá
Překyselení organismu a zrádnost jeho jednoduchých řešení
Mládež, alkohol a oparový virus
Jak snížit hladinu škodlivého LDL cholesterolu přirozenou cestou
Priessnitzův obklad
(c) 2004-2016 www.celostnimedicina.cz
O násRSS