Rádi vám upravujeme nabídku na míru, ale abychom to zvládli, používáme k tomu soubory cookie.
Používáním tohoto webu s tím souhlasíte. Více informací
OK
prozdravi.cz
Vše pro vaše zdraví
krasa.cz
Vše pro vaši krásu
parfemy.cz
Značková parfumerie
hodinky.cz
Značkové hodinářství
sperky.cz
Značkové klenotnictví
vivantis.cz
Být sám sebou
logo  
lékařská poradnakatalog stránekobchod pro zdraví


Veggie burger

29.04.2019
burger Vynikající Veggie burger nesmí chybět ve vašem jídelníčku!

 

Ingredience

  • 150 g vařených fazolí

  • 100 g vařené quinoy

  • 100 g žampionů

  • 60 g strouhanky

  • 50 g tofu natural

  • 50 g spařeného špenátu

  • 50 g pečené červené řepy

  • 1 cibule

  • 1 biovejce

  • 3 lžíce jablečného octa

  • 2 lžíce ghí

 

  • 2 lžíce miso pasty

  • 1 lžička soli

  • 4 žemle na burgery – na oblohu

  • 4 plátky biosýra – na oblohu

  • 4 listy baby římského salátu – na oblohu

  • 8 plátků rajčete – na oblohu

  • 12 plátků nakládané okurky – na oblohu

  • 2 lžíce majonézy – na oblohu

  • 2 lžíce kečupu – na oblohu

  • půl lžičky uzené papriky – na oblohu

 



Jak na to?

burger
  1. Žampiony očistěte a nakrájejte na menší dílky. Cibuli oloupejte a nasekejte nadrobno. V nepřilnavé pánvi rozehřejte lžíci ghí. Přidejte žampiony a nechte pomalu restovat, dokud nepustí většinu vody. Přidejte cibuli a společně pokračujte dalších 5 minut.

  2. Přidejte rozmačkané fazole, nastrouhanou pečenou řepu a miso pastu. Promíchejte a chvili společně orestujte. Zastříkněte jablečným octem a nechte vyvařit a vstřebat.

  3. Směs přeneste do mísy a nechte chvíli vychladnout. Přidejte quinou, strouhanku, špenát, rozdrobené tofu, biovejce a osolte. Prohnětejte a vypracujte soudržnou směs, která bude držet. Podle potřeby přidejte trochu strouhanky navíc.

  4. Směs dejte chvíli do lednice. Poté z ní vytvarujte čtyři placičky na burgery. Ty opečte na zbylém rozehřátém ghí dozlatova – z každé strany asi 3 až 4 minuty. Po prvním otočení přidejte plátek biosýra a nechte ho rozpustit.

  5. Na rozkrojené a otoastované žemle přidejte trochu rozmíchané majonézy s kečupem a uzenou paprikou. Přidejte opečený burger a ozdobte listem salátu, plátky rajčete a okurek.

 



Rady:

  • Vařené fazole: Fazole namočíme ve vodě na 8 hodin, poté uvaříme v osolené vodě doměkka. Fazole by ale ještě měly držet tvar, rozhodně by se neměly zcela rozpadat.

  • Vařená quinoa: Uvaříme v 2,5násobném množství mírně osolené vody 15 minut.

  • Pečená řepa: Řepu očistíme a pečeme rovnou ve slupce v troubě rozehřáté na 180 °C asi 1 hodinu doměkka.

  • Spařený špenát: Očištěný špenát spaříme ve vroucí osolené vodě a ihned zchladíme pod tekoucí studenou vodou. Přebytečnou vodu vymačkáme.

 

 

Související články:
Vegetariánská a veganská strava
Veganské sushi s quinoou a červenou řepou


29.04.2019
zdroj: www.countrylife.cz
další články v rubrice: Zdravé recepty


 
Cukrovka - příznaky a hodnoty glykemie
Extrasystoly aneb bouchání či vynechávání srdce
Priessnitzův obklad
Nejčastější příčiny bolestí na hrudníku
Jak vyčistit ucpané cévy?
Hemoroidy - léčba, která zabírá
Štítná žláza – jak se přestat „léčit“ a raději se svépomocně uzdravovat - 1. část
Serotonin - osm přirozených způsobů, jak posílit jeho produkci a tím i dobrou náladu
Nízký krevní tlak
Warfarin - co vám u lékaře neřeknou
Správně dávkovaný chlad může snížit nemocnost o více jak 90 % (rozhovor s Liborem Mattušem)
Hemofilové nákazy
Hemoroidy - příznaky a fotky
Zvětšené uzliny na krku
Dornova metoda

233,- Kč
(c) 2004-2019 www.celostnimedicina.cz
O násRSS