Veganský cheesecake

Vyladili jsme recepturu na cheesecake, který má k originálu tak blízko, jak jen je to ve veganské verzi možné. O ztuhnutí náplně se tu postará agar, čistě veganská želatina.

Ingredience

  • 100 g sušenek
  • 45 g kokosového oleje
  • 40 g třtinového cukru
  • 600 g kokosového krému – na náplň
  • 90 g kešu ořechů – na náplň
  • 60 g javorového sirupu – na náplň
  • 2 lžíce citronové šťávy – na náplň
  • 1a 3/4 tyčinky agaru – na náplň
  • 300 g čerstvých jahod – na omáčku
  • 30 g třtinového cukru – na omáčku
  • 1 lžička škrobu – na omáčku
  • 2 lžíce vody – na omáčku
  • 2 lžíce citronové šťávy – na omáčku

Jak na to?

  1. Kešu ořechy zalijte vodou a nechte namočené alespoň 2 hodiny. Agar zalijte vodou a nechte 30 minut nabobtnat.
  2. Sušenky rozmixujte a smíchejte v míse s rozpuštěným kokosovým olejem a třtinovým cukrem. Dno dortové formy vystelte pečicím papírem. Vsypte směs na krustu a pomocí skleničky s rovným dnem ji upěchujte. Dejte na 7 minut zapéct do trouby vyhřáté na 180 °C, pak nechte vychladnout.
  3. Do výkonného mixéru dejte scezené kešu, kokosový krém a javorový sirup a agar, ze kterého jste vymačkali přebytečnou vodu. Rozmixujte dohladka.
  4. Směs dejte do hrnce se silným dnem a na středním plameni pomalu přiveďte k mírnému varu. Průběžně míchejte, dokud se agar nerozpustí (cca 3 až 5 minut). Ke konci přidejte citronovou šťávu a promíchejte. Poté opatrně vlijte do dortové formy na vychladlou krustu a dejte alespoň na 4 hodiny do lednice ztuhnout.
  5. Jahody očistěte, nakrájejte na dílky a dejte do kastrolu spolu s cukrem a škrobem. Podlijte vodou, citronovou šťávou a za stálého míchání krátce povařte do zhoustnutí. Ztuhlý cheesecake omáčkou ozdobte.

Zdroj: www.countrylife.cz

Zpět nahoru

NOVÉ ČLÁNKY KAŽDÝ TÝDEN ZDARMA NA VÁŠ E-MAIL?

Přihlaste se zdarma k odběru novinek z webu Celostnimedicina.cz a už Vám neunikne ani jedna zajímavost ze světa celostní a alternativní medicíny.