Veganské špagety carbonara

Popisovaná zdravotní témata nemohou být náhradou za odborné zdravotní vyšetření. Pro stanovení zdravotních závěrů je vždy třeba obrátit se na lékaře.

Těstoviny carbonara ve veganské verzi jsou velmi krémové a stejně lahodné jako originál. Kešu parmazán je pak výborný způsob jak pozvednout nejen veganská italská nebo zapečená jídla.

• 6 lžic olivového oleje

• 200 g žampionů

• 1 lžička uzené soli

• 400g špaget Girolomoni

• 1 cibule

• 2 stroužky česneku

• 2 lžíce mouky

• 1 lžíce lahůdkového droždí

• 300 ml rostlinného nápoje

sůl a pepř

VEGANSKÝ PARMAZÁN

• 1 lžíce lahůdkového droždí

• 50g kešu

• 1 lžička soli

  1. Kešu ořechy rozmixujte najemno. Přidejte sůl a lahůdkové droždí.
  2. Ke 3 lžícím rozehřátého olivového oleje přidejte žampiony nakrájené na plátky, uzenou sůl a orestujte dozlatova. Těstoviny dejte vařit do vroucí osolené vody a uvařte na skus.
  3. Rozehřejte zbylý olivový olej a přidejte nakrájenou cibuli a česnek. Osolte a nechtě pomalu zesklovatět (7-10 minut). Přidejte mouku s lahůdkovým droždím, zasmahněte. Zalijte nápojem a povařte na mírném plameni 10 minut. Rozmixujte tyčovým mixérem a případně dochuťte solí.
  4. Smíchejte scezené uvařené těstoviny s připravenou omáčkou a žampiony. Před podáváním vmíchejte část parmazánu a dochuťte pepřem. Posypte zbytkem parmazánu.

zdroj : www.countrylife.cz

Zpět nahoru

NOVÉ ČLÁNKY KAŽDÝ TÝDEN ZDARMA NA VÁŠ E-MAIL?

Přihlaste se zdarma k odběru novinek z webu Celostnimedicina.cz a už Vám neunikne ani jedna zajímavost ze světa celostní a alternativní medicíny.