Veganské lasagne

Lasagne, italské velmi široké těstoviny, se připravují na víc způsobů. V našem veganském receptu jsme v náplni vsadili na kombinaci špenátu a vlašských ořechů. Místo ořechů však můžete použít i rozmačkanou uvařenou cizrnu, zvýšíte tak obsah bílkovin v pokrmu.

Ingredience

  • 250 g lasagní
  • 800 g mraženého listového špenátu
  • 1 ks cibule
  • 8 ks stroužků česneku
  • 50 g vlašských ořechů
  • 4 lžíce olivového oleje
  • sůl
  • pepř
  • 60 g mouky – na bešamel
  • 50 g olivového oleje – na bešamel
  • 800 ml vody – na bešamel
  • 2 ks kostky zeleninového biobujonu- na bešamel
  • 200 ml rostlinné smetany – na bešamel
  • 2 lžíce lahůdkového droždí – na bešamel
  • muškátový oříšek – na bešamel
  • sůl – na bešamel
  • pepř – na bešamel

Jak na to?

  1. Na bešamel – v rendlíku ohřejte olej, přidejte mouku a za stálého míchání připravte světlou jíšku. Zalijte vývarem a chvíli povařte, přidejte smetanu, lahůdkové droždí a dále vařte asi 10 minut. Ke konci přidejte strouhaný muškátový oříšek a podle chuti osolte a opepřete.
  2. Špenát nechte rozmrazit a okapat. V pánvi rozehřejte olivový olej, přidejte pokrájenou cibuli a česnek a nechte pomalu zesklovatět. Přidejte špenát, zakryjte a nechte společně prohřát. Dochuťte solí a pepřem.
  3. Pekáček střídavě vyplňte bešamelem, pláty lasagní, špenátovou směsí a vlašskými ořechy nasekanými najemno. Poslední vrstva je z plátů lasagní, které zalijete bešamelem.
  4. Zakryjte alobalem a dejte do trouby rozehřáté na 200 °C. Po 25 minutách odkryjte a nechte zapéct dozlatova.

Zdroj: www.countrylife.cz

Zpět nahoru

NOVÉ ČLÁNKY KAŽDÝ TÝDEN ZDARMA NA VÁŠ E-MAIL?

Přihlaste se zdarma k odběru novinek z webu Celostnimedicina.cz a už Vám neunikne ani jedna zajímavost ze světa celostní a alternativní medicíny.