Rádi vám upravujeme nabídku na míru, ale abychom to zvládli, používáme k tomu soubory cookie.
Používáním tohoto webu s tím souhlasíte. Více informací
OK
prozdravi.cz
Vše pro vaše zdraví
krasa.cz
Vše pro vaši krásu
parfemy.cz
Značková parfumerie
hodinky.cz
Značkové hodinářství
sperky.cz
Značkové klenotnictví
vivantis.cz
Být sám sebou
logo  
lékařská poradnakatalog stránekobchod pro zdraví

Najdete nás na facebooku
Zdravá výživa


Super česnek

Vařím s láskou: bez lepku, mléka, vajec vychází potřetí (komerční sdělení)

31.10.2011

Již potřetí vychází kuchařská kniha Vařím s láskou: bez lepku, mléka, vajec, kterou napsala Zuzana Kobíková pro všechny, co kvůli zdravotním problémům (celiakie, alergie, intolerance) vaří zcela speciálně, bez lepku (obsažený v pšenici, žitu, ječmeni, ovsu), kravského mléka a slepičích vajec.

3. vydání v prvním roce existence knihy
„O knihu mají zájem nejčastěji rodiče, které potřebují vařit bez lepku, mléka, vajec pro své děti a často i pro sebe, z důvodu celiakie, potravinové alergie či intolerace i o lidi s autismem. Nebo jsou to čtenáři, kteří hledají inspiraci pro lehký styl stravování, protože vnímají, že když omezí v jídelníčku zejména lepek a mléko, cítí se lépe,“ říká autorka knihy, Zuzana Kobíková. „Knihu vydávám vlastním nákladem, s přispěním partnerů, jejichž výrobky v receptech používám.



77 sezónních receptů od snídaně po večeři
V úvodu sto třiceti stránková kniha shrnuje informace o lepku, mléku a vejcích jakožto příčinách zdravotních problémů. Složení kapitol s recepty kopíruje denní jídelníček od snídaně přes polévky, hlavní chody a saláty, až po pečivo a moučníky. Receptů je v knize přes sedmdesát, jsou laděné ve škále čtyř sezónních chutí jednotlivých ročních období a vždy označené stupněm obtížnosti přípravy 1, 2, 3, včetně nutriční i kalorické hodnoty jedné porce pokrmu.



Poctivá domácí kuchyně, nikoli dieta bez chuti
Mezi recepty nechybí „klasika“ jako obalovaný řízek, svíčková pečeně, bramborová kaše, polévkové knedlíčky či kynutý makový koláč připravené bez lepku, mléka, vajec. Další recepty i výkladové pasáže představují méně známé bezlepkové potraviny: Kukuřičná polenta, ve vývaru vařená, s pečenými žampiony podávaná, jahelník s malinami, pohanka s červenou cibulí a kmínem, kořeněná cizrnová polévka...



V receptech se pracuje sezónním ovocem, zeleninou a bylinkami, a to s dle nároků organizmu na vitamíny a minerály, ale i tak, aby zimní recepty zahřály – Zimní salát s mrkví a křenem a letní lehce ochladily – Rýžová kaše s kokosem a banánem. V knize nechybí ani podrobné výkladové pasáže o tom, jak a čím nahrazovat mléko, vejce i lepek.




Knihu Bezlepková kuchařka nejen pro celiaky naleznete v naší nabídce.


Související články:
Evropu zachvacuje bezlepková horečka
Jde to i bez pšenice – Otázky a odpovědi


31.10.2011
komerční sdělení
autor: Mgr. Zuzana Kobíková
další články v rubrice: Ostatní


 
Cukrovka - příznaky a hodnoty glykemie
Priessnitzův obklad
Mozkové vlny: Která hladina vědomí je pro zdraví nejlepší?
Hemoroidy - léčba, která zabírá
Překyselení organismu a zrádnost jeho jednoduchých řešení
5 tipů pro každodenní detoxikaci
Nízký krevní tlak
Hroznové víno – zásobárna přírodních látek
Očista tlustého střeva pomocí přírodních látek
Jak snížit hladinu škodlivého LDL cholesterolu přirozenou cestou

539,- Kč
(c) 2004-2017 www.celostnimedicina.cz
O násRSS