Rádi vám upravujeme nabídku na míru, ale abychom to zvládli, používáme k tomu soubory cookie.
Používáním tohoto webu s tím souhlasíte. Více informací
OK
prozdravi.cz
Vše pro vaše zdraví
krasa.cz
Vše pro vaši krásu
parfemy.cz
Značková parfumerie
hodinky.cz
Značkové hodinářství
sperky.cz
Značkové klenotnictví
vivantis.cz
Být sám sebou
logo  
lékařská poradnakatalog stránekobchod pro zdraví
Zdravá výživa


Ryze ženská přitažlivost

Tři porce ovoce a zeleniny snižují riziko nemocí srdce

30.01.2007
Vídeň - Tři porce ovoce a zeleniny ochrání člověka před onemocněním srdce. Vyplývá to ze studie, kterou řečtí lékaři představili na kardiologickém kongresu ve Vídni. Řecký profesor Demosthenes Panagiotakos uskutečnil průzkum, do něhož zařadil 84 lidí se srdečními problémy a 1078 zdravých dobrovolníků. Všichni dostali stejnou otázku, kolik ovoce a zeleniny jedí.

Z odpovědi vyplynulo, že pravidelně jí ovoce a zeleninu 43 procent pacientů se srdečními nemocemi a 67 procent zdravých lidí. Z nich většina jí méně než dvě porce denně. Sedm procent z lidí nemocných na srdce a deset procent zdravých dobrovolníků přitom uvedlo, že jedí více než 2,5 porce denně.


Řečtí kardiologové z porovnání těchto výpovědí a zdravotního stavu dotazovaných osob vyvodili, že lidé, kteří jedí každý den 2-3 porce ovoce a zeleniny, jsou vystaveni výrazně nižšímu riziku srdečních onemocnění ve srovnání s těmi, kteří se ovoci a zelenině zásadně vyhýbají.


Jednou porcí se např. myslí jedno jablko či pomeranč nebo větší rajče, čemuž pak odpovídá 100 g salátu či 200 g dušené zeleniny.


U lidí, kteří jedí 2,5 porce denně, se riziko srdečních onemocnění snižuje až o 70 procent. Jíst více než tři porce denně už nemá vliv na výrazné snižování rizika srdečních onemocnění," tvrdí profesor Panagiotakos.


Celková nabídka přípravků pro zdravé srdce.


Související články a videa:
Jak by měla vypadat strava v létě?
Ovocné a zeleninové šťávy
Není zelenina jako zelenina
VIDEO: Vím, co jím - ovoce a zelenina


30.01.2007
zdroj: ČTK
další články v rubrice: Výživa


 
Priessnitzův obklad
Správně dávkovaný chlad může snížit nemocnost o více jak 90 % (rozhovor s Liborem Mattušem)
Cukrovka - příznaky a hodnoty glykemie
Nejčastější příčiny bolestí na hrudníku
Hemoroidy - léčba, která zabírá
Jak vyčistit ucpané cévy?
Zdravé nepečené vánoční cukroví
Hemofilové nákazy
Proč je dobré vystavovat se nepohodlí a diskomfortu
Zdravé vánoční cukroví
Warfarin - co vám u lékaře neřeknou
Štítná žláza – jak se přestat „léčit“ a raději se svépomocně uzdravovat - 1. část
Červený čaj neboli Pu-Erh
Serotonin - osm přirozených způsobů, jak posílit jeho produkci a tím i dobrou náladu
Přetrhejte mentální vazby s nemocí. A uzdravte se…

154,- Kč
(c) 2004-2019 www.celostnimedicina.cz
O násRSS