prozdravi.cz
Vše pro vaše zdraví
krasa.cz
Vše pro vaši krásu
parfemy.cz
Značková parfumerie
hodinky.cz
Značkové hodinářství
sperky.cz
Značkové klenotnictví
vivantis.cz
Být sám sebou
logo  
lékařská poradnakatalog stránekobchod pro zdraví

Najdete nás na facebooku
Joalis


Tri-lax (komerční sdělení)

29.05.2007
Vyvážená kombinace vlákniny, jogurtové kultury, dolomitu, mořské řasy a několika dalších prospěšných látek, které upravují procesy v trávícím traktu. Tento přípravek má tři hlavní účinky. Upravuje a doplňuje střevní mikroflóru. Upravuje pravidelnost vyměšování. Působí jako antacidum, snižuje kyselost žaludečních šťáv.

Doporučuje se při zažívacích a vyměšovacích potížích a jako podpůrný prostředek při snižování nadváhy.

 

TRI-LAX - "čistič střev" s trojím účinkem:

  1. upravuje a doplňuje střevní mikroflóru
  2. upravuje pravidelnost vyměšování
  3. působí jako antacidum, upravuje kyselost

 


SLOŽENÍ PREPARÁTU:

KELP - MOŘSKÁ ŘASA
Kelp je druh mořské řasy se zajímavými a prospěšnými účinky pro lidský organismus. Kelp je ceněn pro svůj vysoký obsah stopového prvku jódu. Všichni víme, že jód je nepostradatelný pro správnou funkci štítné žlázy. Mořská řasa dále obsahuje velké množství vitamínů, minerální látek, aminokyselin a nukleových kyselin. Kelp je také zdrojem cukrů - manitolu a kyseliny alginové. Kyselina alginová je v našem preparátu velmi důležitá a plní několik funkcí. Tato kyselina je v našem organismu nestravitelná a blahodárně působí na celý trávicí trakt. V našem žaludku vytváří kyselina alginová s žaludečními kyselinami specifický gel, který obalí povrch žaludku a dolní část jícnu. Díky žaludeční peristaltice (stahům) opouští žaludek a dostává se do tenkého střeva, kde se ovšem nestráví a je vyloučena stolicí z organismu. Z toho vyplývá, že kyselina alginová vytvořením gelu efektivně neutralizuje žaludeční kyseliny a pomáhá zklidnit překyselený žaludek, který je doprovázen nepříjemným říháním a pálením žáhy. Hojivý efekt se také uplatňuje v našem střevě. Mohli bychom říci, že působí jako dokonalý čistič střev. Ze stěn tlustého střeva pacifikuje usazeniny, jedy a zabraňuje vstřebávaní těžkých kovů (stroncium, kadmium, olovo, barium, plutonium atd.). Kelp má i jiné účinky. Pozitivně ovlivňuje hladinu tuků a cholesterolu v krvi, pomáhá regulovat tělesnou váhu, snižuje shlukování krevních destiček, snižuje vysoký krevní tlak, předchází ateroskleróze cév, posiluje obranyschopnost organismu a preventivně působí proti rakovině.


PRÁŠEK Z AMERICKÉHO JILMU
Jilm americký (ulmus rubra) - je listnatý statný strom. Roste ve střední a severní části spojených států amerických. Předmětem sběru je kůra a to především její vnitřní část. Kůra se pak využívá ve formě jemně mletého prášku a obsahuje tyto chemické látky: ulmin, pryskyřice, hořčiny, třísloviny, fytosterin, kyselinu tannovou a další účinné látky.

 

V USA se v oblasti přírodní medicíny kůra používá proti kašli, při kožních chorobách a při zažívacích problémech. Nás ovšem hojivé účinky jilmu zajímají z pohledu trávicího traktu. Jemně mletá kůra pomáhá neutralizovat překyselené žaludeční šťávy a ve střevech pomáhá zvládat hnilobné procesy. Jilmová kůra izoluje kasein (mléčná bílkovina) a tím napomáhá střevnímu traktu při trávení mléka. Jilmovou kůru podáváme také u průjmů a při nepříjemných dyspepsiích (zvýšený odchod plynů, nadýmání, křeče v břiše, škroukání ve střevech atd.). Jilmová kůra je velmi oblíbeným přípravkem poslední doby a mohou ji užívat i velmi citlivý lidé.


PSYLLIUM HUSKS (PLANTAGO OVATA) indická vláknina
Psyllium je velmi perspektivní hojivá bylinka. Její výskyt je zmapován na území Jižní Evropy, Severní Ameriky a Asie. Uvádí se, že nejkvalitnější psyllium roste v Indii, kde se také velmi hojně pěstuje. Psyllium je ceněn pro svůj vysoký obsah rozpustné a nerozpustné vlákniny. Nerozpustná vláknina je tvořena nestravitelnou celulózou. Celulóza obsahuje polysacharidy ve formě nevětvené glukózy. Další druh vlákniny zastupuje hemicelluóza. Hemicelullóza patří mezi větvené monosacharidy a je složena z xylózy, arabinózy a rhamnózy. Důležitý je také obsah D - galakturonové kyseliny, která v psylliu zastupuje pektiny. Pektin je opět polysacharid a řadíme ho mezi rozpustnou vlákninu. Předností pektinu je bobtnání a vytváření slizových či hlenových látek. Po smíchání s vodou silně nabobtná a zvětší svůj obsah více jak 20krát a vytvoří gel. Zdraví prospěšná vlastnost psyllia je právě založena na obsahu vlákniny, která je netoxická, neporušuje střevní mikroflóru a také se nevstřebává. Mechanicky napomáhá snadnému a rychlému vyprazdňovaní (ve střevním traktu váže na sebe velké množství vody a tím změkčuje stolice). Vzniklý slizový gel, přináší našemu organismu značnou úlevu. Gel podporuje hojení a zklidnění všech sliznic trávicího traktu. Výhodou gelu je vysoká absorbce odpadních a toxických látek (kancerogeny). Gel využijeme s výhodou u zánětů trávicího ústrojí, při vředové chorobě žaludku, dvanáctníku a střeva, při zácpě, u hemoroidů, divertikulóza, dráždivý tračník, zlepšuje kvalitu a obvod žluči a také ke snížení nadváhy. Psyllium snižuje riziko rakoviny tlustého střeva a konečníku a podílí se na pomalém vstřebávání sacharidů v tenkém střevě což je přínosné u diabetiků II typu. Současně snižuje vysoké hladiny cholesterolu a preventivně působí na vznik kardiovaskulárních chorob. Vláknina rovněž navozuje pocit sytosti, a tím přispívá ke snižování tělesné hmotnosti. Zvětšuje objem obsahu trávicího traktu a brání příjmu dalších energeticky bohatých potravin. Právě pro tyto vlastnosti je často vláknina součástí celé řady dietních opatření.


SYROVÁTKOVÝ PRÁŠEK
Mléčná syrovátka je velmi zdravá a výživná. Syrovátka vzniká jako vedlejší produkt při výrobě sýrů nebo tvarohu a v našem preparátu plní důležité funkce. Obsahuje mnoho vitamínů B1, B2, B6, B12 a také vitamín C a E. Je bohatá na minerální látky - hořčík, fosfor, vápník, sodík a zinek. Syrovátka je zdrojem mléčného cukru (alergen), kvalitních bílkovin aminokyselin, který si náš organismus neumí sám vyrobit. Neobsahuje tuky a soli. Syrovátka pozitivně ovlivňuje metabolismus organismu a zlepšuje funkci jater, ledvin a střevního traktu. Významně podporuje tvorbu střevní mikroflóry a detoxikuje - čistí naše střeva. Uplatní se také při zánětech žaludku a střev, snižuje hladinu cholesterolu a ovlivňuje nadváhu.


Syrovátka pomáhá při špatné činnosti střevního systému (zácpa a průjem), při nedostatečné funkci jater a ledvin. Syrovátku použijeme s úspěchem u plísní, při sníženém obranyschopnosti těla, po užívání antibiotik a po prodělaných těžkých onemocnění v rámci rekonvalescence.


HROZNOVÝ CUKR
Hroznový cukr (D - glukóza) - se získává zejména z hroznového vína, ale obsahuje ho i sladké ovoce, květní nektar a med. Hroznový cukr je nejrozšířenějším cukrem v přírodě. Plní funkci rychlého zdroje energie a tím posiluje náš organismus. Hroznový cukr se uplatňuje při nechutenství, snižuje vysoký obsah cholesterolu a upravuje stolici.


MLÉČNÝ CUKR
Laktóza neboli mléčný cukr je disacharid složený z galaktózy a glukózy. V našem organismu je štěpen enzymem laktázou. Hojivé vlastnosti mléčného cukru se projeví převážně v našem tlustém střevu. Při jeho vstřebávání dochází ke snížení pH a k normalizaci střevní mikroflóry. Mléčný cukr přispívá ke zvětšení objemu a změkčení stolice a tím upravuje vyprazdňování stolice. Mléčný cukr budeme podávat při zácpě, při očistě střev a pro normalizaci střevní mikroflóry.


BENTONIT
Bentonit (křemičitan hlinito-hořečnatý) je zcela přírodní prostředek, který se získává z kvalitního velejemného jílu. Bentonit chrání a uklidňuje sliznice svým absorpčním účinkem. Z organismu dokáže odstranit bakterie, viry, toxické látky a další škodliviny. Bentonit chrání před překyselením žaludku a střevního systému (antacidum). Hliník, který je obsažen v bentonitu je krystalicky vázán, takže nedochází k jeho uvolňování a vstřebávání. Bentonit je také účinný při průjmu a dyspeptickém syndromu. Hojivé účinky bentonitu přivítají nemocní, kteří trpí nadměrnou tvorbou žaludeční kyseliny, žaludečními vředy a záněty žaludku. Bentonit také chrání žaludeční sliznici před negativními dopady některých léků (kortikoidy, salicyláty, nesteroidní antirevmatika apod.).


DOLOMIT
Dolomit obsahuje vápník a hořčík z přírodně získaného materiálu. Vápník a hořčík je nezbytný pro zdraví člověka. V našem preparátu plní dolomit specifické funkce. Chrání sliznici žaludku a tenkého střeva před kyselostí žaludeční šťávy (neutralizuje přebytečné žaludeční kyseliny). Dolomit působí proti nadýmání, při pálení žáhy a dalším nepříznivým vlivům, které zhoršují trávení.


JOGURTOVÁ KULTURA
Jogurtová kultura je pro náš organismu velmi prospěšná díky probiotickým kulturám (lactobacilus acidophilus). Hojivé účinky jogurtu jsou známe již mnoho let. Jogurtová kultura harmonizuje střevní systém, zlepšuje osídlení našich střev prospěšnými bakteriemi, brání zácpě a průjmu, zabraňuje hnilobným procesům v našich střevech a s úspěchem odstraňuje nebezpečné plísně. Při užívání antibiotik je pro naše střeva balzámem který, pohladí. V našem preparátu jogurtová kultura vhodně doplňuje a posiluje další složky a to zejména syrovátkový prášek a psyllium.


Pro koho je Trilax určen:

Trilax působí na tyto onemocnění: pálení žáhy, vředová choroba žaludku, překyselený žaludek, nadýmání, zácpa, průjem, dyspeptický syndrom a plísňové onemocnění střev. Trilax také účinkuje jako doplňkový preparát u zánětu střev, divertikulózy, hemoroidů, polypu střev, dráždivého tračníku a vysokého cholesterolu.


Trilax ocení také lidé s obezitou, při očistných kůrách, při užívání antibiotik, po "kocovině" a po operacích trávicího traktu (upravuje defekační funkce a zlepší rekonvalescenci). Trilax můžeme používat v prevenci proti nádorovým onemocněním trávicího traktu. U diabetiků II. typu je použití také možné, ale jen za předpokladu, že zahrnou množství cukru do své denní dávky.


Pro koho není Trilax určen:

Trilax nebudou užívat nemocní s hyperfunkcí štítné žlázy, při poruše vyprazdňování žaludku a při neprůchodnosti střev (ileus). Trilax není určen těhotným, dětem a lidem kteří jsou citlivý na mléčný cukr.



Přípravek Tri-Lax naleznete v naší nabídce.


29.05.2007
komerční sdělení
další články v rubrice: Ostatní


 
Stravování žen po čtyřicítce
Mocná dvojice minerálů
Zdravé vánoční cukroví
Cukrovka - příznaky a hodnoty glykemie
Jak zajistit adekvátní příjem zinku
Priessnitzův obklad
Proč je ve většině případů dobré nedělat kompromis (psychologie vyjednávání podle FBI)
Jak snížit hladinu škodlivého LDL cholesterolu přirozenou cestou
Hemeroidy - léčba, která zabírá
VIDEO: Kolikrát denně máme jíst?
(c) 2004-2016 www.celostnimedicina.cz
O násRSS