prozdravi.cz
Vše pro vaše zdraví
krasa.cz
Vše pro vaši krásu
parfemy.cz
Značková parfumerie
hodinky.cz
Značkové hodinářství
sperky.cz
Značkové klenotnictví
vivantis.cz
Být sám sebou
logo  
lékařská poradnakatalog stránekobchod pro zdraví

Najdete nás na facebooku
Joalis


Toskánská fazolová polévka

01.09.2016
Toskánská fazolová polévka
Tento recept je vyzkoušený v restauraci Country Life v Praze a připravil jej pro vás šéfkuchař Petr Klíma.
Porce 4 porce Budík 60 minut

Potřebujeme:

  • 120 g fazolí
  • 50 g červené cibule
  • 50 g mrkve
  • 1 plechovka sekaných rajčat
  • 50 g řapíkatého celeru
  • 1 stroužek česneku
  • hrst čerstvého špenátu
  • 1 lžička bujonu Würzl
  • 2 bobkové listy
  • špetka tymiánu
  • hrst čerstvé bazalky
  • lžíce třtinového cukru (nemusí být)
  • 4 lžíce olivového oleje

 

Postup:

  1. Fazole nechte 24 hodin namočené. Vodu vyměňte. Poté vařte cca 1,5 hodiny do změknutí.
  2. Na oleji osmahněte na kostky nakrájenou cibuli, přidejte nakrájenou mrkev, celer a česnek. Zalijte vodou, přidejte Würzl a koření a krátce povařte.
  3. Jakmile zelenina mírně změkne, přidejte drcená rajčata a opět krátce povařte.
  4. Vmíchejte nahrubo nakrájený špenát, uvařené fazole a bazalku. Dochuťte do sladkokysela.
Toskánská fazolová polévka

 

Přejeme Vám dobrou chuť!


Související články:
Hrstková polévka se zeleninou
Jemná polévka ze žlutého hrachu se zeleninou
Ovesná kulajda
Dodejme si optimismus
Fazolovo-houbový guláš


01.09.2016
zdroj: www.countrylife.cz
další články v rubrice: Zdravé recepty


 
Stravování žen po čtyřicítce
Mocná dvojice minerálů
Zdravé vánoční cukroví
Cukrovka - příznaky a hodnoty glykemie
Jak zajistit adekvátní příjem zinku
Proč je ve většině případů dobré nedělat kompromis (psychologie vyjednávání podle FBI)
Priessnitzův obklad
Umění emocí: rady a tipy na závěr
Jak snížit hladinu škodlivého LDL cholesterolu přirozenou cestou
Hemeroidy - léčba, která zabírá
(c) 2004-2016 www.celostnimedicina.cz
O násRSS