Teplý salát z pečených brambor a pečené cizrny

brambory e1609161786102

Popisovaná zdravotní témata nemohou být náhradou za odborné zdravotní vyšetření. Pro stanovení zdravotních závěrů je vždy třeba obrátit se na lékaře.

Jednoduchý teplý salát vyniká svou vůní a chutí díky úžasné bylinkové směsi koření na brambory. Pečená cizrna je pak další způsob, jak můžete konzumovat tuto luštěninu. Hodí se do teplých i studených salátů.

Ingredience

  • 750 g brambor
  • jedno celé balení koření na brambory Potato Fix
  • 6 lžic olivového oleje
  • 1 ks konzervy cizrny
  • 1 lžíce mletého kmínu
  • sůl
  • 2 stroužky česneku
  • 3 hrsti nasekané petrželové nati

Jak na to?

  1. Brambory oloupejte, omyjte a nakrájejte na kolečka o tloušťce asi 1 cm. V míse je smíchejte s kořením na brambory a 2 lžícemi olivového oleje. Pečte rozložené na plechu vyloženém pečicím papírem asi 25 minut na 230 °C.
  2. Cizrnu sceďte a nechte okapat. Vložte do mísy a promíchejte s 2 lžícemi olivového oleje, kmínem a solí. Na posledních pět minut pečení cizrnu přidejte do trouby k bramborám.
  3. Po upečení brambory a cizrnu smíchejte s nasekanou petrželkou. Pokapejte zálivkou z rozmačkaného česneku, soli a zbylého olivového oleje.

Zdroj: www.countrylife.cz