Rádi vám upravujeme nabídku na míru, ale abychom to zvládli, používáme k tomu soubory cookie.
Používáním tohoto webu s tím souhlasíte. Více informací
OK
prozdravi.cz
Vše pro vaše zdraví
krasa.cz
Vše pro vaši krásu
parfemy.cz
Značková parfumerie
hodinky.cz
Značkové hodinářství
sperky.cz
Značkové klenotnictví
vivantis.cz
Být sám sebou
logo  
lékařská poradnakatalog stránekobchod pro zdraví

Najdete nás na facebooku
Zdravá výživa


Super česnek

Superjídelníček – Rajská polévka

21.03.2014
Superjídelníček
Někdo zvládne přechod na zdravou stravu sám a někdo potřebuje poradit v podobě přesného jídelníčku. Pokud si tedy nevíte rady, jak si sestavit jídlo od snídaně po večeři a den za dnem, vyzkoušejte jídelníček, který pro vás připravili Petr Havlíček s Petrou Lamschovou.

1 porce (polévka + 2. jídlo): bílkoviny 36 g, tuky: 15 g, sacharidy: 49 g

 

Ingredience (porce pro 4 osoby):

  • 1 l horké vody
  • 5 g másla
  • 1 malá cibule
  • 250 g rajčat
  • 1,5 lžičky třtinového cukru
  • 75 g zakysané smetany 18% (bez škrobu)
  • 75 g bílého jogurtu (3 % tuku)
  • sůl, 3 kuličky pepře, 2 kuličky nového koření, špetka tymiánu, 1/2 bobkového listu, 1 hřebíček
  • citrónová šťáva
  • 4 – 5 lžic rýže

+ 110 g grilovaných kuřecích prsou, 120 g vařených brambor, miska míchané zeleniny, lžička lněného oleje

 

Postup:

Do hrnce s nepřilnavým povrchem dáme máslo a zpěníme na něm najemno nakrájenou cibuli. Přidáme oloupaná, nakrájená rajčata, cukr a koření a za stálého míchání dusíme asi dvacet minut. Vyndáme koření, zalijeme horkou vodou a necháme ještě chvíli provařit. Rozmixujeme ponorným mixérem a následně přidáme smetanu a jogurt. Lehce dosolíme a podle potřeby přikyselíme citronovou šťávu. Necháme probublat. Do hotové polévky přidáme dušenou rýži. Rajská polévka

 

Tip:

Ozdobte lístky bazalky a lžičkou jogurtu se smetanou.

 

Ukázka z knihy Superjídelníček.


Související články:
Hezky česky hravě a zdravě - Hovězí svíčková s celozrnným knedlíkem
Polévka z Bali
Krémová špenátová polévka
Jídlo jako životní styl III. - Tvarohovo-pudinkový krém
Co je to zdravé jídlo?


21.03.2014
autor: Ing. Petr Havlíček, Petra Lamschová
další články v rubrice: Zdravé recepty


 
Drtič kamenů… Chanca Piedra
Jak se rychle zbavit hněvu – extrémně jednoduchá japonská technika
Cukrovka - příznaky a hodnoty glykemie
Nejste špatní, protože jste nemocní!
Priessnitzův obklad
Alfa-lipoová kyselina
Jak snížit hladinu škodlivého LDL cholesterolu přirozenou cestou
Hořčík - symbol klidu a míru v těle
Zdravé nepečené vánoční cukroví
Stresové zatěžování (Tarlovova cysta)
(c) 2004-2017 www.celostnimedicina.cz
O násRSS