Rádi vám upravujeme nabídku na míru, ale abychom to zvládli, používáme k tomu soubory cookie.
Používáním tohoto webu s tím souhlasíte. Více informací
OK
prozdravi.cz
Vše pro vaše zdraví
krasa.cz
Vše pro vaši krásu
parfemy.cz
Značková parfumerie
hodinky.cz
Značkové hodinářství
sperky.cz
Značkové klenotnictví
vivantis.cz
Být sám sebou
logo  
lékařská poradnakatalog stránekobchod pro zdraví
Zdravá výživa


Ryze ženská přitažlivost

Špenátový krém s polentovými krutonky

04.05.2017
Špenátová polévka Jemná krémová špenátová polévka s pečenými polentovými krutonky.
Porce 4 porce Čas přípravy

 

40 minut

 

Polévka:

Špenátový krém

Postup:

  1. V hrnci na olivovém oleji orestujte na drobné kostičky nakrájenou cibuli. Po chvilce přidejte nadrobno nasekaný česnek a ještě chvilku restujte, ne dohněda, jen aby cibule a česnek zesklovatěly.
  2. Přidejte kurkumu a promíchejte ji, aby se rozvoněla, stačí chvilička.
  3. Vsypte špenát, vločky, nastrouhaný muškátový oříšek a vše zalijte vodou. 10minut povařte a rozmixujte tyčovým mixérem dohladka.
  4. Do polévky nalijte ovesnou smetanu, ochuťte tamari, solí a pepřem.

Podávejte s polentovými krutonky a se zastřeným vejcem nebo pro veganskou verzi s orestovaným tofu, seitanem.

 

Polentové krutony:

  • 100 g polenty
  • 400 ml vody
  • 2 lžíce lahůdkového droždí
  • 1 kostka zeleninového bujonu

Postup:

  1. Do hrnce nasypte polentu, rozdrobený bujon a lahůdkové droždí. Vše zalijte vroucí vodou a 1 minutu za stálého míchání vařte.
  2. Směs přelijte do formy (cca 25×15 cm) vyložené pečicím papírem nebo potravinářskou folií, rozetřete dohladka lžící (vrstva vysoká cca 1 cm), nechte chvilku vychladnout a dejte na 30 minut ztuhnout do lednice.
  3. Ztuhlou polentu vyklopte na prkénko, nakrájejte na kostičky přibližně 1x1 cm. Přendejte na plech, pokapejte olivovým olejem a pečte 20 minut v troubě předehřáté na 180 °C. V průběhu pečení kostičky polenty promíchejte.

 

Dobrou chuť!


Související články:
Ovesná kulajda
Hrstková polévka se zeleninou
Jemná polévka ze žlutého hrachu se zeleninou
Vegetariánství: jenom etika?
Lilkové závitky s pestem
Přeborníci bez lepku - jáhly
Houbová polévka s pohankou
Miniquiche s červenou quinoou
Zelňačka se sušenými švestkami


04.05.2017
zdroj: www.countrylife.cz
další články v rubrice: Zdravé recepty


 
Priessnitzův obklad
Správně dávkovaný chlad může snížit nemocnost o více jak 90 % (rozhovor s Liborem Mattušem)
Cukrovka - příznaky a hodnoty glykemie
Nejčastější příčiny bolestí na hrudníku
Hemoroidy - léčba, která zabírá
Jak vyčistit ucpané cévy?
Zdravé nepečené vánoční cukroví
Hemofilové nákazy
Proč je dobré vystavovat se nepohodlí a diskomfortu
Zdravé vánoční cukroví
Warfarin - co vám u lékaře neřeknou
Štítná žláza – jak se přestat „léčit“ a raději se svépomocně uzdravovat - 1. část
Červený čaj neboli Pu-Erh
Serotonin - osm přirozených způsobů, jak posílit jeho produkci a tím i dobrou náladu
Přetrhejte mentální vazby s nemocí. A uzdravte se…
(c) 2004-2019 www.celostnimedicina.cz
O násRSS