Špaldové loupáčky

Vzpomínáte, jak jste jako děti snídali loupák s bílou kávou nebo mlékem? Tyto špaldové loupáčky vám vzpomínky oživí. Jsou dobré jen tak, ale podle chuti si je můžete namazat máslem nebo marmeládou a rozhodně je vyzkoušejte i naslano s nějakým dobrým biosýrem.

 

Ingredience

 

Jak na to?

  1. Do mísy robota dejte mouku, cukr a sůl. Promíchejte a uprostřed vytvořte důlek. Přidejte polovinu rostlinného nápoje s droždím a rozmíchejte s částí mouky tak, aby vzniklo řídké těstíčko. Zakryjte a nechte vzejít kvásek.
  2. Přidejte zbylý rostlinný nápoj, rozpuštěné máslo, sirup, mleté ořechy, vanilku a žloutky. Hněťte v robotu asi 10 minut. Zakryjte a nechte těsto kynout 60 minut.
  3. Vykynuté těsto rozdělte na dva díly. Vyválejte do kruhu a rozdělte na 6 dílů ve tvaru trojúhelníku. Každý díl stočte a vytvarujte prsty do obloučku. Nechte zakryté kynout ještě asi 30 minut. Poté potřete bílkem a zasypte mákem.
  4. Pečte cca 20 minut v troubě předehřáté na 160 °C, dokud nezískají pěknou barvu.

 

Množství: 12 loupáčků
Zpět nahoru

NOVÉ ČLÁNKY KAŽDÝ TÝDEN ZDARMA NA VÁŠ E-MAIL?

Přihlaste se zdarma k odběru novinek z webu Celostnimedicina.cz a už Vám neunikne ani jedna zajímavost ze světa celostní a alternativní medicíny.