Slané Moringa lívance

cm slane moringa livance

Popisovaná zdravotní témata nemohou být náhradou za odborné zdravotní vyšetření. Pro stanovení zdravotních závěrů je vždy třeba obrátit se na lékaře.

Recept na slané lívance s Moringou plněné špenátem a čerstvým sýrem pro vás připravila výživová poradkyně Štěpánka Čápová.

Na 4 porce potřebujeme:

Postup:

  1. Sušené droždí si rozmícháme v teplé vodě a necháme ho asi 10 min pracovat.
  2. Poté smícháme s vejci, vidličkou rozšleháme, osolíme, přidáme podmáslí a syrovátku, Moringu a řádně znovu vidličkou nebo metlou promícháme.
  3. Jakmile jsou všechny tekuté ingredience spojené, přimícháme i kukuřičnou a hrachovou mouku a promícháme v hladké tekuté těsto. Necháme v pokojové teplotě cca hodinu odpočívat a kynout.
  4. Po vykynutí těsta uděláme lžící nebo naběračkou malé lívanečky, které smažíme na vyhřáté pánvi mírně potřené kokosovým olejem.
  5. Mezi dvě vrstvy lívanců vkládáme podušený špenát s česnekem či jarní cibulkou a čerstvý sýr.

Tip: Na ozdobu a příjemné křupnutí doporučuji krátce restovaná slunečnicová semínka.

Inspirujte se našimi zdravými kuchařkami.