Slané Moringa lívance

Recept na slané lívance s Moringou plněné špenátem a čerstvým sýrem pro vás připravila výživová poradkyně Štěpánka Čápová.

Na 4 porce potřebujeme:

Postup:

  1. Sušené droždí si rozmícháme v teplé vodě a necháme ho asi 10 min pracovat.
  2. Poté smícháme s vejci, vidličkou rozšleháme, osolíme, přidáme podmáslí a syrovátku, Moringu a řádně znovu vidličkou nebo metlou promícháme.
  3. Jakmile jsou všechny tekuté ingredience spojené, přimícháme i kukuřičnou a hrachovou mouku a promícháme v hladké tekuté těsto. Necháme v pokojové teplotě cca hodinu odpočívat a kynout.
  4. Po vykynutí těsta uděláme lžící nebo naběračkou malé lívanečky, které smažíme na vyhřáté pánvi mírně potřené kokosovým olejem.
  5. Mezi dvě vrstvy lívanců vkládáme podušený špenát s česnekem či jarní cibulkou a čerstvý sýr.

Tip: Na ozdobu a příjemné křupnutí doporučuji krátce restovaná slunečnicová semínka.

Inspirujte se našimi zdravými kuchařkami.

Zpět nahoru