Rostlinné kari

Tento recept je vyzkoušený v restauraci Country Life v Praze a připravil jej pro vás šéfkuchař Petr Klíma.

4 porce45 minut

Potřebujeme:

  • 300 g rostlinného masa
  • 1 cibule
  • 1 červená paprika
  • 1 žlutá paprika
  • 100 g mraženého hrášku
  • 250 g drcených rajčat
  • 2,5 lžíce kari koření
  • 1 lžička strouhaného zázvoru
  • 1 lžička třeného česneku
  • 100 ml kokosového mléka
  • 1 ks chilli papričky
  • 2 lžíce kukuřičné hladké mouky
  • olej
  • snítka koriandru
  • sůl
Postup:

  1. Na hrubo nakrájenou cibuli osmahněte na oleji do hněda, přidejte česnek, zázvor, chilli papričku a osmahněte. Přidejte kari, osmahněte a zalijte vodou.
  2. Přidejte pokrájené papriky, poduste. Přidejte drcená rajčata a opět krátce povařte.
  3. Vložte rostlinné maso, rozmrzlý hrášek a prohřejte. Podle potřeby zahustěte kukuřičnou moukou. Nakonec zjemněte kokosovým mlékem a posypte nasekaným čerstvým koriandrem.

Náš tip: Podávejte s rýží basmati.

Rostlinné kari

Přejeme Vám dobrou chuť!

Zpět nahoru