Rádi vám upravujeme nabídku na míru, ale abychom to zvládli, používáme k tomu soubory cookie.
Používáním tohoto webu s tím souhlasíte. Více informací
OK
prozdravi.cz
Vše pro vaše zdraví
krasa.cz
Vše pro vaši krásu
parfemy.cz
Značková parfumerie
hodinky.cz
Značkové hodinářství
sperky.cz
Značkové klenotnictví
vivantis.cz
Být sám sebou
logo  
lékařská poradnakatalog stránekobchod pro zdraví
Zdravá výživa


Ryze ženská přitažlivost

Recepty na vaše přání

05.07.2018
Jíme zdravě s Fit recepty 2
Do této kuchařky jsme se pustili s vervou a nadšením, přesto s rozmyslem. Pozorně jsme naslouchali reakcím na první díl a zapisovali si všechny tipy. Na vaše přání jsme tak přichystali více slaných snídaní a svačin a častěji pracovali s masem.

Možná si všimnete, že recepty jsou o něco odvážnější a hravější. Zkoušeli jsme nové postupy i kombinace zajímavých surovin. Inu, jak dospíváme my a naše schopnosti, dospívá i kuchařka. Stále jsme se ale drželi svých hlavních zásad:

  • Recepty jsou zdravé a z poctivých surovin.
  • Postupy zvládne i kuchař začátečník.
  • Většinu surovin najdete v běžném supermarketu.

 

Zapečené batáty s hovězím masem

Nutriční informace na 1 porci: 694 kcal 36 g bílkovin 34 g sacharidů 46 g tuků

 

Zapečené batáty

 

Troubu předehřejeme na 180 °C. Batáty potřeme 2 lžícemi olivového oleje, několikrát propíchneme vidličkou a každý batát podélně rozřízneme. Batáty dáme na plech vyložený pečícím papírem, vložíme do trouby a pečeme při 170-180 °C cca 50 minut.

Mezitím na pánvi rozehřejeme 1 lžíci přepuštěného másla. Na něm 2-3 minuty restujeme najemno nakrájenou šalotku. Přidáme utřené stroužky česneku společně s hovězím masem a opékáme cca 10-12 minut. Následně k masu přidáme kadeřávek společně s pažitkou a promícháme.

Batáty vyndáme z trouby a rovnoměrně je naplníme masovou směsí. Nakonec každý batát posypeme polovinou nastrouhaného feta sýru, dochutíme solí a pepřem a podáváme.

 

TIP: Místo kadeřávku můžeme použít například baby špenát nebo rukolu.

 

Ukázka z knihy Jíme zdravě s Fitrecepty II.


Související články:
Břicháč Tom a Lucie - Zdravě žít je láskou na celý život
Rychlovky a chuťovky Břicháče Toma
Jíme zdravě s Fitrecepty
Stravování podle zdravého selského rozumu


05.07.2018
další články v rubrice: Zdravé recepty


 
Priessnitzův obklad
Správně dávkovaný chlad může snížit nemocnost o více jak 90 % (rozhovor s Liborem Mattušem)
Cukrovka - příznaky a hodnoty glykemie
Nejčastější příčiny bolestí na hrudníku
Hemoroidy - léčba, která zabírá
Jak vyčistit ucpané cévy?
Zdravé nepečené vánoční cukroví
Hemofilové nákazy
Proč je dobré vystavovat se nepohodlí a diskomfortu
Zdravé vánoční cukroví
Warfarin - co vám u lékaře neřeknou
Štítná žláza – jak se přestat „léčit“ a raději se svépomocně uzdravovat - 1. část
Červený čaj neboli Pu-Erh
Serotonin - osm přirozených způsobů, jak posílit jeho produkci a tím i dobrou náladu
Přetrhejte mentální vazby s nemocí. A uzdravte se…
(c) 2004-2019 www.celostnimedicina.cz
O násRSS