Rádi vám upravujeme nabídku na míru, ale abychom to zvládli, používáme k tomu soubory cookie.
Používáním tohoto webu s tím souhlasíte. Více informací
OK
prozdravi.cz
Vše pro vaše zdraví
krasa.cz
Vše pro vaši krásu
parfemy.cz
Značková parfumerie
hodinky.cz
Značkové hodinářství
sperky.cz
Značkové klenotnictví
vivantis.cz
Být sám sebou
logo  
lékařská poradnakatalog stránekobchod pro zdraví

Najdete nás na facebooku
Zdravá výživa


Ryze ženská přitažlivost

Recepty na vaše přání

05.07.2018
Jíme zdravě s Fit recepty 2
Do této kuchařky jsme se pustili s vervou a nadšením, přesto s rozmyslem. Pozorně jsme naslouchali reakcím na první díl a zapisovali si všechny tipy. Na vaše přání jsme tak přichystali více slaných snídaní a svačin a častěji pracovali s masem.

Možná si všimnete, že recepty jsou o něco odvážnější a hravější. Zkoušeli jsme nové postupy i kombinace zajímavých surovin. Inu, jak dospíváme my a naše schopnosti, dospívá i kuchařka. Stále jsme se ale drželi svých hlavních zásad:

  • Recepty jsou zdravé a z poctivých surovin.
  • Postupy zvládne i kuchař začátečník.
  • Většinu surovin najdete v běžném supermarketu.

 

Zapečené batáty s hovězím masem

Nutriční informace na 1 porci: 694 kcal 36 g bílkovin 34 g sacharidů 46 g tuků

 

Zapečené batáty

 

Troubu předehřejeme na 180 °C. Batáty potřeme 2 lžícemi olivového oleje, několikrát propíchneme vidličkou a každý batát podélně rozřízneme. Batáty dáme na plech vyložený pečícím papírem, vložíme do trouby a pečeme při 170-180 °C cca 50 minut.

Mezitím na pánvi rozehřejeme 1 lžíci přepuštěného másla. Na něm 2-3 minuty restujeme najemno nakrájenou šalotku. Přidáme utřené stroužky česneku společně s hovězím masem a opékáme cca 10-12 minut. Následně k masu přidáme kadeřávek společně s pažitkou a promícháme.

Batáty vyndáme z trouby a rovnoměrně je naplníme masovou směsí. Nakonec každý batát posypeme polovinou nastrouhaného feta sýru, dochutíme solí a pepřem a podáváme.

 

TIP: Místo kadeřávku můžeme použít například baby špenát nebo rukolu.

 

Ukázka z knihy Jíme zdravě s Fitrecepty II.


Související články:
Břicháč Tom a Lucie - Zdravě žít je láskou na celý život
Rychlovky a chuťovky Břicháče Toma
Jíme zdravě s Fitrecepty
Stravování podle zdravého selského rozumu


05.07.2018
další články v rubrice: Zdravé recepty


 
Čím víc léků, tím víc nemocí... aneb porozumění místo boje
Jíst jedno jídlo denně - cesta k omlazení i dlouhověkosti, která není pro každého
Priessnitzův obklad
Sušení ovoce a zeleniny
Cukrovka - příznaky a hodnoty glykemie
Hemoroidy - léčba, která zabírá
Červená fermentovaná rýže
Jaké největší stravovací chyby děláme
Nemoc není zlo, umožňuje člověku zlepšit charakter
Nejčastější příčiny bolestí na hrudníku
(c) 2004-2018 www.celostnimedicina.cz
O násRSS