Rádi vám upravujeme nabídku na míru, ale abychom to zvládli, používáme k tomu soubory cookie.
Používáním tohoto webu s tím souhlasíte. Více informací
OK
prozdravi.cz
Vše pro vaše zdraví
krasa.cz
Vše pro vaši krásu
parfemy.cz
Značková parfumerie
hodinky.cz
Značkové hodinářství
sperky.cz
Značkové klenotnictví
vivantis.cz
Být sám sebou
logo  
lékařská poradnakatalog stránekobchod pro zdraví

Najdete nás na facebooku
Zdravá výživa


Super česnek

Raw recepty - Tatarka, hranolky a RAW hořčice

14.01.2016
Hořčice
V minulosti se používala léčebně tzv. hořčičná placka, směs pšeničné, hořčičné mouky a vody (případně jen hořčičná mouka). Přikládala se na bolestivá místa a jejich prokrvením pomáhala probudit vlastní léčebné síly organismu. Hořčici známe především jako semínka a z nich vyrobený pokrm „hořčici“. Ale vynikající a velmi chutné jsou její zelené listy, přidáním do salátu mu dodají skvělou kořeněnou chuť. Ve vitariánské kuchyni je hořčice vhodná pro svou záhřevnost především v zimních pokrmech.

Raw hořčice

Ingredience:

  • 3 lžíce bio hořčice – umeleme
  • 1/2 hrnku kešu ořechů
  • Šťáva z 1 a 1/2 citronu
  • Voda na rozředění dle potřeby
  • 1 lžička kurkumy

Vše na jemno umixujeme. Uchováváme v lednici v zavřené skleničce. Z tohoto množství přibližně zhotovíme 250 g skleničku.

Raw hořčice Raw horčice

 

 

Tatarka

Ingredience:

  • 1 a 1/2 hrnku kešu ořechů (namočit na 4 hod.)
  • citronová šťáva dle chuti
  • v případě potřeby špetka soli
  • cca 1 hrnek vody

Přidáme na jemno nakrájenou červenou cibulku, raw hořčici a 4 barevný pepř.

 

Hranolky

Cuketu nebo bílou ředkev nakrájíme na drobné hranolky a přidáme trochu olivového oleje, v němž rozmícháme kurkumu nebo kari a promícháme.


Související články:
Pohankový závin
Zdravý vánoční salát
„Sýrový“ dip a další omáčky k nachoskám nejen pro vegany a celiaky
Směs z vlašských ořechů
Celerový salát se žampiony a pepřovou kešu zálivkou
Hořčičné semínko, železná zásobárna zinku


14.01.2016
autor: Anna Hýžová
další články v rubrice: Zdravé recepty


 
Minerální látky - jejich zdroje a význam pro organismus
Perila křovitá (Perilla frutescens)
Lysin – životně důležitá aminokyselina
Proč je krevní skupina 0 více méně masožravá a proč A preferuje spíše vegetariánský způsob života?
Tipy, jak ulevit slinivce
Priessnitzův obklad
Dělejte věci úplně jinak, než se očekává a jste zvyklí
Co pomáhá na vyčerpanost a jak pomoci sám sobě při chronické nemoci – 2. část rozhovoru s Terezou Kramerovou
Cukrovka - příznaky a hodnoty glykemie
Jak ulevit nemocným orgánům, rozpustit bolest a pochopit strach – 1. část rozhovoru s Terezou Kramerovou

293,- Kč
(c) 2004-2018 www.celostnimedicina.cz
O násRSS