R.I.M. concentrate (extrakty z plodů révy vinné a pivních kvasnic)

Jde o směs extraktu z plodů révy vinné s obsahem glykosidů s extraktem z pivních kvasnic, které obsahují trans-resveratrol a jeho beta-1,3/1,6 D-glukan v poměru 1:1.

Co je R.I.M. koncentrát

Některé přírodní přípravky mohou obsahovat, jako jednou ze složek, tzv. R.I.M. concentrate. Tento koncentrát obsahuje směs extraktu z plodů révy vinné s obsahem glykosidů a extraktem z pivních kvasnic s obsahem trans-resveratrolu a jeho beta-1,3/1,6 D-glukanu v poměru 1:1.

Jak se dají charakterizovat jednotlivé jeho složky?

Vinná réva

Vinná réva patří mezi uznávané zdroje přírodních látek. Obsahuje vitamín C a kromě vitamínu B12 i ostatní vitamíny skupiny B. Z minerálních látek obsahuje zejména mangan, hořčík a draslík. Hroznové víno podporuje průchod moči ledvinami, močovým měchýřem a močovými cestami. Slupky vinných hroznů jsou bohaté na vlákninu, která příznivě ovlivňuje činnost střev.

Pivní (pivovarské) kvasnice

Pivní (pivovarské) kvasnice jsou vedlejší produkt při výrobě piva. Jsou známým zdrojem řady vitamínů ze skupiny B včetně kyseliny pangamové (vitamin B15). Rovněž obsahují velké množství minerálních látek – fosforu, draslíku, vápníku, železa, jódu, zinku či mědi. Dále pak esenciální aminokyseliny a nenasycené mastné kyseliny. Jsou doporučovány při zvýšené fyzické či psychické zátěži, na zvýšení chuti k jídlu a jako doplněk celkové léčby po prodělaném zánětu jater.

Resveratrol

Další látka, resveratrol je především známá jako antioxidant, který působí proti negativnímu vlivu škodlivých volných radikálů, vyskytujících se v okolním životním prostředí. Po chemické stránce je to derivát stilbenu. Jeho největším zdrojem jsou slupky a jadérka modré révy vinné, ale vyskytuje se v řadě dalších druhů ovoce (například černém rybízu, borůvkách nebo moruších). Proto se ve velkém množství objevuje v červeném víně (méně již v bílém či růžovém).

Beta glukan

Poslední z látek je beta glukan. Jedná se o komplexní přírodní polysacharid, často se vyskytující v přírodě. Je znám především tím, že podporuje imunitní reakce v případě napadení organismu infekcí. Některé zdroje uvádějí, že pozitivně působí při snižování hladiny cholesterolu v krvi a udržování optimální hladiny cukru v krvi.

 

Zpět nahoru

CHCETE SE PŘIHLÁSIT K ODBĚRU MAGAZÍNU CELOSTNÍ MEDICÍNY?

Přihlaste se k odběru novinek z webu Celostnimedicina.cz a už Vám neunikne ani jedna zajímavost ze světa celostní a alternativní medicíny.