Recept na lahodné quinoové placičky s citronovým dipem

cm quinooveplacicky

Popisovaná zdravotní témata nemohou být náhradou za odborné zdravotní vyšetření. Pro stanovení zdravotních závěrů je vždy třeba obrátit se na lékaře.

Potřebujete připravit pokrm, který má být chutný teplý i studený, zdravý, dá se konzumovat s různými přílohami, dobře se přenáší například na piknik nebo jako oběd v krabičce, je variabilní… Co vám vyjde? No přece placičky!

Porce: 4 (12 kusů)

Příprava: 45 minut

Potřebné suroviny:

Quinoové placičky
  • 600 g cukety
  • 50 g bílé quinoy
  • 150 g hrašky na obalování
  • 50 g slunečnicových semínek
  • 1 lžíčka kurkumy
  • 1 lžíčka mletého římského kmínu
  • 1 lžíčka mořské soli
  • kvalitní avokádový olej na smažení
  • 100 g sojanézy
  • 1,5 stroužku česneku
  • 1 lžíce citronové šťávy

Postup:

1)

Cuketu očistěte a zbavte stopky. Pokud je větší, odstraňte střed se semínky a oloupejte. Nastrouhejte na struhadle nahrubo. Dejte do cedníku, osolte a nechte chvíli vykapat.

2)

Quinou uvařte dle návodu na obale.

3)

Jeden stroužek česneku oloupejte a nastrouhejte na-jemno.

4)

V míse rozmíchejte hrašku, kurkumu a římský kmín. Přidejte cuketu, quinou, česnek, slunečnicová semínka a směs promíchejte. Rozdělte na menší díly, ze kterých vytvoříte placičky.

5) 

V pánvi rozehřejte vrstvu oleje (asi 1cm na výšku). Postupně placičky smažte z obou stran dozlatova. Dejte stranou na ubrousek a zbavte přebytečného tuku.

6)

V misce promíchejte sojanézu s polovinou stroužku česneku. Dochuťte citronem a podávejte spolu s placičkami.

DOBROU CHUŤ!

Celková nabídka zdravých kuchařek.