prozdravi.cz
Vše pro vaše zdraví
krasa.cz
Vše pro vaši krásu
parfemy.cz
Značková parfumerie
hodinky.cz
Značkové hodinářství
sperky.cz
Značkové klenotnictví
vivantis.cz
Být sám sebou
logo  
lékařská poradnakatalog stránekobchod pro zdraví
Zdravá výživa


Ryze ženská přitažlivost

Rubrika: Přírodní léčba

Lecitin – nenápadný pomocník pro dobrou paměť a zdravé srdce
11.12.2018

Lecitin získal svoje jméno z řeckého slova pro žloutek - „lekithos“. Je obsažen například ve vejcích nebo ořeších. Lecitin je jednak klasický název pro fosfatidylcholin, ale také se jedná o společné označení pro skupinu tuků, přesněji fosfolipidy, které jsou složené z mastné kyseliny, glycerolu, kyseliny fosforečné a cholinu. Ty jsou složkou vnější buněčné membrány živočichů a rostlin. Lecitin je průvodní látkou tuků a mastných kyselin a nejvíce se nachází ve vaječných žloutcích a buňkách semen rostlin. Lecitin, vzhledem k vysokému podílu esenciálních mastných kyselin, dokáže v krevním oběhu rozpouštět škodlivý LDL cholesterol. Ten pak snadno projde i těmi nejtenčími cévami a nemá tendenci se v nich usazovat.

PREBIOTIKA A JEJICH PODSTATNÝ VLIV NA IMUNITNÍ SYSTÉM
10.12.2018
Prebiotika

Jako prebiotika označujeme nestravitelné složky stravy, které představující důležitý substrát pro růst a aktivitu střevní mikroflóry – především pro bifidobakterie a laktobacily. Mezi prebiotika patří některé oligosacharidy – fruktooligosacharidy, inulin, galaktooligosacharidy. K sacharidům s prebiotickými účinky bývají zahrnovány také xylooligosacharidy.

Pupalkový olej pro zdraví a krásu
04.12.2018
Pupalka

Pupalkový olej patří mezi nejoblíbenější oleje, ale má i své místo při užívání vnitřně.

Na 100 % účinné enzymy, miliardy bakterií a všestranné „céčko“
04.12.2018
Viva enzym

Viva Enzym vstupuje do nabídky přírodních přípravků s ambiciózním cílem překonat všemožné enzymatické přípravky. Čím se snaží Viva Enzym nás zaujmout?

Laktóza - skrytý problém
02.12.2018
Laktóza Některým lidem vadí mléko, dokonce i skryté mléko - v pečivu, v sušenkách apod. Že za tímto problémem může stát primárně laktózová intolerance, mnozí netuší...
Vlákninou proti nemocem
28.11.2018
Vláknina Musím vzpomenout na doby, kdy se vláknina považovala za balast, tj. za něco, co projde střevem, nespotřebuje se a k ničemu užitečnému není. Ale tento názor se časem měnil a vláknina začala nabývat na důležitosti, a to hlavně vzhledem k narůstajícímu počtu rakoviny tlustého střeva, dále k chronickým zácpám, hemoroidům a konečně obezitě.
Co je Guduchi?
28.11.2018
Chebule srdcovita

Guduchi je česky Chebule srdčitá a latinsky: Tinospora cordifolia, také je známá jako amrit. Je jednou z nejcennějších bylin v přírodní ajurvédské lékárně. Podle mýtu, starými bohy byl vytvořen ambrosiální nektar, který poskytoval nesmrtelnost každému, kdo ho pil. Nektar byl pojmenován amrit, což je sanskrtské slovo, které znamená "nezničitelný nebo nesmrtelný".

Jak se připravit na zimní únavu
27.11.2018
Únava zimní podzimní

Zimní únava je problém pro většinu z nás. Po teplém létě, plném aktivit během dovolených, svátků či víkendů přichází podzim a zima s návratem do pravidelného zaměstnání či do školy. Při něm jsme vystaveni okolnostem, které ohrožují naše zdraví. Je to jednak únava z práce či studia, jednak také stres, který přichází v souvislosti s prací v kolektivu a se zadanými úkoly. Mnoho z nás také řeší různé resty, které si odložili právě v zimním období. Podzim je také typický náhlými změnami počasí (alespoň v posledních letech). Po teplém babím létě může tak teplota poklesnout během jednoho dvou dnů až k nule. To řada z nás špatně snáší a výsledkem je oslabená imunita, která je živnou půdou pro vznik různých infekcí, nejen onemocnění horních cest dýchacích nebo chřipky, která jsou virového původu.

Pět kroků ke zdravým kloubům
26.11.2018
Kloub Naše klouby jsou tím, co nás udržuje v pohybu a umožňuje nám aktivní životní styl. S přibývajícím věkem jsou však kloubní chrupavky stále více zatěžovány a dochází k jejich opotřebování – klouby následně ztrácejí svou přirozenou pružnost a začnou se o slovo hlásit bolestí. Co dělat, abychom svůj pohybový aparát udrželi co nejdéle v kondici?
Doba "masožroutská"
25.11.2018
Maso

Člověk není masožravec - člověk je všežravec. A maso by v našem jídelníčku rozhodně nemělo hrát hlavní roli. Mělo by jej zpestřovat, tak, jako tomu bylo kdysi. Naši předkové konzumovali maso svátečně, většinou jednou až dvakrát týdně. Rádi jím také zpestřovali jídelníček při slavnostních chvílích, jakými byly svatba nebo posvícení. Maso byla lahůdka.

Článků: 346   1 2 3 4 5 ... 35
Priessnitzův obklad
Hemofilové nákazy
Cukrovka - příznaky a hodnoty glykemie
Proč je dobré vystavovat se nepohodlí a diskomfortu
Přetrhejte mentální vazby s nemocí. A uzdravte se…
Nejčastější příčiny bolestí na hrudníku
Hemoroidy - léčba, která zabírá
Zdravé vánoční cukroví
Zdravé nepečené vánoční cukroví
Není losos jako losos
Červený čaj neboli Pu-Erh
Význam železa ve stravě
Klinický obraz nemoci dnešní doby
Jak vyčistit ucpané cévy?
Laktóza - skrytý problém

734,- Kč
(c) 2004-2018 www.celostnimedicina.cz
O násRSS