prozdravi.cz
Vše pro vaše zdraví
krasa.cz
Vše pro vaši krásu
parfemy.cz
Značková parfumerie
hodinky.cz
Značkové hodinářství
sperky.cz
Značkové klenotnictví
vivantis.cz
Být sám sebou
logo  
lékařská poradnakatalog stránekobchod pro zdraví
Zdravá výživa


Ryze ženská přitažlivost

Rubrika: Prevence

Vlasy: když padají víc, než by měly…
02.09.2018
Vlasy

Vlasy jsou korunou krásy, říká se. Téměř polovina populace však o svou korunu přijde. Někdo dočasně, jiný natrvalo. Proč vlasy vypadávají a jak tomu zabránit? Na to se zaměříme v dnešním článku.

Vláknina a její účinky na lidský organismus: proč se vyplatí její pravidelný příjem?
30.08.2018
Vláknina

Zajímáte-li se o zdravý životní styl, pak vám pojem vláknina nebude tak úplně cizí. Pokud navíc dbáte o vyvážený jídelníček, pak je naprosto jednoznačné, že si příjem vlákniny pečlivě hlídáte. Víte ale, proč je tato látka pro lidský organismus tak moc důležitá a z jakých potravin ji lze získat?

Účinky astaxanthinu na organismus
27.08.2018
Astaxanthin
Astaxanthin má díky svým antioxidačním schopnostem blahodárný vliv na celý organismus. Existuje celá řada studií, které se vlivem astaxanthinu na lidské tělo zabývají, proto vám přinášíme stručný soubor výsledků mnoha vědeckých studií, které se vlivem astaxanthinu na různé části organismu zabývají.
Čekanka – zázračný plevel
26.08.2018
Čekanka

Najdeme ji téměř všude: na polích, loukách, mýtinách i podél cest. Čekanka obecná kvete od začátku léta až do konce podzimu, proto vám nic nebrání v tom si tento zázračný přírodní všelék dojít natrhat a nasušit. Využívá se nejvíce právě květ, ale také nať a kořen. Právě ten je nejúčinnější.

Jak si při letním grilování dopřát bez rizik a bez výčitek?
23.08.2018
Letní grilování bez rizik Téma příspěvku se nabízelo pro tentokrát snadně. Letní sezóna je při letošních extrémních teplotách zahájena o měsíc dříve. Spousta lidí má období léta spojeno s koupáním, výlety, dovolenou, i s večerními grilovačkami. Pro mnohé je však toto období také obdobím trávicích obtíží až bakteriálních infekcí, které oslabeným jedincům, dětem a seniorům mohou způsobit vážnější obtíže. Někteří mimo to doplatí na pravidelné večerní přejídání několika kilogramy navíc.
Prebiotika Optimal
23.08.2018
Prebiotika Natural Medicaments

Prebiotika mají ve výživě člověka důležitý význam. Dnešní strava je však obecně chudá na výše zmíněné prebiotické fruktoligosacharidy přirozeně se vyskytující v potravinách rostlinného původu. Vhodným výběrem potravin či obohacením výživy o potravinové doplňky s obsahem prebiotik dochází k úpravě složení střevní mikroflóry a následným zdravotním benefitům.

Péče o imunitní systém
22.08.2018
Imunita Nepříjemná chřipka dokáže zmařit plány a nabourat program v zaměstnání, ve škole, v rodině… Nachlazení, bolest hlavy, zvýšená teplota přichází náhle. Skutečně náhle? Ne, tak to obvykle není. Předchází tomu např. velké zatížení, stres, změna počasí a podcenění v oblékání, zanedbaná hygiena…
Přírodní cestovní lékárnička
21.08.2018
Přírodní lékárnička

Léto je doba dovolených a k nim zcela jistě patří i cestovní lékárnička se všemi možnými léky a zdravotnickými prostředky (náplasti, obvazy, souprava na klíšťata a podobně). Tuto skupinu ponecháme stranou a řekněme si, zda je možné sebou vzít i nějaké přírodní přípravky, které nám mohou pomoci.

Lidský mikrobiom a jeho efektivní ovlivňování prebiotickou stravou
17.08.2018
Prebiotika
V dávných dobách, kdy člověk se člověk živil fyzicky namáhavou prací, lovem a sběrem plodin, bylo logicky hlavním požadavkem na kvalitu stravy zejména to, aby mu dodala dostatek energie. I přes to ve stravě našich předků dominovaly potraviny rostlinného původu. Ty byly přirozeným zdrojem řady prebiotických složek, tzv. prebiotik, čili látek příznivě působících na přátelské střevní bakterie. Odhaduje se, že naši předkové, lovci a sběrači, v potravě zkonzumovali až 135 g probiotických fruktooligosacharidů denně.
Prevence vzniku nádorů tlustého střeva a konečníku
14.08.2018
Prebiotika

Prebiotikum je pro člověka nestravitelná složka potravin, která podporuje růst nebo aktivitu střevní mikroflóry a zlepšuje tak zdravotní stav konzumenta.

Článků: 804   1 ... 3 4 5 6 7 ... 81
Priessnitzův obklad
Správně dávkovaný chlad může snížit nemocnost o více jak 90 % (rozhovor s Liborem Mattušem)
Cukrovka - příznaky a hodnoty glykemie
Nejčastější příčiny bolestí na hrudníku
Hemoroidy - léčba, která zabírá
Jak vyčistit ucpané cévy?
Zdravé nepečené vánoční cukroví
Hemofilové nákazy
Proč je dobré vystavovat se nepohodlí a diskomfortu
Zdravé vánoční cukroví
Warfarin - co vám u lékaře neřeknou
Štítná žláza – jak se přestat „léčit“ a raději se svépomocně uzdravovat - 1. část
Červený čaj neboli Pu-Erh
Serotonin - osm přirozených způsobů, jak posílit jeho produkci a tím i dobrou náladu
Přetrhejte mentální vazby s nemocí. A uzdravte se…
(c) 2004-2019 www.celostnimedicina.cz
O násRSS