Jak předejít nádorovým onemocněním

Pro to, abychom se vyhnuli této obávané nemoci, můžeme sami udělat mnohem více, než náš lékař. Kořeny nádorových onemocnění nacházejí vědci v oslabené imunitě, v toxickém vnitřním prostředí organismu, v působení toxických látek tzv. karcinogenů, ale také ve stresujícím životním stylu a psychice.

Co se týče stravování, rakovinu například potlačuje:

  • zelenina, zejména syrová, nejvíce červená řepa, brokolice, dušená rajčata (betakaroten, vitamin C, minerály, lykopen)
  • zelený čaj, mandle, naklíčená čočka, naklíčená soja mungo
  • celozrnný chléb, celozrnná rýže, ovoce (vláknina)
  • nejvíce pak kompletní syrová strava jako léčebný systém

Rakovinu podporují:

  • toxické látky v jídle, jako jsou konzervační přípravky, barviva, ochucovadla, chemikálie, těžké kovy
  • uzeniny
  • pečení a smažení potravin, kdy vznikají rakovinotvorné pyrolyzáty aminokyselin
  • pečení masa na otevřeném ohni – vzniká rakovinotvorný 3,4 benzpyrén
  • hormonální preparáty, hormony obsažené v mase
  • nadměrná konzumace proteinů, masa a tuků s vysokým podílem nasycených mastných kyselin, což vede ke vzniku volných radikálů (ty ničí DNA, buňky tkání, podporují vznik srdečních onemocnění, rakoviny a dalších nemocí)

Zdravý životní styl a zdravé stravování v dnešní společenské situaci a vzhledem k nabídce obchodů a restaurací, vzhledem k vypěstovaným zvyklostem, je těžké dodržet. Určitou pomoc a kompenzaci prohřešků ve výživě představují doplňky stravy.

Zpět nahoru