Rádi vám upravujeme nabídku na míru, ale abychom to zvládli, používáme k tomu soubory cookie.
Používáním tohoto webu s tím souhlasíte. Více informací
OK
prozdravi.cz
Vše pro vaše zdraví
krasa.cz
Vše pro vaši krásu
parfemy.cz
Značková parfumerie
hodinky.cz
Značkové hodinářství
sperky.cz
Značkové klenotnictví
vivantis.cz
Být sám sebou
logo  
lékařská poradnakatalog stránekobchod pro zdraví
Zdravá výživa


Ryze ženská přitažlivost

Posilněte žaludek dýní

20.10.2016
Dýně Teď je období dýní a obzvláště dýně hokaido dokáže posílit žaludek a slezinu. Tyto dva orgány spolupracují, takže když posílíme slezinu, prospějeme tím žaludku.

Máslová dýně s kokosem

Potřebujeme:

  • 1 velká máslová dýně nebo hokaido
  • 4 lžíce másla nebo kokosového oleje
  • 2 lžičky mletého kardamomu
  • 1-2 lžičky nasekané chilli papriky bez semínek
  • 2-3 lžíce třtinového cukru nebo javorového sirupu
  • 3 lžíce smetany (může být rostlinná, třeba ovesná)
  • 1 lžička soli
  • 1/4 šálku strouhaného praženého kokosu
  • 2 lžíce limetkové (citronové) šťávy

Postup:

Nejdříve upečte nebo poduste dýni. Lehce potřete plech kokosovým olejem nebo máslem. Dýni rozkrojte napůl, vydlabejte semínka a překrojenou stranou položte na vymazaný plech. Pečte doměkka cca 45 minut na 180 stupňů. Nebo dýni můžete nakrájet, lehce podlít a podusit na mírném ohni doměkka. Potom dýni rozmixujte tyčovým mixérem dohladka. Na pánvi na mírném ohni rozehřejte máslo, přidejte fenykl, kardamom, chilli, pár sekund smažte a hned přidejte dýňové pyré, sladidlo, sůl a smetanu. Za stálého míchání vařte do zhoustnutí asi 5 minut. Před podáváním ozdobte nasucho opraženým kokosem nebo lískovými oříšky a pokapejte limetkovou šťávou.

 

Dýňové kari s pórkem

Potřebujeme:

  • 1 malá dýně hokaido
  • 1 pórek
  • 2 polévkové lžíce másla
  • 1/2 lžičky šťávy ze zázvoru
  • 1 čajová lžička kurkumy
  • 1 krabička ovesné smetany nebo 1/3 plechovky kokosového mléka

Postup:

Rozehřejte máslo, přidejte koření a nechte rozvonět. Přidejte koření a nechte rozvonět. Přidejte dýni, krátce osmahněte, podlijte trochou vody a duste doměkka. Ke konci přidejte pórek a smetanu, ještě krátce povařte.

 

Přejeme vám dobrou chuť.

 

Další zajímavé recepty naleznete v našich zdravých kuchařkách.


Související články:
Dýně Hokaido
Dýně, léčivá pochoutka ze zahrádky
Bramboráčky se žlutým hrachem
Čatní z máty a koriandru
Plíce - orgán měsíce listopadu
Cizrnový kotlík tagine s datlemi a dýní


20.10.2016
zdroj: Časopis Sféra, říjen 2016
další články v rubrice: Zdravé recepty


 
Priessnitzův obklad
Správně dávkovaný chlad může snížit nemocnost o více jak 90 % (rozhovor s Liborem Mattušem)
Cukrovka - příznaky a hodnoty glykemie
Nejčastější příčiny bolestí na hrudníku
Hemoroidy - léčba, která zabírá
Jak vyčistit ucpané cévy?
Zdravé nepečené vánoční cukroví
Hemofilové nákazy
Proč je dobré vystavovat se nepohodlí a diskomfortu
Zdravé vánoční cukroví
Warfarin - co vám u lékaře neřeknou
Štítná žláza – jak se přestat „léčit“ a raději se svépomocně uzdravovat - 1. část
Červený čaj neboli Pu-Erh
Serotonin - osm přirozených způsobů, jak posílit jeho produkci a tím i dobrou náladu
Přetrhejte mentální vazby s nemocí. A uzdravte se…
(c) 2004-2019 www.celostnimedicina.cz
O násRSS