Rádi vám upravujeme nabídku na míru, ale abychom to zvládli, používáme k tomu soubory cookie.
Používáním tohoto webu s tím souhlasíte. Více informací
OK
prozdravi.cz
Vše pro vaše zdraví
krasa.cz
Vše pro vaši krásu
parfemy.cz
Značková parfumerie
hodinky.cz
Značkové hodinářství
sperky.cz
Značkové klenotnictví
vivantis.cz
Být sám sebou
logo  
lékařská poradnakatalog stránekobchod pro zdraví

Najdete nás na facebooku
Zdravá výživa


Super česnek

Polévka z hlívy á la dršťková

30.10.2014
Polévka z hlívy

Teplota padá, houby rostou. S podzimem přijde čas i na jedlé choroše, například na hlívu ústřičnou. V supermarketu ji nicméně najdete po celý rok, tak proč si neudělat „dršťkovou“?

Ingredience (cca na dvě porce):


Postup:
Cibuli nakrájíme nadrobno a na oleji necháme zesklovatět, přidáme červenou papriku a chvíli opékáme. Přidáme nadrobno nakrájenou a očištěnou hlívu, vše promícháme a zalijeme vroucím vývarem nebo vodou a přidáme bujón. Nastrouháme bramboru a mrkev, přidáme do polévky (mrkev je na chuť, brambora na zahuštění, takže místo brambory můžeme použít i mouku, jíšku, ovesné vločky,…). Přidáme kmín, pepř, majoránku a vaříme minimálně 45 minut, aby hlíva změkla.


Související články:
Polévka z Bali
Krémová špenátová polévka
Polévka minestrone
Lasagne se zeleninou a tofu
Čínská shouyu polévka s shitake a rýží


30.10.2014
zdroj: veganka.cz
další články v rubrice: Zdravé recepty


 
Celer – léčivá potravina
Priessnitzův obklad
Melatonin - hormon tmy a spánku
Collesova zlomenina
Cukrovka - příznaky a hodnoty glykemie
„Hodný“ HDL cholesterol a „zlý“ LDL cholesterol
5 tipů, jak posilovat mozek!
Účinky alkoholu na lidské tělo z hlediska ajurvédy
Jak ulevit nemocným orgánům, rozpustit bolest a pochopit strach – 1. část rozhovoru s Terezou Kramerovou
Psychosomatika: zdánlivě triviální věda
(c) 2004-2018 www.celostnimedicina.cz
O násRSS