Rádi vám upravujeme nabídku na míru, ale abychom to zvládli, používáme k tomu soubory cookie.
Používáním tohoto webu s tím souhlasíte. Více informací
OK
prozdravi.cz
Vše pro vaše zdraví
krasa.cz
Vše pro vaši krásu
parfemy.cz
Značková parfumerie
hodinky.cz
Značkové hodinářství
sperky.cz
Značkové klenotnictví
vivantis.cz
Být sám sebou
logo  
lékařská poradnakatalog stránekobchod pro zdraví


Polévka z Bali

12.09.2012
Vědci, kteří se zabývají rakovinou, usuzují, že 30 % onemocnění má přímou spojitost se stravovacím režimem. Stejný podíl na vzniku rakoviny má také kouření, patnáct procent pak dědičnost.

 

6 porcí 40 minut 1 porce = 237 kcal

Postup přípravy:

  • 10 mladých cibulek nasekaných na jemno (bez zelené nati)
  • 425 ml kokosového mléka
  • 3 až 4 polévkové lžíce sójové omáčky
  • 2 kávové lžičky přírodního hnědého cukru
  • 1,5 kávové lžičky kari
  • 1 kávová lžička čerstvého zázvoru
  • 1 až 2 kávové lžičky chilli pasty s česnekem
  • 4 rajčata rozkrájená na 6 kousků
  • 1 žlutá paprika nakrájená na tenké plátky
  • 125 g hub nakrájených na plátky
  • 7 g čerstvé nakrájené bazalky
  • 640 g čínského zelí (pouze zelené části) nebo špenátu
  • 120 až 220 g hedvábného tofu nakrájeného na kostičky
  • Sůl
  • Čerstvě umletý pepř

 

Z cibulek odkrojíme zelenou nať, kterou si necháme na ozdobu, cibulky pokrájíme na tenké plátky. V hrnci se silným dnem smícháme kokosové mléko, sójovou omáčkou, cukr, kari, zázvor a chilli patu. Pomalu přivedeme k varu. Přidáme rajčata, papriku, houby, bazalku a cibulky. Vaříme pod poklicí asi 5 minut, občas promícháme. Poté přidáme čínské zelí a za občasného míchání vaříme dalších 5 minut, dokud zelenina nezměkne, ale ne příliš, musí zůstat křupavá. Osolíme a opepříme podle chuti, 3 minuty před podáváním vložíme tofu. Na závěr dochutíme a ozdobíme cibulovou natí.


Související články:
Cuketový salát s balkánským sýrem
Zapečená brokolice se sýrem
Zeleninové a ovocné šťávy - jarní léčivé nápoje
Tuňák na sicilský způsob
Milánské rizoto
Vánoční ovocný chlebíček
Polévka minestrone
Gazpacho
Chutě a vůně exotického Bali
Superjídelníček – Rajská polévka
Netradiční surovina Miso
Polévka z hlívy á la dršťková
Jak se jí na Bali
Krémová zeleninová polévka
Čínská shouyu polévka s shitake a rýží


12.09.2012
zdroj: www.receptnazdravi.cz
další články v rubrice: Zdravé recepty


 
Cukrovka - příznaky a hodnoty glykemie
Extrasystoly aneb bouchání či vynechávání srdce
Priessnitzův obklad
Nejčastější příčiny bolestí na hrudníku
Jak vyčistit ucpané cévy?
Hemoroidy - léčba, která zabírá
Štítná žláza – jak se přestat „léčit“ a raději se svépomocně uzdravovat - 1. část
Serotonin - osm přirozených způsobů, jak posílit jeho produkci a tím i dobrou náladu
Nízký krevní tlak
Warfarin - co vám u lékaře neřeknou
Správně dávkovaný chlad může snížit nemocnost o více jak 90 % (rozhovor s Liborem Mattušem)
Hemofilové nákazy
Hemoroidy - příznaky a fotky
Zvětšené uzliny na krku
Dornova metoda

261,- Kč
(c) 2004-2019 www.celostnimedicina.cz
O násRSS