Polévka z Bali

Vědci,  usuzují, že 30 % onemocnění má přímou spojitost se stravovacím režimem.

6 porcí40 minut1 porce = 237 kcal

Postup přípravy:

  • 10 mladých cibulek nasekaných na jemno (bez zelené nati)
  • 425 ml kokosového mléka
  • 3 až 4 polévkové lžíce sójové omáčky
  • 2 kávové lžičky přírodního hnědého cukru
  • 1,5 kávové lžičky kari
  • 1 kávová lžička čerstvého zázvoru
  • 1 až 2 kávové lžičky chilli pasty s česnekem
  • 4 rajčata rozkrájená na 6 kousků
  • 1 žlutá paprika nakrájená na tenké plátky
  • 125 g hub nakrájených na plátky
  • 7 g čerstvé nakrájené bazalky
  • 640 g čínského zelí (pouze zelené části) nebo špenátu
  • 120 až 220 g hedvábného tofu nakrájeného na kostičky
  • Sůl
  • Čerstvě umletý pepř

Z cibulek odkrojíme zelenou nať, kterou si necháme na ozdobu, cibulky pokrájíme na tenké plátky. V hrnci se silným dnem smícháme kokosové mléko, sójovou omáčkou, cukr, kari, zázvor a chilli patu. Pomalu přivedeme k varu. Přidáme rajčata, papriku, houby, bazalku a cibulky. Vaříme pod poklicí asi 5 minut, občas promícháme. Poté přidáme čínské zelí a za občasného míchání vaříme dalších 5 minut, dokud zelenina nezměkne, ale ne příliš, musí zůstat křupavá. Osolíme a opepříme podle chuti, 3 minuty před podáváním vložíme tofu. Na závěr dochutíme a ozdobíme cibulovou natí.

Zpět nahoru